دلهره بازار ارز در آستانه انتخابات آمریکا / بُرد ترامپ یا بایدن چه تاثیری بر نرخ دلار دارد؟
فعالان بازار جهانی ارز معتقدند در ۴۷ روز باقیمانده تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نتایج مناظرههای دونالد ترامپ و جو بایدن میتواند نرخ برابری دلار را پرنوسان کند و نتیجه آن نیز قادر است به رشد کوتاه مدت نرخ دلار دامن بزند.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ فعالان بازار جهانی ارز معتقدند در ۴۷ روز باقیمانده تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نتایج مناظرههای دونالد ترامپ و جو بایدن میتواند نرخ برابری دلار را پرنوسان کند و نتیجه آن نیز قادر است به رشد کوتاه مدت نرخ دلار دامن بزند.
نرخ برابری دلار در مقابل یورو به پایینترین سطح (۰.۸۴) در ۱۶ ماه گذشته رسیده و از اوج آن در ماه مارس ۹ درصد عقب نشسته است. رخدادی که بیش از همه ناشی از کندتر شدن روند بهبود وضعیت اقتصاد آمریکا پس از متحمل شدن ضربه رکودی شیوع ویروس کرونا بوده تا چشمانداز سیاسی پیشِ روی این کشور.
اما با نزدیک شدن به برگزاری انتخابات سوم نوامبر(۱۳ آبان) که پیشبینی نتیجه آن بسیار دشوار شده و در عین حال شگفتانگیز برآورد میشود، سایه سیاست ایالات متحده بر دلار سنگینتر خواهد شد. چنان که «بن راندول»، استراتژیست موسسه تحقیقاتی بوفا(BofA) میگوید، طی ۷ انتخابات از ۱۰ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که از سال ۱۹۸۰ تاکنون برگزار شده، نرخ دلار در فاصله سپتامبر تا دسامبر به طور متوسط ۲.۵ درصد افزایش یافته است.
به اعتقاد برخی کارشناسان بازار ارز، چنین روندی در انتخابات سال ۲۰۲۰ میتواند با شیب بیشتری تکرار شود. چرا که احتمال بروز مناقشه در مورد نتایج آن بالا پیشبینی میشود و هر گونه بلاتکلیفی و جنجال سیاسی بخشی از سرمایهگذاران را ناگزیر خواهد کرد تا با فروش داراییهای پرریسک خود به دامن دلار پناه ببرند.
«ریچارد بنسون»، مدیر ارشد سرمایهگذاری میلِنیوم(Millennium) نیز معتقد است که اگر جو بایدن با وجود پیشتازی در نظرسنجیها در مناظرههای انتخاباتی دو نفره با دونالد ترامپ ضعیف ظاهر شود، نرخ دلار وارد مرحله نوسانی خواهد شد. آقای بنسون تاکید میکند که اگر آقای بایدن پیشتازی خود را از دست بدهد و نتیجه نهایی انتخابات به پیروزی دونالد ترامپ منجر شود، بدون تردید نرخ برابری دلار در مقابل ارزهای عمده جهان رشد خواهد کرد.
البته تحلیلگران بر این باورند که رشد نرخ دلار پایدار نخواهد بود چرا که عملکرد بهتر قدرتهای اقتصادی اروپایی و آسیایی در مهار تبعات شیوع ویروس کرونا همچنان سرمایهگذاران جهانی را از تمرکز زیاد بر داراییهای دلاری دور نگاه خواهد داشت.