کد خبر: 208671
A

بیمه مسافرتی چیست؟ انواع طرح‌های پوششی آن

در طول زندگی با خطرات زیادی مواجه هستیم؛ پس قطعاً با واژه بیمه آشنایی دارید. اما آیا به این فکر کرده‌اید که خطراتی که در خانه‌ی خودتان دست از سرتان برنمی‌دارند، در طول سفر هم به دنبال شما می‌آیند و همیشه در کمین خطر هستید! به همین منظور شرکت‌های بیمه، بیمه‌ای را تحت عنوان بیمه مسافرتی به مسافران ارائه می‌کنند که با پرداخت مبلغی به شرکت بیمه، موارد تحت پوشش را دریافت می‌کنند.

بیمه مسافرتی چیست؟ انواع طرح‌های پوششی آن

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ در طول زندگی با خطرات زیادی مواجه هستیم؛ پس قطعاً با واژه بیمه آشنایی دارید. اما آیا به این فکر کرده‌اید که خطراتی که در خانه‌ی خودتان دست از سرتان برنمی‌دارند، در طول سفر هم به دنبال شما می‌آیند و همیشه در کمین خطر هستید! به همین منظور شرکت‌های بیمه، بیمه‌ای را تحت عنوان بیمه مسافرتی به مسافران ارائه می‌کنند که با پرداخت مبلغی به شرکت بیمه، موارد تحت پوشش را دریافت می‌کنند.

 

بیمه مسافرتی مانند سایر بیمه‌ها خسارت‌ها و غرامت ناشی از بروز حوادث را طبق قوانینی که از قبل در بیمه‌نامه تعیین کرده می‌پردازد؛ مثلاً برای خدمات درمانی فرانشیزی در حدود 25 یورو دارد و خدمات درمانی که هزینه‌ی آن کمتر از 25 یورو باشد را پوشش نمی‌دهد. حتی گاهی اوقات انتخاب بیمه اشتباه باعث می‌شود خدمات لازم را دریافت نکنید.

در این مطلب قصد داریم انواع بیمه مسافرتی را شرح دهیم؛ دراین‌بین نیاز است با شرایط دریافت بیمه و موارد تحت پوشش آن آشنا شوید تا انتخاب مناسبی درمورد شرکت بیمه داشته باشید. اگر دارید برنامه‌ی سفر خارجی خود را می‌چینید و بلیط هواپیما را رزرو کرده‌اید با ما تا انتهای مطلب همراه باشید تا از خسارت خطرات احتمالی در امان بمانید.

انواع بیمه مسافرتی؛ سفر داخلی یا خارجی

فرقی ندارد سفرتان داخلی است یا خارجی، می‌توانید از خدمات بیمه مسافرتی برای پرداخت خسارت ناشی از خطراتی نظیر دزدیده‌شدن گوشی، چمدان و بارها، عدم تحویل بار، تأخیر یا لغو پرواز، خدمات درمانی و اورژانسی و مواردی دیگر در سفرهای خارجی و پرداخت خسارت برای خدمات درمان و نقص‌عضو در سفرهای داخلی بهره‌مند شوید تا سفر آرامی را تجربه کنید.

بیمه مسافرتی داخل کشور

این نوع بیمه برای سفرهای داخل کشور استفاده می‌شود. مسافرانی که به‌خاطر سفرهای کاری یا تفریحی مدت‌زمان طولانی در شهری اقامت دارند بهتر است بیمه مسافرتی داخل کشور را تهیه کنند تا در صورت بروز اتفاقات غیرمترقبه مانند بیماری، تصادف و خدمات درمانی از پوشش بیمه برخوردار شوند. مدت‌زمان بیمه بسته به مدت‌زمان اقامت شما دارد و وقتی به شهر خود برگردید بیمه مسافرتی اعتبار خود را از دست می‌دهد.

بیمه مسافرتی خارج از کشور

 بیشتر افراد بیمه مسافرتی را برای سفر خارجی تهیه می‌کنند؛ چرا که خطرات احتمالی در یک کشور غریبه ناشناخته‌تر از خطراتی است که شاید در کشور خودمان ما را تهدید کند. در نتیجه شرکت بیمه خدمات بیشتری را برای بیمه مسافرتی خارج از کشور در نظر گرفته است.

انواع بیمه مسافرتی

علاوه بر دسته بندی بالا، دسته بندی دیگری برای انواع بیمه داریم که شامل بیمه انفرادی، گروهی و دانشجویی میشود. در واقع مبلغ بیمه و موارد تحت پوشش در این بیمه ها ممکن است متفاوت باشد.

بیمه مسافرتی انفرادی

این بیمه برای سفرهای فردی به خارج از کشور مناسب است. در واقع در این بیمه تنها فردی که تحت پوشش بیمه قرار میگیرد شما هستید و هزینه ی بیشتری در مقایسه با بیمه مسافرتی گروهی میپردازید. البته شرکت هایی هستند که هزینه بیمه کمتری میگیرند و به همان نسبت سقف پوشش محدودتری دارند.

بیمه مسافرتی گروهی

در این نوع بیمه مسافرتی، افراد یک گروه یا تور تحت پوشش بیمه قرار میگیرند که قیمت تمام شده ی کمتری بابت بیمه پرداخت میشود. این بیمه بیشتر توسط شرکتی که تور را برگزار میکند انجام میشود و در بیشتر مواقع الزامی است.

بیمه مسافرتی دانشجویی

کسانی که قصد تحصیل خارج از کشور را دارند باید بیمه مسافرتی دانشجویی که به این منظور طراحی شده را به مدت معلوم تهیه کنند. دوره های دانشجویی 3 ماهه، 6 ماهه و یک ساله است و شخص دانشجو ویزای تحصیلی دارد. مدت زمان بیمه هم متناسب با زمان ویزای دانشجویی تعیین میشود.

بیمه مسافرتی سینگل

از آنجا که بیمه ها مدت اعتبار دارند و در صورتی که اعتبارشان تمام شود دیگر قابل استفاده نیستند، اگر یک بار در طول سال سفر خارجی دارید باید بیمه مسافرتی سینگل تهیه کنید. البته در نظر داشته باشید اگر سفرتان چند مقصده است و مثلا ابتدا به ترکیه و سپس به ارمنستان سفر میکنید باید بیمه مسافرتی مولتی تهیه کنید. این بیمه مسافرتی مناسب ویزای سینگل است.

بیمه مسافرتی مولتی

در صورتی که ویزای مولتی گرفته اید و قصد گشتن دور دنیا را دارید باید بیمه مسافرتی مولتی را تهیه کنید تا در کشورهای مختلف شما را تحت پوشش قرار دهد. البته حتما به ارز و واحد پولی که بیمه آن را قبول دارد توجه کنید تا در کشور مدنظرتان معتبر باشد. این بیمه مسافرتی مناسب کسانی است که قصد چندین سفر در طول سال را دارند.

بیمه مسافرتی شینگن

اگر قصد ورود به کشورهای حوزه شینگن را داشته باشید برای دریافت ویزا باید بیمه مسافرتی شینگن را تهیه کنید؛ درصورتی که بیمه مسافرتی نداشته باشید ویزای شما صادر نخواهد شد.

اینفوگرافیک انواع بیمه مسافرتی از نظر تعداد سفر و تعداد مسافر

چطور بیمه مسافرتی دریافت کنیم؟

مسافرانی که به‌صورت آنلاین بلیط هواپیما خارجی خود را رزرو می‌کنند، می‌توانند بیمه مسافرتی را هم تهیه نمایند. برخی آژانس‌های هواپیمایی بیمه مسافرتی را از شرکت‌های طرف قرارداد خود برای مسافران تهیه می‌کنند تا نیاز به مراجعه حضوری شخص به شرکت بیمه نباشد؛ اما اگر مایلید به‌صورت حضوری بیمه مسافرتی تهیه کنید باید به یکی از نمایندگی‌های بیمه مراجعه نموده و درخواست بیمه مسافرتی کنید.

آیا بیمه مسافرتی اجباری است؟

 شاید با خود بگویید من در کشور مقصد کسی را دارم که در صورت بروز مشکل به من کمک کند و علاوه‌برآن تمکن مالی‌ام به‌اندازه‌ای هست که خدمات درمانم را پوشش دهم، چرا باید بیمه مسافرتی داشته باشم؟ در جواب به این سؤال باید گفت تمام کشورهای خارجی مسافران را ملزم به دریافت بیمه مسافرتی نمی‌کنند، بلکه تنها در کشورهای حوزه شنگن این محدودیت و اجبار وجود دارد.

 اگر قصد سفر به اروپا و کشورهای حوزه شنگن را دارید برای دریافت ویزا باید حتماً بیمه مسافرتی خود را تهیه کنید. برای سفر به سایر کشورهای خارجی تهیه بلیط مسافرتی کمک بزرگی به شما می‌کند؛ چرا که شما به اندازه‌ی کافی با قوانین آن کشور آشنا نیستید و اگر مشکل قانونی ناخواسته برایتان پیش بیاید بیمه مسافرتی به کمک شما خواهد آمد.

حتی ممکن است با خوردن یک غذای ساده دچار مسمومیت غذایی شوید و پول کافی برای درمان نداشته باشید، بیمه مسافرتی در حمایت از شما به میزان هزینه ای که تحت پوشش قرار بگیرید، هزینه درمان را می‌پردازد. حتماً می‌دانید که در کشورهای دیگر هزینه‌های درمان بسیار بالاست و تهیه بیمه مسافرتی کمک بزرگی خواهد بود.

رده سنی استفاده از بیمه مسافرتی

بیمه مسافرتی در 7 رده ی سنی ارائه میشود و به نسبت بالا رفتن سن، هزینه ی خدمات بیشتر میشود. رده های سنی تحت پوشش بیمه به شرح زیر است:

  • 0 تا 12 سال
  • 13 تا 65 سال
  • 66 تا 70 سال
  • 71 تا 75 سال
  • 76 تا 80 سال
  • 81 تا 85 سال
  • 86 سال به بالا

بعضی از شرکت‌ها تا 85 سال را تحت پوشش قرار می‌دهند. حتماً به بیمه‌نامه و شرایط آن توجه کنید تا در طول سفر مشمول پرداخت غرامت شوید. رعایت‌نکردن هر یک از نکات درج شده در بیمه‌نامه می‌تواند شما را فاقد شرایط دریافت بیمه کند.

قیمت بیمه مسافرتی خارج از کشور

معمولاً قیمت بیمه مسافرتی خارج از کشور به کشور مقصد بستگی دارد و شرکتی که بیمه را از آن تهیه می‌کنید؛ ازآنجاکه خدمات ارائه شده و مبلغی که به‌عنوان خسارت و غرامت برای پوشش‌ها (مواردی که در صورت بروز بیمه آن‌ها را پوشش می‌دهد و بابت آن غرامت می‌پردازد) تعیین شده متفاوت است، نرخ بیمه‌ها هم متفاوت است؛ اما هر چه غرامت دریافتی بیشتر باشد هزینه‌ای که بابت بیمه می‌پردازید هم بالا می‌رود.

بهترین بیمه مسافرتی خارج از کشور

 شاید برایتان سؤال شود که چگونه یک شرکت بیمه در ایران سفر خارجی را بیمه می‌کند و خسارت‌های سفر خارجی را می‌پردازد؟ در پاسخ به این سؤال باید بگویم که شرکت‌های ایرانی برای بیمه مسافرتی سفرهای خارجی از شرکت‌هایی تحت عنوان شرکت کمک‌رسان استفاده می‌کنند و مبلغی که به شما پرداخت می‌شود از سمت شرکت‌های کمک‌رسان پرداخت خواهد شد.

مهم‌ترین ویژگی بهترین بیمه مسافرتی خارج از کشور سقف پوشش و نحوه پرداخت خسارت‌ها به فرد بیمه شده و داشتن اپراتور فارسی زبان است. هر چه سقف پوشش یک شرکت بیشتر باشد در موقع ضروری بهتر به کمک شما می‌آید. شرکت‌های کمک‌رسان بیمه در خارج از کشور شامل شرکت آواسان، رایزشوتز، میدست و SOS می‌شوند که هر یک با شرکت‌های بیمه ایرانی همکاری می‌کنند.

شرکت بیمه ایرانی

شرکت کمک‌رسان بیمه

آدرس وبسایت شرکت بیمه ایرانی

بیمه مسافرتی سامان

میدست (Mideast)

www.si24.ir

بیمه مسافرتی پاسارگاد

اواسان (Evasan)

کمک‌رسان ایران - SOS

pasargadinsurance.ir

بیمه مسافرتی آسیا

رایز شوتز(Reise Schutz)

اواسان (Evasan)

insurasia.ir

بیمه مسافرتی ایران

(Evasan)

Iraninsurance724.com

بیمه مسافرتی پارسیان

رایز شوتز(Reise Schutz)

میدست(Mideast)

bimeparsian.com

بیمه مسافرتی ملت

رمد (Remed)

melat.ir

 
 

بیمه مسافرتی شامل چه پوشش‌هایی می‌شود؟

 هر بیمه باتوجه‌به شرکت کمک‌رسان برخی موارد را تحت پوشش قرار داده و برخی را حمایت نمی‌کند؛ اما به‌طورکلی موارد زیر تحت پوشش بیمه مسافرتی قرار می‌گیرند:

  • گم‌شدن و دزدیده‌شدن موبایل، لپ‌تاپ، تبلت
  • گم‌شدن و تأخیر در تحویل بار، یافتن و ارسال بار
  • تاخیر یا کنسلی پرواز
  • گم‌شدن پول و مدارک و اسناد
  • خدمات درمان شامل دندانپزشکی (کشیدن یا پر کردن فوری دندان)، هزینه‌های پزشکی، ارسال دارو
  • مسائل حقوقی و دفاع از مسافر درصورتی‌که ناخواسته قوانین را زیر پا گذاشته باشد
  • بازگرداندن اعضای خانواده و کودک بی‌سرپرست شده در طی سفر (در صورت فوت والدین)
  • جابه‌جایی اضطراری بیمه شده، بازگشت اضطراری، سفر ضروری اعضای خانواده (به علت بستری‌شدن فرد بیمه شده در بیمارستان بیشتر از 10 روز)، انتقال جسد فرد بیمه شده که فوت شده به کشور اقامت
  • صدمه و آسیب‌های فیزیکی ناشی از دعوا تنها درصورتی‌که دفاع از خود باشد

اینفوگرافیک انواع طرح پوشش بیمه بر اساس نوع پوشش و سقف هزینه ها

بیمه چه مواردی را تحت پوشش قرار نمی‌دهد؟

  • عمل‌های زیبایی
  • اقدام به خودکشی و بیماری‌های ناشی از آن
  • بیماری‌های روحی و روانی
  • بیماری‌های که بیمه شده از قبل داشته است
  • بیماری‌های مادرزادی

مدت اعتبار بیمه مسافرتی

مدت اعتبار بیمه‌های مسافرتی در بازه‌های زیر دسته‌بندی می‌شوند:

  • 7 - 1 روز
  • 15 - 8 روز
  • 23 - 16 روز
  • 31 - 24 روز
  • 45 - 32 روز
  • 62 - 46 روز
  • 92 - 63 روز
  • شش‌ماهه
  • یک‌ساله

اگر قصد دارید چندین بار در طول سال سفر کنید بهتر است بیمه مسافرتی یک‌ساله یا شش‌ماهه تهیه کنید تا مدت‌زمان کافی داشته باشید. البته همه‌ی شرکت‌ها بیمه‌های شش و دوازده‌ماهه ارائه نمی‌کنند.

مدارک لازم برای دریافت خسارت از بیمه

  • عکس یا کپی بیمه‌نامه، کپی پاسپورت و صفحاتی که مهر ورود و خروج دارند
  • مدارک بیمارستان برای اثبات هزینه‌های درمان
  • مدارک اداره پلیس برای اثبات گم‌شدن پول و مدارک شناسایی شما
  • صورت‌حساب‌های پرداخت شده توسط شما (درصورتی‌که تحت پوشش بیمه قرار بگیرد)

اینفوگرافیک مدارک لازم جهت دریافت خسارت از شرکتی که بیمه مسافرتی را تهیه کرده ایم

روش دریافت خسارت از بیمه

 به سه صورت امکان دریافت خسارت از بیمه وجود دارد که هر شرکت تعیین می‌کند از کدام روش غرامت را می‌پردازد.

  • مراجعه به مراکز درمان و ارائه کد رهگیری بیمه برای پرداخت مستقیم هزینه
  • انتقال مبلغ به‌صورت مستقیم به‌حساب شخص بیمه شده برای پرداخت به بیمارستان
  • پرداخت هزینه‌ها توسط شخص بیمه شده و دریافت تمامی اسناد و مدارک و ارائه به شرکت بیمه پس از بازگشت به ایران و دریافت وجه نقد.

 باتوجه‌به این که اغلب شرکت‌ها از روش سوم استفاده می‌کنند بهتر است پول نقد کافی همراه داشته باشید.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر