کد خبر: 200000
A

شکایت مجدد بعد از قرار موقوفی تعقیب (هزینه، چگونگی و اعتراض)

با وقوع جرم و شکایت از فرد، دادگاه باید تحقیقات خود را شروع و اتهام آن شخص را ثابت کند. با انجام این تحقیقات، حقیقت‌ها کشف می‌شوند و می‌توان روند پیگیری پرونده را ادامه داد.

شکایت مجدد بعد از قرار موقوفی تعقیب (هزینه، چگونگی و اعتراض)

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ با وقوع جرم و شکایت از فرد، دادگاه باید تحقیقات خود را شروع و اتهام آن شخص را ثابت کند. با انجام این تحقیقات، حقیقت‌ها کشف می‌شوند و می‌توان روند پیگیری پرونده را ادامه داد. اما گاهی صدور قرار موقوفی تعقیب اتفاق می‌افتد و روند انجام تحقیقات و تعقیب متهم را متوقف می‌کند. گاهی علت صدور این قرار، فوت شخص است و نمی‌توان کاری از پیش برد و گاهی دلایل دیگری عامل آن هستند. در این صورت شاکی می‌تواند با کمک گرفتن از یک وکیل با تجربه از متهم با وجود توقف قرار تعقیب، بار دیگر شکایت کند. در این مطلب همراه ما باشید تا همه چیز را درباره شکایت مجدد بعد از قرار موقوفی تعقیب توضیح دهیم.

نحوه شکایت مجدد بعد از قرار موقوفی تعقیب

شکایت مجدد بعد از قرار موقوفی تعقیب

شاکی می‌تواند ظرف مدت 10 روز بعد از ابلاغ، شکایت مجدد بعد از قرار موقوفی تعقیب را انجام دهد. برای اعتراض باید لایحه‌ای تنظیم شود و با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی، اعتراض خود را ارسال کند. برای تنظیم این لایحه، جلوگیری از ایجاد مشکل و تسریع روند اعتراض پیشنهاد می‌کنیم از یک وکیل با تجربه و باسابقه کمک بگیرید. گروه وکلای آرسام با فعالیت چندین ساله خود در زمینه مشاوره حقوقی و وکالت در پرونده‌های مختلف، تجربه و سابقه خوبی در این زمینه دارند و می‌توانند شما را به بهترین شکل در زمینه شکایت مجدد بعد از قرار موقوفی تعقیب راهنمایی کنند.

در صورت ارسال شکایت مجدد بعد از قرار موقوفی تعقیب از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، پرونده در یکی از دادگاه‌های کیفری مانند دادگاه کیفری یک یا دو جریان پیدا می‌کند و رسیدگی به آن انجام می‌شود. در صورتی که دادگاه، قرار موقوقی تعقیب صادر شده را تایید کند، دیگر اعتراض مجدد امکان‌پذیر نیست.

قرار موقوفی تعقیب به چه دلیل صادر می‌شود؟

طبق ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری، تعقیب مجرم کیفری که مطابق قانون آغاز شده، به جز دلایل صدور قرار موقوفی تعقیب هرگز متوقف نمی‌شود. توقیف تعقیب مجرم کیفری به علت یکی از عوامل زیر صورت می‌گیرد:

بخشش متهم در جرائم قابل گذشت

برخی جرائم قابل گذشت هستند و برخی غیر قابل گذشت. در صورت رضایت شاکی در جرائم قابل گذشت، قرار موقوفی تعقیب برای مجرم صادر و اجرا می‌شود. ‌اما در جرائم غیر قابل گذشت، رضایت شاکی فقط باعث تخفیف در مجازات بعد از صدور قطعی حکم می‌شود.

فوت متهم

در صورتی که تعقیب و تحقیقات شروع نشده باشد، پرونده با فوت متهم، بایگانی می‌شود. اگر تحقیقات و تعقیب در جریان رسیدگی باشد، قرار موقوفی تعقیب را بعد از فوت متهم صادر می‌کنند. در صورتی که متهم فوت کرده و پیش از این مجازت او را تعیین کردند، اعمال مجازاتی مانند حبس ساقط می‌شود. اما در صورت فوت متهم، مجازاتی مانند دیه از ماترک متوفی وصول می‌شود.

توبه متهم

طبق ماده‌های 114 تا 119 قانون مجازات اسلامی، در صورتی که متهم مرتکب جرائم تعزیری درجه 6 تا 8 توبه کند، برای او قرار موقوفی تعقیب صادر می‌شود. در سایر جرائم تعزیری، دادگاه این اختیار را دارد که بعد از توبه متهم، تخفیفی در مجازات او قائل شود.

عفو عمومی متهم

گاهی در جرائم تعزیری طبق قانون 97 مجازات اسلامی، عفو عمومی صادر می‌شود که در این صورت، توقیف قرار تعقیب در دادگاه امکان‌پذیر است. جبران خسارت، دیه، قصاص و حق‌الناس شامل عفو عمومی نمی‌شوند.

قرار موقوفی تعقیب به چه دلیل صادر می‌شود؟

زمان شکایت

در جرائم تعزیری قابل گذشت، مرور زمان می‌تواند باعث صدور قرار موقوفی تعقیب شود. شاکی تا بازه زمانی یک سال بعد از اطلاع از وقوع جرم فرصت دارد از متهم شکایت کند. به جز موارد خاص، شکایت کیفری بعد از این زمان ساقط می‌شود و هیچ اعتباری ندارد.

صدور رای قطعی در پرونده

در صورت صدور حکم قطعی و نهایی، پرونده حکم اعتبار امر مختوم را کسب می‌کند و با ممنوعیت طرح دوباره دعوی در دادگاه، قرار موقوفی تعقیب صادر می‌شود. وحدت طرفین، وحدت موضوع و وحدت سبب می‌تواند عامل صدور حکم اعتبار امر مختوم باشند.

جنون متهم

منظور از جنون، حالتی است که فرد زوال عقلی دارد یا به دلیل نداشتن شعور کافی، نمی‌تواند احساس، درک یا اختیار داشته باشد. در صورتی که فرد در زمان ارتکاب جرم، جنون داشته باشد در هر گونه جرمی، قرار موقوفی تعقیب صادر می‌شود. اما داشتن جنون یا اختلالات روانی در فرد قبل از وقوع جرم یا بعد از آن هیچ ارتباطی به زمان وقوع جرم ندارد.

 

آیا امکان اعتراض به شکایت قرار موقوفی تعقیب است؟

بله. بعد از وقوع هر یک از موارد گفته شده، بازپرس قرار موقوفی تعقیب را صادر و آن را به دادستان یا دادیار اظهار نظر ارسال می‌کند. بعد از تایید کتبی این قرار توسط دادستان یا دادیار اظهار نظر، توقیف قرار تعقیب متهم برای شاکی ابلاغ و ارسال می‌شود. سپس شاکی می‌تواند شکایت مجدد بعد از قرار موقوفی تعقیبی را تا تمام نشدن مهلت آن انجام دهد.

 

آیا تعقیب مجدد بعد از صدور قرار موقوفی تعقیب امکان‌پذیر است؟

شکایت مجدد بعد از صدور قرار موقوفی تعقیب تنها در صورتی نتیجه می‌دهد که علت جدیدی برای اثبات متهم بودن او پیدا کرده باشید یا بتوانید علت صدور قرار موقوفی تعقیب را نقض کنید. به همین دلیل است که حضور یک وکیل باتجربه در این پرونده‌ها الزامی است.

 

هزینه شکایت مجدد بعد از قرار موقوفی تعقیب

هزینه شکایت مجدد بعد از قرار موقوفی تعقیب شامل دو هزینه مربوط به وکیل و هزینه تنظیم لایحه می‌شود. هزینه وکیل برای نگارش لایحه و مشاوره به موکل به‌صورت توافقی بین وکیل و موکل متفاوت است.

هزینه شکایت مجدد بعد از قرار موقوفی تعقیب

سخن پایانی

در این مطلب با قرار موقوفی تعقیب و نحوه اعتراض بعد از آن آشنا شدید. همانطور که گفتیم عوامل متفاوتی باعث صدور این قرار می‌شوند و شما می‌توانید شکایت مجدد بعد از قرار موقوفی تعقیبی را انجام دهید. از آنجایی که تنظیم این شکایت در قالب لایحه باید با علم به قوانین و مقررات آیین دادرسی کیفری و قوانین کشوری صورت بگیرد، می‌توانید از یک وکیل باتجربه و ماهر بخواهید که این کار را برای شما انجام دهد. در نهایت با گرفتن یک وکیل مسلط به این قوانین می‌توانید تعقیب متهم را به جریان بیندازید.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر