محمدباقر نوبخت: اتکای مستقیم بودجه به منابع نفتی به صفر میرسد
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: با توجه به اینکه در شرایط سخت تحریمی، بخش قابل توجهی از منابع بودجه را از دست خواهیم داد، ضرورت دارد که اصلاح ساختار بودجه را به سمتی سوق دهیم که میزان اتکای مستقیم به منابع نفتی به تدریج به صفر برسد.
به گزارش دیده بان ایران، محمدباقر نوبخت در نخستین جلسه ستاد تهیه و تدوین بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور، افزود: البته در شرایط عادی هم ضرورت داشت که میزان اتکای خود را به منابع نفتی کاهش میدادیم.
وی با تأکید بر این نکته که در اصلاح ساختار بودجه، تمام اسناد فرادستی کشور را هم لحاظ خواهیم کرد، گفت: امیدوارم بعد از نهایی شدن برنامه اصلاح ساختار بودجه و تصویب آن در جلسه دولت و شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا بتوانیم با تعامل شایستهای که با مجلس شورای اسلامی خواهیم داشت، این برنامه را به فرجام مناسبی برسانیم، بهگونهای که قادر باشیم از شرایط سخت گذر کنیم
سیدحمید پورمحمدی، معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در این نشست، اظهار داشت: برای نخستین بار در کشور در زمینه اصلاح ساختار بودجه گام مهمی برداشتهایم و یکی از محورهای اصلاح ساختار، اصلاحات نهادی در فرآیند تدوین بودجه است.
وی افزود: اکنون در حال تدوین لایحه بودجه ۱۳۹۹ هستیم، باید از نوآوریهای تغییر ساختار بودجه استفاده کنیم، بهطوری که لایحهای دقیق و شفاف و موثر به مجلس ارائه کرده و به جای ردیفهای متعدد و دستگاههای متعدد سعی کنیم خواسته قانونگذار که برنامهمحوری است را اجابت کنیم.
به گفته پورمحمدی، از دیگر ویژگیهای اصلاح ساختار بودجه در تدوین لایحه بودجه، تغییر محسوس گزارشهای پیوست، تدوین بودجه دوسالانه و مطرحشدن دستگاههای سیاستگذار اصلی خواهد بود.
رحمتی مشاور معاونت امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در این نشست گفت: برای تدوین برنامه اصلاح ساختار بودجه، از تاریخ پانزدهم تیر سال جاری کار را به صورت جدی آغاز کردهایم و روند تدوین بودجه و ساختار بودجهریزی کشورهای مختلف را هم مطالعه کرده و به جمعبندی مناسب دست یافتهایم.
نخستین جلسه ستاد تهیه و تدوین بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور به ریاست دکتر محمدباقر نوبخت معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و با حضور معاونان و روسای امور تخصصی این سازمان در محل سازمان مذکور برگزار شد.
در این جلسه شرکتکنندگان به طرح دیدگاههای خود پرداخته و بر ضرورت لحاظ کردن اسناد بالادستی در اصلاح ساختار بودجه تأکید کردند.