رئیس سازمان خصوصی سازی خبر داد؛ ۸ خرداد آخرین فرصت برای تعیین نوع مدیریت سهام عدالت
صالح گفت: مردم تا ساعت ۲۴ روز ۸ خرداد فرصت دارند که نوع مدیریت سهام عدالت خود را مشخص کنند.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ علیرضا صالح رئیس سازمان خصوصی سازی در نشست خبری ستاد راهبردی آزادسازی سهام عدالت اظهار کرد: سهام عدالت در سال ۸۵ با دستور مقام معظم رهبری به ۶ دهک جامعه اختصاص داده شد.
او افزود: به دو دهک در زمان اعطای سهام عدالت ۵۰ درصد تخفیف داده شد و به ۴ دهک تخفیف داده نشد.
صالح گفت: با دستور مقام معظم رهبری مقرر شد اقساط سهام از محل سود شرکتهای سرمایه پذیر سهام عدالت و با ۵۰ درصد تخفیف به ۲ دهک پرداخت شود. از سال ۸۵ تا ۹۵ از محل سود شرکتها اقساط سهام عدالت پرداخت شد و در سال ۹۵ هم باید سهام عدالت آزاد سازی میشد.
او بیان کرد: به مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) سهام یک میلیون تومانی با تخفیف ۵۰ درصد داده شد.
به گفته رئیس سازمان خصوصی سازی، سهام عدالت برخی از افراد به میزان ۴۹۰ هزار تومان و عده ای هم۵۳۰ هزار تومان ارزش دارند.
صالح گفت: علت اینکه سهام عدالت بخشی از مردم ۵۳۰ هزار تومان است این است که این افراد یک نوبت سود ۴۰ هزار تومانی را دریافت نکردهاند.
او افزود: در زمان توزیع سهام عدالت، سقف ۵ میلیون تومان برای هر خانواده در نظر گرفته شد.
صالح گفت: رییس جمهور دو مرتبه به مقام معظم رهبری برای آزاد سازی سهام عدالت نامه ارسال کرد که رهبری در تاریخ ۹ اردیبهشت با آزادسازی سهام عدالت موافقت و ابلاغیه آزاد سازی سهام عدالت را صادر کردند.
او افزود: مردم از ساعت ۱۰ صبح دهم اردیبهشت ماه با مراجعه به سایت سازمان خصوصی سازی میتوانند نوع مدیریت سهام خود را انتخاب کنند.
صالح گفت: امروز ۱۰ روز از زمان انتخاب نوع سهام عدالت گذشته است و مردم تا ساعت ۲۴ روز ۸ خرداد فرصت دارند تا نوع مدیریت سهام خود را انتخاب کنند و این تاریخ به هیچ وجه تمدید نمیشود.
رییس سازمان خصوصی سازی گفت: افرادی که تمایل دارند نوع مدیریت غیر مستقیم را انتخاب کنند، وارد سایت خصوصی سازی نشوند.
او گفت: افرادی که نوع مدیریت به روش مستقیم را انتخاب میکنند محدودیتهایی را برای خرید و فروش سهام دارند، اما افرادی که روش غیر مستقیم را انتخاب میکنند هیچ محدودیتی ندارد.
به گفته صالح اگر فردی روش مستقیم یا غیر مستقیم را انتخاب کند و بعد از مدتی از انتخاب خود پشیمان شود و قصد تغییر نوع مدیریت سهامش را داشته باشد مشمول پرداخت مالیات میشود.
صالح گفت: ۳۹ شرکت بورسی سهام عدالت جزو ۵۰ شرکت بالای تابلوی بورس هستند و سهام آنها ارزش بالایی دارد، مردم نباید این سهام را بفروشند.
رئیس سازمان خصوصی سازی در پاسخ به این سوال که آیا امکان افزایش میزان سهام عدالت وجود دارد یا خیر؟ گفت: تا قبل از سال ۸۵ این امکان وجود داشت، اما در حال حاضر این امکان وجود ندارد.
صالح افزود: سهام عدهای افراد بیش از یک میلیون تومان است که این افراد مشمولان سهام عدالتی نستند که بعد از انحصار و وراثت سهام متوفی به نام انها شده است.
او ادامه داد: برخی افراد هم کمتر از ۴۹۰ هزار تومان سهام دارند که این افراد مشمول سهام عدالت نبودند و بعد از انحصار وراثت سهام متوفی به نام آنها منتقل شده است.
رییس سازمان خصوصی سازی افزود: به افرادی که سهام یک میلیون تومانی دارند در سال ۹۶ سود ۱۵۰ هزار تومانی، در سال ۹۷ سود ۱۷۵ هزار تومانی و در سال ۹۸ سود ۲۰۵ هزار تومانی پرداخت شد.
او در خصوص حضور سهام داران سهام عدالت در مجامع شرکتهای سبد سهام عدالت گفت: در حال تدوین سازوکاری هستیم تا امکان رایگیری در مجامع به صورت الکترونیکی فراهم شود.
صالح در پایان گفت: تا ساعت ۲۴ روز ۱۰ خرداد لیست تمام افرادی که روش مستقیم و غیرمستقیم را انتخاب کردند به شرکت سپردهگذاری بورس ارسال میکنیم. همچنین زمانی که فروش سهام امکان پذیر شود، سازمان بورس زمان آن را اعلام میکند.