مشکلات شایع روابط همسران بعد از ازدواج
هیچ رابطهای بدون چالش و دشواری نیست. روابط زناشویی زوجین با چالش و مشکلاتی روبهرو میشوند که بر کیفیت رابطهی آنها تاثیر منفی میگذارد. آیا تاکنون برای حل این مشکلات اقدامی انجام دادهاید؟
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ هیچ رابطهای بدون چالش و دشواری نیست. روابط زناشویی زوجین با چالش و مشکلاتی روبهرو میشوند که بر کیفیت رابطهی آنها تاثیر منفی میگذارد. آیا تاکنون برای حل این مشکلات اقدامی انجام دادهاید؟ انواع روابط زناشویی از جهات مختلف با پیچیدگیهای همراه هستند. بنابراین، باید آنها را از جنبههای مختلف ازجمله تفاوتهای شخصیتی، نیازهای عاطفی و روحی، فشارهای زندگی و غیره مورد بررسی قرار دهیم؛ زیرا تمام این موارد روی مشکلات زناشویی تاثیرگذار هستند.
آگاهی دربارهی این مشکلات شایع به شما در جهت حل آنها کمک میکند. در ادامه مشکلات شایع روابط زناشویی را مورد بررسی قرار میدهیم. اگر نسبت به این موضوع کنجکاو هستید، در ادامه همراه ما باشید.
آیا داشتن مشکلات در ازدواج طبیعی است؟
همه زوجها در مراحل مختلف رابطهشان با مشکلاتی مواجه هستند. زوجهایی که رابطهی مستحکمتری دارند، واکنشی درست در این شرایط از خود نشان میدهند و از موانع دشوار به سلامت عبور میکنند. بعضی از مشکلات زناشویی امکان دارد با خود ناامیدی و رنجش را در پی داشته باشند.
در این شرایط اگر هر دو نفر برای حل مشکلات رابطه زناشویی بکوشند میتوانند به سلامت از مشکلات زناشویی عبور کنند. روابط افراد تفاوتهای بسزایی دارند؛ بنابراین، شدت و نوع مشکل پیش آمده یکسان نخواهد بود. بااینحال برای حل تمام مشکلات زناشویی باید زمان صرف شود.
مشکلات رایج در ازدواج
مشکلات زناشویی بیشتر رابطهها را تحت تاثیر میگذارند. طبق مطالعات صورت گرفته شدت این مشکلات مانع از بازگشت زوجین به مسیر درست رابطه میشود. میتوان گفت بیشتر مشکلات زناشویی قابل حل هستند و با همکاری زوجین بهدرستی مدیریت خواهند شد. طبق تحقیقات صورت گرفته 70 درصد مشاوره زوجین نتیجهای مثبت دارند که بهصورت موثر به بهبود روابط آنها کمک میکنند.
اختلافات زناشویی امری شایع بین زوجین بهشمار میروند. برخی از این مشکلات رایجتر بهنظر میرسند. در بخشهای بعدی با مشکلاتی که افراد متاهل با آنها مواجه هستند و راهکارهای مختلف برای ایجاد ارتباط عمیق و موثر مانند مشاوره آنلاین، به صورت جزئی و دقیق آشنا خواهید شد.
ارتباط ضعیف در دو طرف رابطه
برقراری ارتباط ضعیف یکی از مشکلات شایع در روابط زناشویی است. بسیاری از زوجین بهجای صحبت و حل مشکلات، آنها را نادیده میگیرند. وقتی زوجین از مهارتهای ارتباطی برخوردار نباشند، در مواجهه با چالشهای جدید زندگی نمیتوانند بهدرستی با یکدیگر مذاکره کنند. ارتباط ضعیف، اثرات سو متعددی را به همراه خواهد داشت و کیفیت رابطه را کاهش میدهد. از این مشکلات ارتباطی میتوان به موارد زیر اشاره کنیم:
- دشواری در گوش دادن و درک کردن
- دشواری در قبول مسئولیت
- دشواری در اختصاص زمان و فضای مناسب برای داشتن گفتگوهای سالم
اگر میخواهید مشکل برقراری ارتباط موثر با همسر را حل کنید، باید برای اولین گام خوب گوش دادن را یاد بگیرید و همسرتان را تشویق کنید که خودش را بهراحتی بیان کند. میتوان گفت این امر بهصورت موثر بهبود رابطه را به همراه خواهد داشت.
کمبود صمیمیت در رابطه
در روابط زناشویی برقراری رابطه جنسی از اهمیت بسزایی برخوردار است. بسیاری از زوجها بهدلایل مختلفی ازقبیل مسائل عاطفی، مشکلات پزشکی، فشارهای مالی و استرسهای زندگی صمیمیت خود را در رابطه از دست میدهند. برای حفظ یک رابطه عاشقانه باید به صمیمیت جسمی توجه بسزایی داشته باشید و آن را در اولویت قرار دهید.
امکان دارد فکر کنید بیان نیازهای جنسی به همسرتان ناخوشایند یا خودخواهانه است اما باید بدانید، رابطه جنسی بخش مهمی از ازدواج محسوب میشود که روی کیفیت رابطه تاثیر میگذارد. درواقع، شما با بیان احساسات صادقانه درجهت ارتقای کیفیت رابطه زناشویی خود تلاش میکنید.
خیانت؛ خط قرمز زندگی متاهلی
خیانت فقط به معنای برقراری رابطه جنسی با افراد دیگر نیست، بلکه شامل برقراری رابطه عاطفی نیز میشود. خیانت بهصورت واضح به ازدواج صدمه میزند؛ زیرا اعتماد را در رابطه زیر سوال میبرد. طبق آمار، بسیاری از زوجها نمیتوانند از مسئله خیانت عبور کنند. در واقع، کنار آمدن با چنین مسئلهای احتیاج به درک زیاد، تلاش و بخشش دارد و باید زمان زیادی برای حل مشکلات اعتماد پس از خیانت صرف شود.
در بیشتر موارد، فاصله عاطفی پیشزمینهی خیانت است. اگر احساس میکنید، فاصله عاطفی و جنسی شما را به خیانت ترغیب میکند، دربارهی این مسئله با همسرتان صادقانه صحبت کنید و از او بخواهید شما را درک کند و درجهت بهبود رابطه پیش بروید.
حسادت؛ کینهای در قلب زندگی زناشویی
حسادت بیشازحد در روابط زناشویی مشکلاتی را به همراه خواهد داشت و ازدواج را به نبردی روزانه تبدیل خواهد کرد. افراد حسود تمایل به کنترل دیگران دارند. این افراد، عصبانی و سلطهجو هستند. بیشتر آنها از مشکل کمبود اعتمادبهنفس رنج میبرند که این مشکل در دوران کودکی آنها ریشه دارد. اگر زوجی دچار مشکل حسادت هستند، باید با کمک گرفتن از مشاور حرفهای با حسادت مقابله کنند تا از بروز مشکلات دیگر جلوگیری شود.
یکنواختی عاطفی و روزمره در زندگی زوجین
تکرار بیشازحد فعالیتهای روزانه میتواند برای زوجها خستهکننده باشد. اگر رابطه شما دچار یکنواختی شده باید از خودتان خلاقیت نشان دهید و با فعالیتهای جدید با روتین کسلکننده مقابله کنید. این امر باعث میشود در رابطه شما صمیمیت و انرژی پایدار باشد. یکی از نکات موثر در این زمینه برقراری ارتباط است. اگر احساس خستگی و ناامیدی میکنید، دربارهی این موضوع با همسرتان صحبت کنید و به دنبال راههای سرگرمکننده و خلاقانهای بگردید.
عدم احترام به مرزها
زوجهای متاهل باید به درکی درست دربارهی استعداد و تواناییهای خود برسند و یکدیگر را حمایت کنند. هیچکس نمیخواهد توسط دیگران کنترل شود، برای این منظور باید طرفین به حدود یکدیگر احترام بگذارند. همانطورکه میدانید ازدواج پیوندی دو طرفه است که در آن افراد باید برای بهتر شدن زندگی با هم تلاش کنند. نادیده گرفته شدن مرزها باعث میشود، اعتماد طرفین به یکدیگر از بین برود و فضای مورد نیاز را برای ابراز خود نداشته باشند.
اگر فکر میکنید، ازدواج باعث شده شما از شخصیت اصلی خود فاصله بگیرید، این به منزله هشدار است. درنهایت باید زمان و فضای شخصی را برای خودتان در نظر بگیرید و از اینکه به مرزهای شما احترام گذاشته میشود، اطمینان حاصل کنید.
استرس؛ هیولایی در زندگی زناشویی
استرس یکی از مشکلات رایج در زندگی افراد بزرگسال است. استرس تحت تاثیر مسائلی ازقبیل مسئولیتهای شغلی، والد بودن و نگرانیهای مالی بهوجود میآید که روی نوع رابطه شما با همسرتان تاثیر خواهد گذاشت. استرس، رابطه شما را بهشدت دچار تغییر میکند و به آن آسیب میرساند. یادگیری مدیریت استرس بهصورت سالم و سازنده به شما درجهت کاهش آن کمک شایانی میکند.
از مدیریت استرس میتوانید در تمام زمینههای زندگی ازجمله روابط زناشویی استفاده کنید. پیدا کردن راهحل مناسب برای کنترل استرس و غلبه بر آن ضرورت دارد. این امر بهبود روابط زناشویی را بهدنبال خواهد داشت. مواردی مانند نوشتن، ورزش کردن، انجام یوگا، خلاق بودن، مطالعه و بیرون رفتن از راهکارهای موثر برای کاهش استرس است.
مسائل مالی؛ اولین مشکل در ازدواج های امروزی
اختلاف روی مسائل مالی از مشکلات شایع در ازدواج است که بیشتر زوجها درگیر آن هستند. مسائل مالی تاحدزیادی روی کیفیت رابطه تاثیر میگذارد. در ادامه به چندین نمونه از مسائل مالی اشاره خواهیم کرد:
- اختلاف بر سر تصمیمات مالی
- باورهای متفاوت در مورد پول
- صحبت نکردن درباره مسائل مالی قبل از ازدواج
- ناهمخوانی درآمد و مخارج
وقتی زوجین بر سر مسائل مالی اتفاق نظر ندارند. درواقع، این اختلاف نمادی از مبارزه بر سر مسائلی ازقبیل مبارزه بر سر قدرت یا ارزشها و نیازهای متفاوت است. فردی که از لحاظ مالی تحت فشار است صبر کمتری دارد و بیشتر تحریک میشود. بنابراین، امکان دارد بر سر مسائل بیاهمیت با شریک عاطفی خود با مشکل مواجه شود.
برای حل این مسئله سعی داشته باشید، با شریکتان صادقانه گفتوگو کنید و بر سر مسائلی مالی و دخل و خرج به توافق برسید. دراینصورت هر رو طرف با توافق مشترک احساس راحتی بیشتری خواهند داشت. همچنین، با تقسیم کارها، مسائل مالی راحتتر مدیریت میشوند و یک نفر تحت فشار قرار نمیگیرد. با مدیریت درست، پسانداز و هزینههای ماهانه بهدرستی پیش میرود.
مسائل مربوط به مراقبت از کودکان
داشتن فرزند میتواند تجربهای شگفتانگیز و جذاب برای همهی افراد است که به شما در زندگی احساس هدفمندی میدهد. اما این مسئولیت مهم با چالشهای متعددی همراه است که تاثیر زیادی روی کیفیت رابطه دارد. این مسئله مشکلاتی را بهوجود میآورد که از آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- زوجها زمان و انرژی کمتری برای گذراندن با یکدیگر دارند.
- هر یک از والدین زمان کمتری برای آرامش یا مراقبت از خود دارند.
- فشار مالی ناشی از حمایت از یک کودک
- کمبود حمایت از سوی خانواده و دوستان
برای مدیریت درست باید وظایف افراد نسبتبه کودکان مشخص شود و هر دو با این موضوع به سازگاری برسند. دراینصورت یک شبکه حمایتی بهوجود خواهد آمد که مشکلات را بهخوبی مدیریت خواهد کرد.
رفتارهای آسیبزا در رابطه زوجین
برای دوری از رفتارهای آسیبزا باید به عادتهای غیرمفید توجه داشته باشید و درجهت تغییر آنها تلاش کنید. مردم همیشه بهصورت آگاهانه تصمیم نمیگیرند و رفتارهای آزاردهندهای مانند غر زدن، انتقاد بیجا و حرفها ناشایست را نشان میدهند. دراینصورت آشفتگی برای دیگران بهجا میگذارند. برخی از این عادتها امکان دارد روی کیفیت رابطه شما با شریک زندگیتان تاثیر بگذارد. بنابراین، آنها را باید بهدرستی مدیریت کنید.
اگر در رابطه با همسرتان رفتارهای آسیبزا و مخربی دارید، مراجعه به زوجدرمانگران میتواند یک راهحل مؤثر باشد. این متخصصان با ایجاد فضایی امن و حمایتی، به شما و همسرتان کمک میکنند تا مشکلات را شناسایی کرده و راهکارهای مناسبی برای حل آنها پیدا کنید. زوج درمانی به شما این امکان را میدهد که الگوهای منفی ارتباطی را تغییر دهید، مهارتهای ارتباطی مؤثرتری را یاد بگیرید و با درک بهتری از نیازهای یکدیگر، رابطهتان را تقویت کنید.
اختلاف در ارزشها
اختلاف عقیده دربارهی مذهب، سیاست، تربیت فرزندان و تعاریف پایهای دربارهی درست و غلط امکان دارد، چالشهایی را بهدنبال داشته باشد. همهی افراد با ارزشها، اخلاقیات، باورها و اهداف منحصربهفرد بزرگ میشوند. اگر در این زمینهها بین شما و همسرتان مشکلی ایجاد شود، باید با ارتباط موثر و درک متقابل با این مسئله برخورد کنید و درجهت حفظ رابطه کوشا باشید.
تروما یا غم
تجربه حوادث غمگین و تراژیک روی هر رابطه و ازدواجی تاثیرگذار است. حتی امکان دارد زندگی شما را تغییر دهد. تروما و غم ازدواجهای سالم را به چالش میکشند. بنابراین، باید به این موضوع توجه لازم را داشته باشید. همانطورکه میدانید معنای غم برای هرکسی متفاوت است و افراد از این مفهوم برداشت متفاوت دارند.
شبکههای اجتماعی
امروزه استفاده از انواع شبکههای اجتماعی بسیار شایع است و به شما در برقرای ارتباطات کمک میکند. اگر استفاده از شبکههای اجتماعی به رابطه شما آسیب میزند، باید آن را قطع و مورد ارزیابی قرار دهید. شبکههای اجتماعی در مواردی روابط ناسالم را زمینهسازی میکنند و گاهی باعث حواس پرتی و عدم وقت گذراندن با همسرتان میشود.
مشکلات زناشویی امری طبیعی و اجتناب ناپذیر در روابط هستند که باید بهدرستی مدیریت شوند. بههمیندلیل زوجها نباید مشکلات خود را نادیده بگیرند، بلکه باید در جهت شناسایی آنها کوشش کنند و در گام بعد برای حل این مشکلات اقدامات لازم را انجام دهند.