جزییات جلسه غیررسمی شورای امنیت درباره اعتراض های اخیر/ تقابل روسیه و آمریکا بر سر ایران
جلسه غیررسمی شورای امنیت درباره تحولات ایران برگزار شد. این جلسه، موسوم به «جلسه فرمول آریا درباره اعتراضات جاری در ایران» ساعاتی پیش به درخواست آمریکا و آلبانی برگزار شد.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ جلسه غیررسمی شورای امنیت درباره تحولات ایران برگزار شد.
این جلسه، موسوم به «جلسه فرمول آریا درباره اعتراضات جاری در ایران» ساعاتی پیش به درخواست آمریکا و آلبانی برگزار شد.
نماینده چین در سازمان ملل تصریح کرد هدف نشستهای فرمول آریا، گزارشدهی غیررسمی به اعضای شورای امنیت درباره مسائل مرتبط با صلح و امنیت است، در حالی که مسائل اخیر ایران در حیطه مسائل داخلی این کشور است و نباید در دستور کار نشست فرمول آریا قرار گیرد.
«نشست فرمول آریا»، نوعی نشست غیررسمی در شورای امنیت سازمان ملل متحد است که توسط یکی از اعضای این شورا برگزار میشود. در چنین نشستهایی به دلیل ساختار غیررسمی، حضور افراد یا سازمانهای غیردولتی مجاز است.
نماینده روسیه در این جلسه از مرگ «مهسا امینی» ابراز تأسف کرد اما برای نشان دادن رفتار دوگانه کشورهای غربی به مرگ «اشلی بابیت» اشاره کرد. بابیت دختری بود که در جریان حمله به ساختمان کنگره آمریکا در روز ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به ضرب گلوله پلیس کشته شد.
یورو نیوز نوشت؛ جلسه غیررسمی شورای امنیت سازمان ملل که آمریکا و آلبانی درخواست برگزاری آن را برای بررسی اعتراضها در ایران داده بودند روز چهارشنبه برگزار شد.
در این جلسه جاوید رحمان، نماینده ویژه سازمان ملل در امور ایران، شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل و نازنین بنیادی، بازیگر سخنرانی کردند.
جاوید رحمان در این جلسه تحقیق مقامهای ایران درباره جان باختن مهسا امینی را فاقد «استانداردهای حداقلی» ارزیابی کرد. او مدعی شد شمار کودکانی را که در جریان اعتراضهای ایران کشته شدند حداقل «۴۰ نفر» اعلام کرد.
به گفته نماینده ویژه سازمان ملل در امور ایران در این جلسه مدعی شد؛ خانواده جان باختگان از طرف پلیس تحت فشار قرار میگیرند تا دلیل مرگ آنها را «خودکشی» اعلام کنند.
شیرین عبادی نیز در این جلسه به دستگیری دو خبرنگاران اشاره کرد که جان باختن مهسا امینی را پوشش داده بودند.
نازنین بنیادی هم در سخنانش مدعی شد؛ اعتراضهای اخیر در ایران را گستردهتر از اعتراضهای سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۹ دانست.
نماینده آمریکا در این نشست خواستار اخراج ایران از کمیسیون سازمان ملل برای جایگاه زن شد. نماینده ایالات متحده همچنین بر لزوم تحریم عوامل دولت در ایران تاکید کرد. وی افزود که دنیا وظیفه دارد شعار «زن زندگی آزادی» را محقق کند.
در مقابل نماینده روسیه از استفاده «ابزاری» از حقوق بشر و هجمه به حکومت ایران انتقاد کرد. نماینده چین نیز موضوع اعتراضها در ایران را «موضوعی داخلی» دانست.