هدیه دولت به الکامپ
همانطور که رییس سازمان نظام صنفی رایانهای معتقد است ما نیز باور داریم صنعت ICT این قابلیت را دارد که جایگزین نفت شود، همانطور که در نشستهای اخیر با روسیه دریافتیم صادرات ICT این کشور به بیش از شش میلیارد دلار رسیده که نیمی از فروش محصولات نظامیاش را شامل میشود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران؛ بزرگترین رویداد فناوری سال، یا همان نمایشگاه الکامپ همیشه مشتریهای خود را دارد. جمعیت جوان علاقهمند، نه تعطیلات را بهانه میکند و نه سرمای هوا. حتی اگر سه روز از چهار روز بیست و دومین نمایشگاه الکامپ در فاصله تعطیلات آخر هفته و تعطیلی رسمی روز شنبه باشد، مانع از عدم استقبال از دیدن فناوریهای روز دنیا نیست. شاید به همین دلیل هم محمود واعظی وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات روز پنجشنبه پیش از آنکه به ترکیه برود به خیابان سئول رفت تا هم رسما این نمایشگاه را افتتاح کند و هم در همان ساعتهای اندک در الکامپ ٢٢ حضور یابد. در نهایت آنکه با وزیر بهداشت تفاهمنامهای امضا کند و سپس به ترکیه برود تا در نشستی دیگر حضور یابد.
محمود واعظی جزو وزرای فعال کابینه است. در همان چند ساعتی که در نمایشگاه الکامپ حضور داشت در سخنرانی افتتاحیهاش ابراز امیدواری کرد که بازار ارتباطات و فناوری اطلاعات به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است که زمین بازی ایران در حوزه ICT فقط ایران نیست. از همین رو تاکید میکند: « ما توانایی داریم در منطقه و بسیاری از کشورهای دنیا حضور فعال داشته باشیم و همین که در دو سال گذشته عنایتی به اپلیکیشننویسی و نرمافزار شده، شاهدیم بهطور منظم به کشورهای دیگر انجام میشود. فضای خوبی برای رونق کسبوکارها به وجود آمده و وظیفه دولت است که بسترهای مناسب را فراهم کند. ما امروز با شرکتهای اندونزیایی نشست داشتیم. روزهای گذشته نیز کمیسیون مشترک اقتصادی با روسیه داشتیم و ۵۳۵ نفر از این کشور به ایران آمدند که نشان میدهد ارزیابی کشورهای مختلف از رونق اقتصاد ایران مثبت است.»
الکامپ با محوریت شبکه ملی اطلاعات
واعظی میگوید: «تلاش کردیم این نمایشگاه با محوریت شبکه ملی اطلاعات برگزار شود، زیرا برای نظام، سالمسازی شبکهها و روش کسبوکار، شبکه ملی اطلاعات اهمیت زیادی دارد. این موضوع از مطالبات ۱۴ ساله مقام معظم رهبری است که رییسجمهور در ابتدای دولت از من خواستند به آن توجه شده و در این مدت نیز این اتفاق افتاد و رییس سازمان فناوری اطلاعات و معاون علم و فناوری رییسجمهور به آن کمک زیادی کردند. معماری شبکه ملی اطلاعات از نظر زیرساختی انجام شده، همچنین ظرفیت شبکه داخلی که در ابتدای دولت ۶۲۴ گیگابیت بر ثانیه بود امروز به بالاتر از ۴۰۰۰ گیگ رسیده و تا پایان امسال به ۱۰ هزار گیگ افزایش پیدا خواهد کرد. ما جلسات متعددی با اپراتورهای FCP داریم که شبکه دسترسی را به روز کنیم و تردید ندارم در فاز دوم شبکه ملی اطلاعات با گام جدیتری به پیش میرویم.»
واعظی خوشبین است. او از نهضت شبکه ملی اطلاعاتی سخن میگوید که به گفته او مدتی است شروع شده و به آیندهاش خوشبین است: «بازار ICT ما از سال ۱۳۹۲ دو برابر شده و برنامهریزیشده تا پایان برنامه ششم بازار امروزمان سه برابر شود و به بیش از ۱۰۰ هزار تا ۱۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.»
۳۵۰ میلیارد برای کاهش شکاف دیجیتالی
واعظی ادامه داد: اقبال مردم به سرشماری اینترنتی نشان میدهد هرچه امکانات را مهیا کنیم مردم از آنها استفاده میکنند به همین دلیل میخواهیم شکاف دیجیتالی در کشور کاهش یابد و فکر میکنیم تنها کلانشهرها محق استفاده از اینترنت نیستند، بنابراین هر سال ۳۵۰ میلیارد تومان در این زمینه سرمایهگذاری میکنیم تا شکاف دیجیتالی را کاهش دهیم و امیدواریم تا پایان دولت یعنی شهریورماه ۱۳۹۶ تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت متصل شوند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات میگوید: «همانطور که رییس سازمان نظام صنفی رایانهای معتقد است ما نیز باور داریم صنعت ICT این قابلیت را دارد که جایگزین نفت شود، همانطور که در نشستهای اخیر با روسیه دریافتیم صادرات ICT این کشور به بیش از شش میلیارد دلار رسیده که نیمی از فروش محصولات نظامیاش را شامل میشود.»
دنبال پسگرفتن مخابرات نیستیم
واعظی درباره رویدادهای اخیر خصوصیسازی همراه اول هم توضیح داد. او گفت: علت فسخ قرارداد سازمان خصوصیسازی با مالک سهام شرکت مخابرات ایران مسائل مالی بین این دو شرکت بوده و دولت به دنبال باز پسگیری مخابرات نیست. به گفته واعظی موضوع مربوط به مساله مالی بین مخابرات و سازمان خصوصیسازی بوده است؛ اینکه کنسرسیوم خریدار سهام مخابرات، اقساط را پرداخت نکرده و سازمان خصوصیسازی بر مبنای مفاد قرارداد نسبت به فسخ آن اقدام کرده است. واعظی تاکید کرد: «من همیشه گفتهام که به دنبال بازپسگیری و بازگرداندن مخابرات به بدنه دولت نیستیم.»
حاشیههای نمایشگاه الکامپ
در جریان این نمایشگاه «نصرالله جهانگرد» معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از پیشنهاد اختصاص سه هزارمیلیارد ریال به شبکه ملی اطلاعات در بودجه سال ١٣٩٦ خبر داد. بودجهای که به گفته جهانگرد قرار است به توسعه این شبکه سرعت بدهد. او گفته که امسال و در جریان ایام دهه فجر، قرار است از مرحله دوم این شبکه با کیفیت بهتر رونمایی شود.
رییس سازمان فناوری اطلاعات میگوید: در برنامههای ششم و هفتم توسعه پیش بینی شده سهم آی.تی در اقتصاد ایران به ۴۰ درصد برسد و سهم گردش مالی این بخش نیز به بیش از یکصد هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
آنطور که جهانگرد گفته، با آمادهسازی زیرساختهای IT و خدمات دسترسی بهتر به اپلیکیشنهای موبایلی مرحله کاملی از چرخه مبادلات کالا و پول در بستر شبکه شکل گرفته است که با آمادهسازی زیرساختهای IT و خدمات دسترسی بهتر به اپلیکیشنهای موبایلی مرحله کاملی از چرخه مبادلات کالا و پول در بستر شبکه ایجاد میشود. اقدامی که به گفته معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تغییر مکانیزم دستگاهها به حوزه الکترونیک میتوان از سهولت، شفافیت و استفاده از پتانسیل این زیرساخت برای مبارزه با فساد استفاده کرد.
معاون وزیر ارتباطات همچنین از راهاندازی پروژه «دولت همراه» در دهه فجر خبر داد و گفت: بر اساس این پروژه خدمات عمومی دولت الکترونیک بر بستر موبایل به مردم ارایه میشود. طبق پیشبینی در برنامه ششم توسعه تصمیم بر افزایش سهم فناوری ارتباطات در تولید ناخالص ملی داریم، اکنون سهم این حوزه در GDP مقدار ٦/٢ درصد است، اما در برنامه ششم توسعه به بیش از پنج درصد خواهد رسید و بیش از ۱۰۰ میلیارد از اقتصاد ایران در اختیار حوزه فناوری ارتباطات خواهد بود. امروز میتوان اعلام کرد که در استارتاپها پیشرفت چشمگیری داشتیم و اپلیکیشنهای فارسی به بیش از ۱۰۰ هزار عدد رسیده است.
نمایشگاه الکامپ در حالی امروز پایان مییابدکه رقابتهای حاشیهای هم به این نمایشکاه کشیده شده است. از آنجایی که تردد به نمایشگاه بینالمللی تهران همواره یکی از دغدغههای علاقهمندان به بازدید از نمایشگاههای دورهای است که در خیابان سئول برگزار میشود، در این وانفسا شرکتهای حملونقل مسافر شهری برای اینکه از گود رقابت عقب نمانند به ارایه تسهیلات ویژه به متقاضیان میپردازند.