گروه عظام تعهدات بانکیاش را پرداخت کرده اما بانکها مصوبات دولت و مجلس را اجرا نمیکنند
عباس ایروانی کارآفرین و رئیس گروه عظام تاکید کرد: مشکل این است که بانک وام ارزی را با سودهای نجومی ۳۴ درصد محاسبه و به تولیدکننده تحمیل می کند. ما ۳۰۰ میلیون دلار را با ۶ درصد سود ۸ ساله که حساب کنیم ۴۴۴ میلیون دلار می شود که با نرخ ۴۲۰۰ میشود ۱۸۰۰ میلیارد تومان. به بانک می گوییم این پول را با چه نرخی به شما بازپرداخت کنیم؟ بانک می گوید من نمی توانم نرخ بگویم، دولت باید مصوب کند! از دولت مصوبه کارگروه را گرفتیم که با نرخ روز گشایش تسهیلات بازپرداخت شود، اما هیچ بانکی آن را انجام نمی دهد! بانک ها هیچ توجهی به مصوبات کارگروههای دولت نمیکنند. اگر بر اساس مصوبات ستاد تسهیل توافق میشد عظام بدهی خود را تاکنون تصفیه کرده بود.
به گزارش سایت خبری و تحلیلی دیده بان ایران؛ عباس ایروانی کارآفرین و موسس گروه قطعات خودرو عظام با اشاره به رکودی که تحریم و بی ثباتی به صنعت و تولید حاکم کرده گفت: با تلاش های صورت گرفته توسط سرمایه انسانی گروه، توانستیم خطوط متعدد تولید محصولات مختلف را طراحی و پیاده سازی کنیم. امسال در پیستون سازی ایران در تبریز ۳ خط جدید با ظرفیت ۱میلیون و ۲۰۰هزار پیستون طراحی شده و در حال تولید محصول است. در استان گیلان کارخانه فراوری و ساخت تولیدکننده ی کمک فنر و پایا کلاچ که دیسک و صفحه کلاچ می سازد، برنامه های توسعه ای خودشان را دنبال کردند. براساس برنامه ریزی با وجود تحریم شدید ۲ خط جدید فنرخورشیدی توسط تیم مهندسی در حال ساخت می باشد که انشالله در سال ۱۳۹۹ آن را افتتاح می کنیم.
ایروانی سال ۱۳۹۸ را سال خودکفایی گروه عظام دانست و افزود: ما خودکفایی در توسعه فنی و داخلی سازی را دنبال کردیم که به شکر خدا موفق شدیم به اهداف مورد نظر برسیم.
وی افزود: یکی از سیاست هایی که دنبال کردیم نهادینه شدن تحقیق و توسعه بود. قرار بود همزمان با روز مهندس ۵ اسفند مجموعه ی یکپارچه ی R&D شرکت سازه پویش را افتتاح کنیم که متاسفانه به دلیل نگرانی از شیوع ویروس کرونا به تاخیر افتاد.
این قطعه ساز تاکید کرد: به جز شرکت پیستون ایران که خریداری شده، ۱۳ کارخانه دیگر با سرمایه گذاری مستقیم از صفر ساخته شده و ۴هزار نفر در آن ها مشغول به تولید هستند. بدهی بانکی برای تولید کننده، امری عادی است. ما سرمایه گذاری ۱۰هزار میلیارد تومانی که در صنعت قطعه سازی داشتیم، مانند همه ی صنعت گران، از منابع و تسهیلات بانکی ریالی و ارزی استفاده کردیم. روند بازپرداخت بدهی در مجموعه شرکت های عظام نشان می دهد جزء مشتری های متعهد نظام بانکی هستیم.
ایروانی به تسهیلات دریافتی این قطعه ساز اشاره کرد و گفت: مجموع وام ارزی گروه عظام در طول این سال ها ۳۰۰ میلیون دلار بابت تامین مواد اولیه، خطوط تولید و ماشینآلات بوده است و ما آمادهی پرداخت بدهی خود هستیم کما این که تا کنون به صورت علی الحساب اقدام به پرداخت قسط های خود کرده ایم.
رئیس گروه عظام تاکید کرد: مشکل این است که بانک وام ارزی را با سودهای نجومی ۳۴ درصد محاسبه و به تولیدکننده تحمیل می کند. ما ۳۰۰ میلیون دلار را با ۶ درصد سود ۸ ساله که حساب کنیم ۴۴۴ میلیون دلار می شود که با نرخ ۴۲۰۰ میشود ۱۸۰۰ میلیارد تومان. به بانک می گوییم این پول را با چه نرخی به شما بازپرداخت کنیم؟ بانک می گوید من نمی توانم نرخ بگویم، دولت باید مصوب کند! از دولت مصوبه کارگروه را گرفتیم که با نرخ روز گشایش تسهیلات بازپرداخت شود، اما هیچ بانکی آن را انجام نمی دهد! بانک ها هیچ توجهی به مصوبات کارگروههای دولت نمیکنند. اگر بر اساس مصوبات ستاد تسهیل توافق میشد عظام بدهی خود را تاکنون تصفیه کرده بود.
این فعال صنعتی معتقد است: یکی از مشکلات پیش روی تولید این است که دستگاه ها و نهادها به مصوبات ستاد رونق تولید توجهی نمی کنند. این ستاد مصوبات خوبی برای حمایت از تولید به ویژه وام و تسهیلات تصویب کرده که متاسفانه بانک ها و دستگاه ها به آن توجه نمی کنند. اگر به مصوبات عمل می شد امروز تولید و تولیدکننده و کارآفرین وضعیت بهتری داشت.
عباس ایروانی رییس گروه عظام در پایان تاکید کرد: من هیچ مبلغی را خارج از ایران سرمایهگذاری نکرده ام، همه ی امید و علاقهام تولید بوده است و توجهی به مسایل حاشیهای ندارم کما این که با وجود مشکلات و حاشیه ها، یک روز هم توسعه و تولید را متوقف نکردیم. دستاوردهایی که در شرکت های معظم عظام داشتیم ماحصل همین نگاه در شرایط ویژه بوده است.