دستاوردهای سفر یک روزه رئیسجمهور به مشهد
معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی با اشاره به سفر اخیر دکتر روحانی به مشهد، به تشریح دستاوردهای سفر یک روزه رئیسجمهور به این شهر پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران به نقل از ایسنا؛ محمد مقدوری ۱۳ آذرماه در نشست خبری با خبرنگاران پیرامون تشریح دستاوردهای سفر رییسجمهور به مشهد با اشاره به پروژههای نیمه تمام ملی و استانی خراسان رضوی اظهار کرد: ۵۰۲ پروژه در استان خراسان رضوی وجود دارد که قرار است تا انتهای سال ۹۶ به نتیجه برسد.
وی با اشاره به توسعه شهر مشهد و دستورات رئیسجمهور در این خصوص عنوان کرد: در این حوزه ۵ سرفصل وجود داشت که نخستین آن مربوط به تاسیسات آبرسانی شهری است. در این زمینه سد ارداک و خط اجرای آن به بهرهبرداری رسید و ۱۵,۵ میلیون متر مکعب سهمیه جدید به آب مشهد اضافه شد.
معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: طرح مطالعاتی انتقال آب خارج از مرز به مشهد در منطقه هزار مسجد به اتمام رسیده که پیشبینی میشود ۳۶ میلیون مترمکعب آب به مشهد سرازیر کند. امیدواریم که دولت در لایحه بودجه خود ردیف این طرح را نیز مصوب کرده باشد.
وی با بیان اینکه براساس شواهد تا ۵۸ میلیون مترمکعب امکان انتقال آب از هزار مسجد به مشهد وجود دارد، گفت: همچنین طرح مطالعاتی انتقال آب از دریای عمان به مشهد مورد تائید وزارت نیرو رسیده و مطالعات فاز یک آن با ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار تصویب شد.
مقدوری با اشاره به طرح خط دو قطار شهری مشهد خاطرنشان کرد: تاکنون در پروژه خط دو قطار شهری مشهد ۱۲۸۰ میلیارد تومان هزینه شده که برای اتمام آن ۸۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز نیاز است. در این سفر برای این پروژه ۱۲۰ میلیارد تومان پیشبینی شده که از این رقم ۴۵ میلیارد تومان برای سال جاری تخصیص پیدا خواهد کرد.
معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: پیشرفت فیزیکی این طرح ۶۹ درصد بوده که ۱۴ درصد از برنامه زمانبندی عقب هستیم. خط ۳ نیز تاکنون ۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ۱۹۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است.
وی تاکید کرد: خط ۳ قطار شهری مشهد نیازمند ۷۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است که تا ۷ سال آینده به نتیجه خواهد رسید. فاز یک نقشههای خط ۴ قطار شهری مشهد نیز تهیه شده که براساس پیشبینیها این طرح هم نیازمند ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار خواهد بود.
مقدوری از انتخاب مشاوره طرح راهاندازی باند سوم فرودگاه شهید هاشمینژاد مشهد خبر داد و بیان کرد: ۲۰ روز گذشته نیز نمایندگان یک شرکت فرانسوی برای توسعه ترمینال پروازهای خارجی مشهد به استان آمدند و قول دادند که تا دو سه ماه آینده مذاکراتشان با استان برای این طرح به نتیجه برسد.
معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه مطالعات طرح احیای بافت فرسوده پیرامون حرم مطهر در حال انجام است، گفت: ۸۰ درصد این طرح مطالعاتی به پایان رسیده که امیدواریم به تصویب هیات دولت نیز برسد. در مورد ساماندهی حاشیه شهر مشهد نیز در حوزه گازرسانی راهاندازی چهار ایستگاه جدید و نصب ۴۰۰۰ انشعاب با اعتبار ۲۱۰ میلیارد تومان تا پایان سال مالی محقق خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه سفر رئیس جمهور به مشهد یک سفر زیارتی بود، گفت: افتتاحیه تصفیهخانه خینعرب برای ما از اهمیت زیادی برخوردار بود. همچنین رئیس جمهور در این سفر دستوراتی در رابطه با برخی بخشهای دولت و برخی مفاسد اقتصادی و پدیده در استان ارایه کرد و تصمیم بر این شد که برای مشارکت بخش خصوصی در استان زمینهسازیهای بیشتری صورت گیرد.
مقدوری بیان کرد: در این سفر با عنایت به فرمان مقام معظم رهبری، تاکیدات رییسجمهور و وزیر کشور در خصوص آسیبهای اجتماعی و به عنوان یک اولویت اجرایی، موضوع حاشیهنشینی شهر مشهد که با جمعیتی بیش از ۱,۲ میلیون نفر بزرگترین جمعیت حاشیهنشین بعد از تهران است، در دو حوزه امور فرهنگی و اجرایی مورد تاکید قرار گرفت.
وی ادامه داد: در حوزه فرهنگی مربوط به حاشیه شهر مشهد قرار شد برای رفع دغدغههای مطروحه در مورد تحولات حوزههای قومی و اجتماعی و تحولات فرهنگی، ستادی برای ساماندهی امور فرهنگی تشکیل شود که این جلسات با ریاست آیتالله علمالهدی، امام جمعه مشهد، مدیریت و هدایت میشود.
مقدوری با بیان اینکه در حوزههای اجرایی مربوط به حاشیه شهر مشهد اهداف و اولویتها و بستههای برنامهای آن برای رفع مشکلات و معضلات متنوع حاشیه شهر تهیه شده است، عنوان کرد: در این حوزه علیرغم عدم تحقق کامل بودجههای مصوب برای موضوع حاشیهنشینی، اهداف و برنامههایی در حوزههای زیربنایی خدماتی، امور روبنایی و امنیتی با مشارکت دستگاههای اجرایی، جذب مشارکتهای مردمی و تسهیلات بانکی در حال انجام است.
معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: در حوزه امور زیربنایی مربوط به آب با توجه به طراحی برنامههای بلند، میان و کوتاهمدت طرح انتقال آب از سدهای جدید احداث شده مانند ارداک و تفکیک آب فضای سبز از آب شرب، بازیافت و چرخش آب برای اهداف صنعتی و کشاورزی و... اجرای طرح نبی اکرم(ص) جهت ساماندهی آبرسانی به مناطق حاشیه شهر مانند شهرک مهرگان و توس و اجرای طرح شبکه بیش از ۲,۵ کیلومتری فاضلاب با مشارکت مردم انجام شده است.
مقدوری تصریح کرد: این شبکه با پیمانسپاری بیش از ۳۰۰ کیلومتر از ردیفهای مختلف که در حال حاضر حدود ۷۴ کیلومتر آن تا به حال اجرایی شده است.
وی با اشاره به امور زیربنایی استان در حوزه فاضلاب بیان کرد: با توجه به حجم بالای تولید فاضلاب در شهر ۳,۲ میلیون نفری مشهد، با جمعیت حدود ۲۷ میلیون زائر در سال، تا قبل از این دولت تنها ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب تصفیهخانه در مشهد ساخته شده بود که امسال به با راهاندازی تصفیه خانه التیمور با ۸۰ احیای هزار مترمکعب فاضلاب در روز راهاندازی و وارد کار شد. همچنین تصفیهخانه خینعرب با ۸۳ هزار مترمکعب در روز به طور آزمایشی پساب فاضلاب را تحویل و با ظرفیت ۷۰ درصد در حال کار است.
افزایش ظرفیت تصفیه فضلاب مشهد به ۲,۵ برابر تا پایان سال
مقدوری با بیان اینکه تا پایان امسال ظرفیت تصفیه فاضلاب مشهد به ۲,۵ برابر افزایش پیدا میکند، بیان کرد: طرح افزایش ظرفیت تصفیهخانه برکهای پرکندآباد هم از ۶۰ هزار متر مکعب در روز به ۲۰۰ هزار متر مکعب در روز خواهد رسید و ظرف دو سال آینده میتواند به بهرهبرداری رسد.
معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی با اشاره به اقدامات زیربنایی حوزه برق استان عنوان کرد: با توجه به مشکل روشنایی و برقرسانی در حاشیه شهر که خصوصا در شبها فضای مناسبی را برای جرم ایجاد میکرد، اصلاح و تکمیل شبکه روشنایی به طور بیش از ۱۰ کیلومتر و خطوط برق به حاشیه شهر به طول ۱۲۹۸ کیلومتر با اعتباری بالغ بر ۱۷۱ میلیارد تومان راهاندازی شد.
وی اظهار کرد: در حوزه اقدامات زیربنایی در مورد گاز با توجه به بزرگی شهر مشهد و افزایش پهنههای جدید، ضرورت احداث ۴ ایستگاه جدید تقلیل فشار TBS و اجرای ۵۰ کیلومتر شبکه و نصب ۴۰۰ انشعاب احساس شد و با اعتباری بالغ بر ۲۱۰ میلیارد تومان انجام گرفت.
مقدوری خاطرنشان کرد: همچنین با عنایت به ضرورت توسعه ارتباطات و سیستمهای مخابراتی در حاشیه شهر با اجرای ۵۰ کیلومتر شبکه فیبرنوری و ۴۱ کافو نصب به دکل موبایل جدید و سیستم ۳G سامانههای خدمات مخابراتی با اعتباری بالغ بر ۵۴۰۰ میلیارد ریال طرحهای توسعه مخابراتی انجام شد.
افزایش یک متری سرانه فضای سبز در مشهد
معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی با اشارهبه اقدامات صورت گرفته در استان در مورد محیطزیست و فضای سبز گفت: با توجه به مصوبه دولت در خصوص احیای کشفرود ۷۶ کیلومتر از بستر حریم این رودخانه در حاشیه شهر مشهد و ۱۵۰۰ هکتار اطراف آن توسط سازمان آب، فرمانداری، منابع طبیعی و با کمک موثر دستگاههای قضایی آزادسازی شد. همچنین حدود ۱۵۰ هکتار از اراضی حریم این رودخانه تحویل شهرداری مشهد جهت ایجاد فضای سبز شد.
وی تاکید کرد: با این اقدامات سرانه فضای سبز مشهد قریب به ۱۳ متر افزایش یافت.
مقدوری با اشاره به فعالیتهای دولت در امور خدماتی استان تصریح کرد: در حوزه بهداشت و درمان با توجه به شرایط نابسامان بهداشتی حاشیه شهر و عملیات سرشماری براساس شاخصهای بهداشتی و درمانی در این مناطق، احداث ۴۲ مرکز جامع و سلامت و ۱۱۷ پایگاه جهت ارائه پایگاه جهت ارائه خدمات بهداشتی، درمانی وغربالگری دیابت و فشار خون و ارائه بستههای خدماتی بهداشتی برای گروههای مختلف در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: پیگیری انعقاد قرارداد ساخت بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی شهید هاشمینژاد و انعقاد قرارداد با آستان قدس برای تحویل زمین در اول جاده سرخس جهت احداث بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی با مشارکت وزارت راه و شهرسازی برای تامین بخشی از هزینه در دستور کار قرار گرفت.
معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی بیان کرد: با توجه به حجم آسیبهای اجتماعی و محرومیتهای حاشیه شهر ۴۱ درصد خدمات حمایتی و پوشش توانمندسازی گروههای هدف به حاشیه شهر اختصاص یافت.
وی از راهاندازی کارگاههای کوچک و ایجاد مشاغل خانگی در حوزه بانوان با همکاری سازمان فنی و حرفهای و تامین تسهیلات ارزان قیمت در مشهد خبر داد و گفت: در حال حاضر تقریبا ۸۰ درصد پوشش حمایتی کمیته امداد مشهد به ساکنین حوزه حاشیه شهر معطوف است.
مقدوری همچنین به راهاندازی ۳۰ مرکز کاریابی در مناطق حاشیه شهر با مشارکت بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: پیگیری طرح پویش با اشتغال برای ۲۰۰۰ نفر زنان سرپرست خانوار و معلولین، طرح خوشههای چرم، صدور ۱۲۱ مجوز مستقل و اعمال بیمه تامین اجتماعی و ۱۳ پشتیبان حقیقی و حقوقی فرش دستباف برای ۱۶۰۰ نفر با ۲۰ درصد یارانه دولت از دیگر اقداماتی بود که طی سفر اخیر رریسجمهور به مشهد پیگیری شد.
معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی در خصوص امور روبنایی صورت گرفته در استان عنوان کرد: احداث ۱۸ مدرسه با ۱۸۹ کلاس با زیربنای ۲۴ هزار ۸۴۹ متر مربع در حاشیه شهر با اعتباری بالغ بر ۲۲۳ میلیارد ریال، احداث و تکمیل ۳۱ سوله چند منظوره صالحین، احداث ۷ بوستان در حاشیه شهر، تملک، تعریض و بازگشایی و آسفالت معابر حاشیه شهر، ایجاد مراکز فرهنگی، همکاری در مرمت و تکمیل مساجد و حوزههای علمیه در حاشیه شهر از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه است.