تولید شیلنگ فشار قوی، راه حلی برای کمک به غولهای خودروسازی| آیا قیمت خودرو کاهش مییابد؟!
و شرکت بسپار تابان اعلام کرده است که به زودی قادر است که شیلنگهای فشار قوی مورد نیاز برای خودروهای داخلی را تولید و تامین کند، سالهای زیادی از تاسیس کارخانجات خودروسازی میگذرد اما هنوز بیشتر قطعات خودروها وارد میشوند این قطعات که بیشتر چینی هستند، کیفیت بالایی ندارند، اما قیمت بالایی دارند، با داخلی سازی قطعاتی از جمله شیلنگهای فشار قوی، هم برای افراد زیادی ایجاد اشتغال میشود و هم هزینه نهایی تولید خودرو بسیار کاهش مییابد.
به گزارش رسانه اخبار خودرو شرکت بسپار تابان اعلام کرده است که به زودی قادر است که شیلنگهای فشار قوی مورد نیاز برای خودروهای داخلی را تولید و تامین کند، سالهای زیادی از تاسیس کارخانجات خودروسازی میگذرد اما هنوز بیشتر قطعات خودروها وارد میشوند این قطعات که بیشتر چینی هستند، کیفیت بالایی ندارند، اما قیمت بالایی دارند، با داخلی سازی قطعاتی از جمله شیلنگهای فشار قوی، هم برای افراد زیادی ایجاد اشتغال میشود و هم هزینه نهایی تولید خودرو بسیار کاهش مییابد.
اما شیلنگهای فشار قوی اصلا چه کاربردی دارند و چرا تا این حد برای صنعت خودرو سازی مهم هستند در ادامه کامل به این موضوع میپردازیم:
پیشرفت صنایع بزرگ با کمک شیلنگهای فشار قوی
پس از انقلاب صنعتی و روی آوردن کشورها به بخش صنعت همچنین ورود دستگاههای بزرگ به بخش صنایع، نیاز به شیلنگهایی که بتوانند مواد و سیالات را برای به کار افتادن این دستگاهها از مکانی به مکان دیگر جابهجا کنند، بسیار احساس شد. شیلنگهایی که علاوه بر جابهجا کردن مایعات در دستگاههای صنعتی، ویژگیهایی همچون تحمل فشارهای بسیار بالا از داخل و خارج شیلنگ وهمچنین مقاومت در برابر دماهای بالا و پایین و تنش زیاد نیز داشته باشند و بتوان برای مدت زمان طولانی از آن استفاده کرد. شیلنگهای فشار قوی یک پیشرفت اساسی در صنعت بود که به پیشرفت صنایع زیادی همچون خودروسازی، حفاری، کشتیسازی و غیره کمک کرد.
شیلنگ فشار قوی چیست؟
شیلنگهای فشار قوی انعطافپذیری بالایی دارند و توسط سیمهای فولادی در لایه میانی تقویت میشوند این شیلنگها به صورت یک لایه، دو لایه، چهار و شش لایه در کارخانههای بزرگ صنعتی تولید میشوند و برای فشارهای کاری بالا مورد استفاده قرار میگیرند. یک مثال واضح برای شیلنگهای فشار قوی ، شیلنگهای فشار قوی هیدرولیک هستند که روغن هیدرولیک مانند روغن موتور خودرو شما را انتقال میدهند.
معروفترین شیلنگ فشار قوی در بازار
برخی از پرکاربردترین شیلنگهای فشار قوی را در زیر نام بردهایم:
- شیلنگ هیدرولیک 4 لاسیم
- شیلنگ سند بلاست
- شیلنگ استیل بخار
- شیلنگ استیم
- شیلنگ تخلیه کامپوزیت
شیلنگهای فشار قوی هیدرولیک
همانطور که گفتیم شیلنگهای فشار قوی هیدرولیک به طور کلی برای انتقال سیالات مبتنی بر روغن هیدرولیک استفاده میشوند. این شیلنگها عملکرد بالایی در دما و فشار کم و زیاد دارند، مهمترین کاربردهای این شیلنگها به ماشینآلات ساختمانی، ماشینآلات کشاورزی، معدن، سیستم بالابر، واشر فشار و غیره اشاره کرد. شیلنگهای هیدرولیک از سه بخش اصلی تشکیل شدهاند: لولهی داخلی، لایهی خارجی و لایه مسلح.
لولهی داخلی
لوله داخلی شیلنگ هیدرولیک مقاومت بسیار بالایی در فشارهای مختلف دارد و هیچ واکنشی با سیال نشان نمیدهد. این ویژگی منجر به این میشود که طول عمر شیلنگ افزایش داشته باشد همچنین خواص شیمیایی سیال تغییر نکند.
لایه خارجی (بیرونی)
وظیفه لایه بیرونی شیلنگ هیدرولیک فشار قوی این است که در برابر عوامل محیطی مقاومت کند. از جمله عواملی چون اکسایش، فرسایش، و خوردگی در مقابل هوا، باران و ....اشاره کرد. همچنین مشخصات شیلنگ هیدرولیک از جمله تاریخ تولید، فشار کاری ، قطر لوله، استاندارد و ..... بر روی لایه بیرونی درج میشود.
لایه میانی( لایه تقویت کننده شیلنگ)
این لایه باید فشار سیالات را تحمل نماید. بر همین اساس با توجه به فشار سیالی که قرار است در شیلنگ جریان پیدا کند، طراحی میشود. این قسمت معمولا دارای پوششی از سیمهای فلزی تابیده شده درهم با لایهی پلاستیکی است. بسته به انواع شیلنگ، ممکن است از رشتههای نخی محکم و مقاوم نیز استفاده شود. به طور معمول از یک الی شش لایه سیم یا یک الی ۶ لایه نخ بافته شده بر روی لوله داخلی در لایهی مسلح استفاده میشود. تعداد این لایهها بر اساس استانداردهای مختلف تعیین میشود.
انواع مختلف شیلنگهای هیدرولیک
شیلنگهای هیدرولیک به دو دسته سیمدار و نخدار تقسیم شدهاند. شیلنگهای سیمدار خودشان به دو گروه سیمدار فشار متوسط و سیمدار فشار قوی تقسیم شدهاند. این شیلنگها معمولا برای انتقال روغنهایی با فشار بالا و دماهای مختلف استفاده میشوند. هر چه تعداد لایههای سیمی که بر روی لولهها میپیچند افزایش یابد، شیلنگ میتواند فشار بالاتری را تحمل کند. شیلنگهای هیدرولیک نخدار برای فشارهای پایینتر و متوسط مورد استفاده قرار میگیرند و معمولا از ۱ الی ۶ لایه نخ بافته شده بر روی لوله تولید میشوند.
حتما فشار کاری و فشار ترکیدن شیلنگ فشار قوی را چک کنید!!!!!
مهمترین مشخصات شیلنگهای فشار قوی از جمله فشار کاری، شعاع خمش، فشار ترکیدن روی آنها درج شده است.
به عنوان مثال، اگر یک سیستم هیدرولیک دارای فشار ۴۰۰۰ PSI باشد، که فشاری بیش از این مقدار را به آن تحمیل نکنید. موقع سنجش فشار حتما اتصالات شیلنگ را در نظر بگیرید اتصالات شیلنگهای فشار قوی ضعیفترین قسمت آن است.
اگر شیلنگهای هیدرولیکی دارای ضریب ایمنی ۴:۱ باشند، به این معنی است که فشار ترکیدن آنها 4 برابر فشار کاری است مثلا اگر این شیلنگ فشار کاری ۵۰۰۰ PSI داشته باشد، فشار ترکیدگی آن ۲۰۰۰۰ PSI خواهد بود.
خساست به خرج ندهید !×!
صرفه جویی در هزینه ها کار عاقلانه ای به نظر میرسد اما برای خرید شیلنگ های فشار قوی توصیه جدی ما این است که قبل از هر چیز دیگری به مشخصات آن توجه کنید و ببیند آیا برای کاری که شما در نظر دارید مناسب است و مقاومت خوبی دارد یا نه به عبارتی فشاری که قرار است شیلنگ تحمل کند را اندازه بگیرید و یک شیلنگ با فشار کاری و فشار ترکیدن مناسب تهیه کنید .