نکات و مشخصات فنی لوله گذاری خطوط آب و فاضلاب
در صنعت آب و فاضلاب و برای خطوط انتقال آب شرب طی سال های اخیر از لوله های پلی اتیلن استفاده می شود
به گزارش سایت دیده بان ایران، در صنعت آب و فاضلاب و برای خطوط انتقال آب شرب طی سال های اخیر از لوله های پلی اتیلن استفاده می شود. قیمت لوله پلی اتیلن برای انتقال آب شرب هزینه بیشتری نسبت به لوله های کشاورزی داشته باشد. در این مقاله بصورت تخصصی در خصوص استاندارد ها و مشخصات فنی هنگام لوله گذاری خطوط آب و فاضلاب صحبت خواهیم کرد.
دو استاندارد برای لوله گذاری در خطوط آب و فاضلاب مورد توجه توجه است:
- استاندارد های فنی هنگام اجرای کار
- استاندارد های فنی لوله ها
استاندارد های فنی هنگام اجرا
این مشخصه ها و استاندارد ها باید تحت نظر ناظر (بازرس) و در تمام مراحل لوله گذاری شامل، تحویل لوله های پلی اتیلن، بارگیری، آزمایش، جوش لوله و... باشد.
همچنین استانداردهای بین المللی و گواهی ها نیز باید توسط مشاور یا بازرس پروژه مورد تاکید و اصالت سنجی قرار گیرد که مهمترین این گواهی ها و استاندارد ها بدین شرح است:
AWWA
ANSI
ISO
BSI
DIN
پیشنهاد ما: تفاوت لوله پلی اتیلن تک جداره و دو جداره
استاندارد های فنی لوله ها
لوله ها باید استاندارد اولیه موسسه استاندارد و تحقیقات ایران را دارا باشند. این موسسه (ISIRI) وظیفه تحقیق و تایید لوله ها را به عهده دارد. کارفرما باید اقدام به خرید لوله های استاندارد کند. آرم استاندارد باید و الزاما بر روی لوله ها درج شده باشد و شماره استاندارد با گواهی ها تطبیق داده شود.
نکته: پیش از این کارفرما موظف بود از لوله های پلی اتیلن دارای تاییدیه آبفا استفاده کند که البته تاییدیه ها دیگر وجود ندارد اما لوله خریداری شده ، هنگام نصب یا پس از نصب نیازمند تایید آبفا است که در صورت تهیه لوله های دارای استاندارد (لوله استاندارد پلی اتیلن) نگرانی نخواهد بود.
مدارک فنی و نقشه های پروژه
نقشه های تهیه شده با ضرورت مهلت اجرا و جدول زمانبندی ، به همراه تمامی مدارک و اسناد مورد نیاز باید به پیمانکار تحویل شود. پیمانکار باید با بررسی دقیق میدانی و تطبیق دقیق جهت اجرای صحیح عملیات اقدام کند. این نقشه ها و مدارک باید حتما به تایید مهندس مشاور پیمانکار نیز برسد و در صورت نیاز به تغییرات، پیش از اجرای پروژه موارد اصلاحی به اطلاع کارفرما رسیده و مجددا توافق انجام شود.
علاوه بر این نقشه جانمایی باید دقیقا جزئیات تمام سازه ها و کارگاه ها و محل های دپو را نمایش دهد. در صورتی که تمام جزئیات در نقشه جانمایی طراحی نشده باشد، پیمانکار مجبور است این جزئیات را در این نقشه درج کند و پس از تصویب و تایید مهندس مشاور یا کارفرما مورد اجرا قرار دهد
استانداردهای مرتبط با ماشین آلات و ابزار ها
بکارگیری نیروی انسانی، ماشین آلات و تامین ابزار های مورد نیاز بر عهده و در تعهد پیمانکار خواهد بود. (جز در مواردی که با توافق طرفین بر عهده کارفرما است.) همچنین تهیه اتصالات، شیرآلات، مصالح مرتبط با حفاظت لوله ها تماما بر عهده کارفرما است.
نکته: مصالح حفاظت لوله شامل: قیر، رنگ یا لفاف سرد و گرم است. البته بتن و اندود سیمانی نیز شامل مصالح حفاظت می شود.
جمع بندی: ما در این مقاله به بیان وظایف و تعهدات هر یک از کارفرما و پیمانکار در اجرای یک پروژه آبرسانی و فاضلابی با لوله های پلی اتیلن پرداختیم و بصورت سطحی مسائل ضروری و مهم را بازگو کردیم. در آخر توصیه میکنیم از شرکت های معتبر مثل باران پلیمر و باران پل ، خرید لوله های پلی اتیلن را انجام دهید.