کد خبر: 137783
A
لغو سیاست ۶۰ساله فیدل کاسترو؛

کوبا درهایش را به روی سرمایه‌گذاران خارجی باز می‌کند

کوبا می‌گوید برای اولین بار در ۶۰ سال گذشته، به خارجی‌ها اجازه می‌دهد تا در خرید و فروش کالا و خدمات در این کشور – چه خرده‌فروشی و چه عمده‌فروشی – سرمایه‌گذاری کنند. این اقدام، تغییری بزرگ برای دولت کمونیستی این کشور است. فیدل کاسترو، رهبر انقلاب کوبا در دهه ۱۹۶۰ تجارت را در این کشور ملی کرد.

 کوبا درهایش را به روی سرمایه‌گذاران خارجی باز می‌کند

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ بی بی سی نوشت: کوبا می‌گوید برای اولین بار در ۶۰ سال گذشته، به خارجی‌ها اجازه می‌دهد تا در خرید و فروش کالا و خدمات در این کشور – چه خرده‌فروشی و چه عمده‌فروشی – سرمایه‌گذاری کنند.

این اقدام، تغییری بزرگ برای دولت کمونیستی این کشور است. فیدل کاسترو، رهبر انقلاب کوبا در دهه ۱۹۶۰ تجارت را در این کشور ملی کرد.

اما در پی افزایش قیمت‌ها، کوبا اکنون با شدیدترین بحران اقتصادی خود در دهه‌های اخیر مواجه است؛ بحرانی که نارضایتی عمومی گسترده‌ای به وجود آورده است.

هدف سیاست تازه، مقابله با کمبود کالاهای اساسی مانند غذا و دارو است و تجارت به شکل کامل در این کشور باز نخواهد شد.

مقامات دولتی می‌گویند که از این پس، سرمایه گذاران خارجی می‌توانند به طور کامل یا جزئی مالک عمده‌فروشی‌‌های مستقر در کوبا شوند.

اما به گفته بتسی دیاز ولاسکز، وزیر تجارت خارجی کوبا، این سرمایه‌گذاران بدون نظارت شدید دولت وارد بازار این کشور نخواهند شد، چرا که «بازار دولتی همچنان باید پابرجا بماند.»

الخاندرو خیل، وزیر اقتصاد کوبا نیز گفت که اقدام تازه به «گسترش و تنوع کالا برای مردم و کمک به بازسازی صنایع داخلی کمک می‌کند».

فیدل کاسترو در سال ۱۹۶۹ هرگونه عمده‌فروشی و خرده‌فروشی خصوصی در کوبا را ملی کرد.

با این حال، لایحه جدید سرمایه گذاری خارجی به این امر اذعان می‌کند که اقتصاد متمرکز دولتی نمی‌تواند کمبود کالاهای اساسی را بدون سرمایه‌گذاری خارجی حل کند.

بر اساس سیاست تازه، کسب و کارهایی که چندین سال است در کوبا مستقر هستند در اولویت قرار خواهند گرفت.

مقامات دولتی می‌گویند که آنها معاملات مربوط به فروش فناوری‌ها و تجهیزات انرژی سبز را که می‌تواند تولید داخلی را تقویت کند، در اولویت قرار خواهند داد.

بر اساس تصمیم دولت کوبا، در آغاز اجرای این سیاست جدید رقابت در بازار وجود نخواهد داشت.

ویل گرانت، خبرنگار بی‌بی‌سی در آمریکای مرکزی و کوبا می‌گوید که انقلابیون تندرو سال‌ها با چنین سیاستی مخالفت کرده‌اند و موفقیت این طرح به هیچ وجه تضمین‌شده نیست.

او می‌افزاید بازار کوبا به شدت توسط دولت کنترل می‌شود و چنین محیطی، گزینه‌ای جذاب برای کسب‌و کار بسیاری از سرمایه گذاران خارجی نیست.

برخی از فروشگاه‌ها در کشور مجبور به ارائه جیره بندی شده‌اند تا اطمینان حاصل شود که مصرف کنندگان می‌توانند به اقلام ضروری مانند روغن پخت و پز دسترسی داشته باشند.

هزاران نفر خشم خود را از گرانی و کمبود غذا و دارو در اعتراضات سراسر کشور ابراز کرده‌اند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر