رمز گشایی یک اقتصاد دان از نامه دوم شجریان به صدا و سیما / استقلال مالی، زمینه استقلال شخصیت سیاسی را فراهم می کند
علی سر زعیم اقتصاد دان: در زمانهای که قدرت و سیاست رسمی خواستههایی داشت، کسانی از جمله مرحوم شجریان بر استقلال خود پافشاری کردند و هزینهاش را که ممنوعیت برگزاری کنسرت بود پرداخت کرد. اما شجریان چرا تا این حد به استقلال شخصیتی تاکید داشت؛ این موضوع را در نامه دوم او به صدا و سیما جستجو کرد..
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ علی سرزعیم اقتصاددان در یادداشتی نوشت:این روزها مردم ایران داغدار از دست دادن هنرمندی ویژه هستند. ویژه بودن استاد شجریان تنها بواسطه هنر بینظیرش در عرصه موسیقی و آواز نبوده است بلکه سبک زندگی و منش او اصالت و استقلالی به او بخشید که او را در چشمها بزرگتر از یک موسیقیدان یا آوازخوان گردانید.
در زمانهای که قدرت و سیاست رسمی خواستههایی داشت، کسانی از جمله مرحوم شجریان بر استقلال خود پافشاری کردند و هزینهاش را که ممنوعیت برگزاری کنسرت بود پرداخت کرد. البته این به آن معنا نیست که در مورد مواضع سیاسی ایشان هیچ نقطه نقد یا اشکالی نباشد و کاملاً مورد تأیید باشد ولی نفس تلاش برای مستقل ماندن از بدآیندها و خوشآیندهای اصحاب قدرت امر نیکویی است و بر عزت و اصالت فرد میافزاید. یکی از عناصری که مقوم چنین عزتمندی و استقلال شخصیتی است، استقلال مالی است. یعنی اگر زندگی اقتصادی فرد در وضعیت استیصال باشد، اتخاذ و حفظ چنین موضع مستقلی کار بسیار سخت و مستبعدی خواهد بود.
سالها قبل که نوجوان یا جوان بودم از اخبار شنیدم که مرحوم شجریان در نامهای گلایهآمیز به صداوسیما، خواستار عدم پخش آثارش از این رسانه ملی شده بود (به استثنای ربنا). با خود میاندیشیدم که چرا او چنین نامهای زده و چرا هنرمندان دیگر چنین درخواستی ندارند؟
منبع: ایران