کد خبر: 181460
A

سیم مفتول مناسب ساخت قفس

قفس پرندگان خصوصا کبوتر و مرغ با استفاده از انواع توری ساخته می شود. در اصل توری ها به عنوان اصلی ترین تجهیزات جهت ساخت انواع قفس کوچک و بزرگ می باشند

سیم مفتول مناسب ساخت قفس

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ این مطلب ضمن معرفی سیم مفتول مناسب ساخت قفس، به معرفی انواع توری ها در بازار ایران و همچنین عوامل تاثیر گذار بر قیمت توری می پردازد. چنانچه شما هم می خواهید با دستان خودتان نسبت به ساخت قفس اقدام نمایید، مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می کنیم.

چنانچه نیاز به یک مرجع معتبر برای بررسی قیمت ها دارید، قیمت توری آهن باکس را به شما پیشنهاد می کنیم. این سایت به صورت لحظه ای و آنلاین قیمت انواع توری در بازار آهن را منتشر و به روزرسانی میکند و متعلق به شرکت بازرگانی فروش آهن آلات سورین کیان مهر اسپادانا در شهر اصفهان می باشد.

67a31f82-157f-4f36-b78c-8018636da8a5

جهت تولید قفس پرنده استفاده از وسایل و لوازم با کیفیت و درجه یک اهمیت زیادی دارد؛ زیرا در صورت عدم استفاده از تجهیزات و مصالح مناسب احتمال آسیب رسیدن به پرنده وجود دارد. برای ساختن قفس پرنده لوازم مختلفی وجود دارد؛ مثلا چوب، توری فلزی، توری پلاستیکی و سایر انواع توری.

انواع توری برای ساخت قفس

تولید توری قفس ریشه در دهه 80 میلادی دارد. چارلز برنارد، آهنگر ایتالیایی در سال 1844 با الهام از دستگاه های بافندگی توانست نخستین ماشین بافت مفتول را ابداع کند. اولین توری بافته شده با استفاده از توری مرغی پلاستیکی به منظور حفاظت از رادارها در هنگام انفجار در جنگ جهانی دوم مورد استفاده واقع شد.

این نوع توری گالوانیزه، از نظر مفتول گالوانیزه به کار رفته در آن به دو دسته گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد تقسیم می شود.

به طور کلی می توان از انواع توری که در لیست زیر مشاهده می کنید برای ساخت قفس استفاده نمود:

  • توری حصاری
  • توری مرغی
  • توری استیل
  • توری فلزی
  • توری لوزی
  • توری سرندی
  • توری پرسی

توجه به این موضوع که هر کدام از توری هایی که در لیست مشاهده می کنید دارای قیمت متفاوتی می باشد و کاربرد متفاوتی با یکدیگر دارند از اهمیت بالایی برخوردار است.

اینکه شما کیفیت را فدای کمیت می کنید یا خیر، تاثیر بسزایی در هزینه تمام شده ساخت قفس خواهد داشت. هر چه از متریال های گران تر و با قیمت بالاتر استفاده کنید، قفس ساخته شده گران تر می شود.

ساخت قفس با توری مرغی

قبل از هر کاری برای ساخت قفس مرغ باید ابزار و مواد اولیه را در اختیار داشته باشید و اگر آشنایی نسبی هم با امور نجاری دارید وقت آن رسیده که کار را شروع کنید. شما برای ساخت قفس مرغ می توانید از میان انواع طرح ها یکی را انتخاب کنید و این کاملا به سلیقه شما بستگی دارد.

اما همه این طرح‌ها در اصولی کلی مشترک هستند. معمولا قفس مرغ از دو بخش اصلی برای نگهداری تشکیل شده است. یکی از این بخش‌ها فضایی محصور و سرپوشیده برای خواب و تخم گذاری مرغ ها و بخش دیگر فضای حفاظت شده به منظور هواخوری و چریدن آنها می باشد.

اسکلت بندی قفس مرغ

یکی از طرح‌های ساده و قابل ساخت در خانه برای قفس مرغ استفاده از چارچوب مستطیل شکل است. شما می توانید برای ساخت چارچوب از جنس فلز و چوب استفاده کنید. بعد از ساخت چارچوب می‌توان اجزای دیگر را نیز به آن اضافه کرد. بهتر است در ساخت چارچوب اسکلت آن را از چوب طبیعی و البته مقاوم در برابر پوسیدگی بسازید.

توجه به این نکته لازم است که جنس چارچوب از موادی باشد که به سلامتی مرغ ها آسیب نرساند. چوب های تهیه شده از درخت سدر و یا چوب قرمز و نیز فلزات پوشیده شده با آرسنیک برای سلامتی مرغ ها مضر است. برای حفاظت از مرغ ها در برابر حیوانات دیگر باید در فضای چریدن آنها از توری فلزی استفاده کنید. ضمنا جنس تورها باید به نحوی باشد که خشن نبوده و به جوجه ها و مرغ ها آسیب نرساند.

برای این منظور می توانید از توری مرغی استفاده نمایید که بسته به جثه پرندگان قابلیت انتخاب چشمه با اندازه متناسب را خواهید داشت.

برپا کردن اسکلت قفس مرغ

بعد از ساخت اسکلت و قفس مرغ باید حفره‌هایی را در زمین ایجاد کرده و پایه‌های قفس را در آن قرار دهید. پایه ها باید ۲۰ الی ۳۰ سانت درون حفره قرار بگیرد. بهتر است برای اطمینان از موازی بودن پایه ها از متر استفاده کنید. بعد از قرارگیری پایه‌ها حفره ها را با خاک پر کنید. برای ثابت نگه داشتن پایه ها و جلوگیری از حرکت آنها می توان حفره ها را با بتن و یا ترکیب ماسه و سیمان پر کرد.

نصب صفحات توری

در این مرحله صفحه های توری مرغی را بر روی اسکلت تثبیت شده در زمین نصب کنید. در حین کار مطمئن شوید که تورها کاملا به اسکلت چسبیده باشند. برای این منظور می‌توان از منگنه های مخصوص و میخ های یو شکل استفاده کرد. حصار کشی و نصب توری های فلزی بر روی اسکلت باید کاملاً از سطح زمین شروع شود چرا که در صورت باقی ماندن درز و فضای باز در پایین اسکلت امکان ورود سگ و گربه به داخل قفس فراهم می‌شود.

سقف برای قفس مرغ

در این مرحله می توانید قفس را به دو بخش مجزا تقسیم کنید. همانطور که قبلا اشاره شد مرغ ها برای رشد و نمو به دو بخش نیاز دارند. بخشی از قفس باید سرپوشیده باشد تا امکان استراحت و تخم گذاری برای مرغ ها باشد و بخشی نیز محلی برای چریدن و پرسه زدن خواهد بود.

برای این منظور بخشی از نفس را به وسیله تخته چوب یا صفحه فلزی بپوشانید و بخش دیگر را به وسیله تورهای فلزی محصور کنید. صفحه چوبی را توسط میخ و چکش محکم کرده تا در شرایط باد و باران ثابت بماند. محل استراحت مرغ ها باید ۱۰ الی ۲۰ سانتیمتر بلندتر از سطح زمین باشد و لایه زیرین که مرغ‌ها روی آن استراحت و تخم‌گذاری می‌کنند نیز باید نرم باشد تا تخم مرغها نشکند. برای عبور و مرور مرغ ها از قسمت مسقف به محل چریدن می‌توان با یک چوب، پلی شیب دار ساخت و هر دو فضا را به هم وصل کرد.

سایبان برای قفس مرغ

باید توجه داشت این قفس که دست ساز است امکان جابه جایی ندارد و در هنگام آفتاب شدید یا سرما مرغ ها دچار مشکل خواهند شد. بهتر است در صورت امکان قفس مرغ را در زیر درخت برپا کنید تا سایه آن مانع از گرمای خورشید شود. اما اگر چنین امکانی وجود ندارد باید از یک پارچه ضخیم و یا برزنت برای ایجاد سایبان استفاده کنید. با این کار مرغ ها از گرما و سرمای زیاد در امان بوده و دچار بیماری نمی‌شوند.

داخل قفس مرغ

کف محلی که قفس را در آن برپا کرده اید خاکی بوده و در هنگام رفت و آمد مرغ ها گرد و خاک ایجاد می‌شود که باعث بیماری در آنها خواهد شد. برای جلوگیری از این وضعیت باید داخل فضای استراحت و پرسه مرغ ها را با تراشه های چوب، کاه و… بپوشانید.

ضمن اینکه شما با این کار خیلی راحت‌تر می‌توانید فضولات مرغ را تمیز کنید چرا که فضولات جذب تراشه‌ها شده و به زمین نمی چسبد. این کار می‌تواند باعث جلوگیری از ابتلای مرغها به بیماری های عفونی و میکروبی شود.

آبخوری و دانخوری

در ساخت قفس مرغ باید اجزایی به آن اضافه شود تا مرغ ها امکان استفاده از غذا و آب را داشته باشند. برای این منظور آبخوری و دانخوری هایی که به قفس مرغ اضافه می‌شود باید شرایط لازم را داشته باشند.

می توان آنها را به ستونهای قفس متصل کرد که البته باید ۵ تا ۱۵ سانتی متر از زمین فاصله داشته باشند با این کار آبخوری و دانخوری از آلودگی و گرد و خاک دور می شود. با توجه به اینکه غذا و آب آلوده می‌تواند مرغ ها را بیمار و یا حتی تلف کند باید در تمیزی و نظافت ظروف آب و دان دقت کنید.

ساخت در

آخرین مرحله از ساخت قفس مرغ ایجاد درب برای رفت و آمد مرغها است و نکته مهم در این مرحله استفاده از فنر برای نگهداری در قفس است تا در زمان باز و بسته شدن درب به صورت خودکار بسته شود. با این کار شما از بسته بودن در مطمئن خواهید بود و مانعی برای فرار یا گم شدن مرغ نیز خواهد بود.

ساخت قفس با توری مش

برای ساخت قفس فلزی پرنده های کوچک از توری مش جوشی یا مشبک استفاده میشود. مفتول قفس های کوچک معمولا یک میلی متر یا کمتر از یک میلی متر ضخامت دارد. چشمه های آن نیز ریز بوده و حدود یک در یک می باشد.

اگر جنس چهارچوب الوار قفس باشد، در ساخت آن با منگنه و پانچ نجاری در فواصل ۱۰ سانتی متر به در قالب یا فریم بندی شده از رول جدا میکنیم و به صورت پانچ با چهار چوب شکل میدهیم؛ ولی اگر چهار چوب فلزی یا اسکلت فلزی باید سیم مفتول نرم بکار ببریم.

ساخت قفس با سایر توری ها

اگر مراحل ساخت دو نوع قفس را بررسی نمایید متوجه خواهید شد که نوع توری تنها باعث افزایش یا کاهش قیمت تمام شده قفس خواهد شد و در موارد معدودی نیز هر چه جنس توری مستحکم تر باشد، امنیت داخل قفس بیشتر می شود.

شما می توانید در مراحلی که ذکر شد، از توری متناسب با کاربرد قفس خود و همچنین نوع پرندگانی که قرار است در این قفس ها نگهداری شوند استفاده نمایید.

عوامل موثر بر قیمت توری های فلزی

توری ها ی فلزی نیز همانند سایر مقاطع فولادی مانند محصولات مفتولی، انواع تیرآهن و میلگرد همسو با سایر بازارهای موازی مانند بازار طلا و ارز، دچار نوسان و دستخوش تغییر قیمت می شوند.

اما این عوامل را نمی توان به عنوان تنها عوامل موثر بر قیمت توری های فلزی دانست و بی شک شاخصه هایی از داخل بازار آهن بعنوان اهرم هایی همواره قیمت توری ها را دچار افزایش یا کاهش می کنند.

در ادامه به صورت لیست وار به عواملی که چه از خارج بازار و چه در داخل بازار باعث تورم، گرانی یا ارزانی قیمت انواع توری می شوند را مشاهده می نمایید:

  • قیمت تمام شده ی مواد اولیه
  • حجم عرضه و تقاضا در بازار
  • نوسانات شاخص بورس
  • سیاست گذاری های داخلی کشور
  • کارخانه ی سازنده ی توری
  • هزینه های حمل و نقل کالا
  • تغییرات فصول
  • نوع مفتول مورد استفاده در تولید توری

شما می توانید برای خرید توری ها علاوه بر مراجعه مستقیم به کارگاه های تولیدی این نوع از محصولات مفتولی، از طریق شرکت های بازرگانی آهن فروشی در شهر خود نیز سفارش خود را خرید نمایید

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر