کد خبر: 63827
A

صف جدید برای بازار آشفته ماکارونی، تُن ماهی و شکر ! / قیمت مصوب هر بسته ماکارانی ۷۰۰ گرمی از ۳ هزار و ۱۰۰ به ۵ هزار و ۴۵۰ تومان افزایش یافت

با توجه به آنکه نرخ ماکارانی و تن ماهی تا کنون تغییری نداشته است، اما برخی مغازه داران به سبب ازدیاد تقاضا اقدام به گران فروشی کالا در بازار می کنند.

صف جدید برای بازار آشفته ماکارونی، تُن ماهی و شکر ! /  قیمت مصوب هر بسته ماکارانی ۷۰۰ گرمی از ۳ هزار و ۱۰۰ به ۵ هزار و ۴۵۰ تومان افزایش یافت

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران ؛ طبق روال همه ساله در آستانه ماه مبارک رمضان، ازدیاد تقاضا برای خرید کالاهای اساسی، زمینه را برای نوسان قیمت در بازار فراهم می‌کند، اما رشد چشمگیر غیر منطقی قیمت‌ها در مغازه‌ها هیچ سنخیتی با هزینه‌های تولید ندارد، ضمن آنکه برخی برندهای تولیدی بدون مجوز افزایش قیمت، اقدام به گران فروشی کالا و محصولات خود می‌کنند که این امر نگرانی‌هایی را برای خانوار ایجاد کرده است.

البته ستاد تنظیم بازار و شرکت بازرگانی دولتی برای تامین نیاز مردم اقدام به توزیع کالا با نرخ مصوب در بازار کرده است که شکر یکی از این اقلام به شمار می‌رود.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم تا از آخرین وضعیت تولید و بازار اقلامی همچون شکر، ماکارانی و تن ماهی با خبر شویم:

حسن حنان معاون داخلی شرکت بازرگانی دولتی از توزیع ۲۰۰ هزار تن شکر تنظیم بازار خبر داد و گفت: طبق روال همه ساله در آستانه ماه مبارک رمضان تقاضا برای خرید کالاهای اساسی افزایش می‌یابد که همین امر زمینه را برای نوسان قیمت در بازار کالا فراهم می‌کند.

وی افزود: طبق روال همه ساله کارگروه تنظیم بازار تصمیم می‌گیرد تا از طریق شرکت بازرگانی دولتی ذخایر راهبردی مورد نیاز مردم را در قالب طرح ضیافت تامین کند که امسال اقدام به تامین و توزیع کالاهایی همچون روغن، شکر و برنج با نرخ مصوب تنظیم بازار کرده است.

حنان ادامه داد: با توجه به آنکه قرار بود بخشی از تولیدات شکر جنوب کشور در بازار عرضه شود، اما سیل اخیر در برداشت و توزیع تاخیر ایجاد کرد که به همین خاطر قرار شد ذخایر راهبردی به کمک تنظیم بازار بیاید.

این مقام مسئول نیاز ماهانه مصرف شکر در کشور را حدود ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: بر این اساس مجوز داده ایم تا کارگروه تنظیم بازار استان‌ها در سه بخش صنف، صنعت و خانوار بدون محدودیت، پیش فاکتور و حواله صادر کنند و در نهایت  شکر موجود در انبارها را در اختیار افراد قرار دهند.

به گفته وی، با توجه به آنکه میزان شکر به صورت پراکنش در انبارهای استانی موجود است، از این رو تا زمانی که بازار شکر به ثبات برسد، تامین و توزیع از انبارهای استانی ادامه خواهد داشت.

معاون داخلی شرکت بازرگانی دولتی با بیان اینکه تا هفته گذشته نرخ مصوب هر کیلو شکر ۳ هزار تومان بود، اظهار کرد: این در حالی است که وزیر جهاد کشاورزی با هماهنگی وزیر صمت نرخ شکر را به ۳ هزار و ۴۰۰ تومان تغییر دادند تا با ترغیب تولیدکنندگان به توزیع شکر، بازار از این محصول اشباع شود.

حنان با بیان اینکه شکر با نرخ مصوب بدون محدودیت در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و شرکت‌های تعاونی عرضه می‌شود، گفت: از روز شنبه هر کیلو شکر با نرخ مصوب ۳ هزار و ۴۰۰ تومان به دست مصرف کننده می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه توزیع شکر به صورت مویرگی در تمامی مغازه‌ها وجود ندارد، بیان کرد:  بنا به تشخیص کارگروه تنظیم بازار، در جاهایی که تقاضا و کشش بازار برای خرید شکر بالاست، شکر با نرخ مصوب تنظیم بازار توزیع خواهد شد.

این مقام مسئول گفت: با توجه به توزیع شکر با نرخ مصوب در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تعاونی‌های مصرف از دستگاه‌های نظارتی و سازمان حمایت تقاضا داریم که پیگیری‌های لازم را انجام دهند تا کالاهایی که با نرخ مصوب توزیع می‌شود به دست مصرف کننده برسد.

 

تا کنون قیمت ماکارانی و تن ماهی تغییری نداشته است/ سودجویی دلالان و تقاضای کاذب عامل گران فروشی

قاسمعلی حسنی دبیر کل بنکداران مواد غذایی با انتقاد از هجوم مردم برای خرید برخی اقلام نظیر ماکارانی و تن ماهی در بازار اظهار کرد: اگرچه قرار است شرکت‌های تن ماهی و ماکارانی با مجوز سازمان حمایت تغییر نرخ دهند، اما تا کنون این محصولات با نرخ‌های جدید به بازار عرضه نشده اند.

وی افزود: با توجه به شایعات افزایش قیمت، مردم برای صرفه جویی اقدام به خریدهای انبوه کرده اند که در نهایت خریدهای غیر ضرور و هجوم افراد منجر به ایجاد کسری و کمبود در فروشگاه‌ها شده است، در حالیکه به سبب فراوانی کالا در انبارها از مردم تقاضا داریم که به صورت هفتگی خرید خود را انجام دهند تا تقاضای کاذب زمینه را برای سودجویی دلالان در بازار فراهم نکند.

حسنی با اشاره به اینکه کالا در تمامی انبارها به اندازه کافی است، بیان کرد: این در حالی است که شایعات موجود در بازار، زمینه را برای سودجویی عده‌ای دلال فراهم کرده است. از این رو به سبب فراوانی کالا و ثبات نرخ تن ماهی و ماکارانی تا این لحظه در بازار، مردم هر گونه گران فروشی را به دستگاه‌های نظارتی اطلاع دهند.

این مقام مسئول با بیان اینکه تا کنون قیمت ماکارانی و تن ماهی تغییری نداشته است، اظهار کرد: با توجه به درخواست شرکت‌های تولید کننده باید منتظر ماند تا نرخ‌های جدید از سوی سازمان حمایت اعلام شود، از این رو از مردم تقاضا داریم در مواقعی که شایعه رخ می‌دهد از هجوم برای خرید غیر عرف به کالا اجتناب کنند.

وی با اشاره به اینکه خبری از نرخ مصوب شکر در مغازه‌ها نیست، بیان کرد: با توجه به آنکه واردات و توزیع دست دولت است و بخش خصوصی تنها نظاره گر است، بنابراین قیمت‌های شکر با نرخ‌های بالاتر از مصوب در بازار عرضه می‌شود، در حالیکه با توزیع بار به بنکداری و عمده فروشان امکان عرضه شکر با نرخ مصوب ۳ هزار و ۴۰۰ تومان در بازار وجود دارد و تنها در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و شرکت‌های تعاونی شکر با نرخ مصوب عرضه می‌شود.

دبیر کل بنکداران مواد غذایی با بیان اینکه هیچ کمبودی در عرضه کالای مورد نیاز سبد خانوار وجود ندارد، گفت: با توجه به شایعات و جو روانی حاکم بر بازار، عده‌ای دلال و سودجو به دنبال تنش قیمت هستند، در حالیکه سیاست گذاری باید به گونه‌ای باشد تا اصناف بتوانند خود وارد میدان شوند و بازار را ساماندهی کنند.

 

کمبودی در تولید و واردات شکر وجود ندارد/تقاضای کاذب بر التهاب بازار و گران فروشی دامن می‌زند

عباس پاپی زاده سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کمبودی در توزیع شکر وجود ندارد، اظهار کرد: با توجه به تولید و واردات مناسب شکر، کمبودی در بازار وجود ندارد و تنها دستگاه‌های نظارتی همچون تنظیم بازار و تعزیرات با ورود به بازار و بررسی آنالیز قیمت‌ها باید از گران فروشی جلوگیری کنند.

وی با انتقاد از این مسئله که نرخ کنونی شکر در بازار ۵۰ درصد بالاتر از نرخ مصوب است، افزود: با توجه به آنکه کمبودی در تولید و عرضه کالا وجود ندارد، تنها برخی توزیع کنندگان با کمبود کاذب ناشی از فقدان نظارت مسئولان در بحث انبارهای بنکداران بزرگ اقدام به عرضه شکر بیش از ۳ برابر نرخ واقعی در بازار می‌کنند، این در حالی است که ذخایر موجود و تولید شکر بیش از حد نیاز داخل است.

پاپی زاده با اشاره به اینکه کشور برای چهارمین سال متوالی در تولید گندم خودکفا خواهد شد، گفت: با توجه به آنکه یارانه گندم به نفع کارخانه‌های ماکارانی است، از این رو دولت یارانه گندم صنف و صنعت را حذف کرد که در نهایت این امر افزایش ۶ تا ۷ درصدی هزینه‌های تولید برای کارخانه‌های صنف و صنعت را به همراه داشت، در حالیکه قیمت ماکارانی موجود در بازار بسیار بالاتر از این رقم است که از این رو دستگاه‌های نظارتی و تنظیم کننده بازار همچون تعزیرات و سازمان حمایت باید با ورود به بازار آنالیز قیمت‌ها را بررسی کنند تا اجحافی در حق مصرف کنندگان صورت نگیرد.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی ادامه داد: قیمت تن ماهی و ماکارانی تا این لحظه افزایشی نداشته است،  برخی اخبار و اطلاعات که از دولت به بیرون سرایت می‌کند، از لحاظ روانی منجر به بروز التهاب و ازدیاد تقاضای کاذب برای خرید کالا شده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه و توزیع کالاهای مورد نیاز خانوار وجود ندارد، بیان کرد: ازدیاد تقاضا ناشی از جو روانی بازار و شایعات تنها زمینه را برای سودجویی و برهم زدن تنظیم بازار ایجاد می‌کند.

توزیع ماکارانی ۲۰ درصد کمتر از نرخ مصوب سازمان حمایت/ماکارانی مورد نیاز مردم تامین است

ارمیا واعظ لاری دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارانی ایران از حذف یارانه گندم برای صنف و صنعت خبر داد و گفت: در پی حذف یارانه گندم برای صنف و صنعت، قیمت گندم به عنوان ماده اولیه اصلی ماکارانی با نوساناتی روبرو شده است.

وی افزود: افزایش ۳۰ درصدی حقوق و دستمزد در کنار نوسان سایر مواد جانبی اعم از سلفون و کارتن به عنوان مقدمات اولیه تولید ماکارانی در بالا رفتن قیمت محصول تاثیر داشته است.

واعظ لاری ادامه داد: اعضای انجمن طی جلساتی  با سازمان حمایت، خواستار ابلاغ قیمت مصوب ماکارانی شدند تا بتوانند با وحدت رویه اقدام به تولید و توزیع کنند.

به گفته وی، با توجه به تعطیلات نوروز و عدم ابلاغ نرخ مصوب ماکارانی از سوی سازمان حمایت، تولیدکنندگان قدری دست نگه داشتند و همین امر باعث شد ماکارانی جدید در شلف های فروشگاه‌ها جایگزین نشود چرا که امکان درج قیمت بر روی محصول و فروش با نرخ دیگر در بازار وجود نداشت.

دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارانی ادامه داد: با توجه به آنکه سازمان حمایت در ۲ هفته اخیر با افزایش نرخ ماکارانی موافقت کرد، اما شرکت‌های عضو انجمن در جهت حمایت از اقشار آسیب پذیر ۱۵ تا ۲۰ درصد کمتر از نرخ مصوب اقدام به عرضه ماکارانی در بازار می کنند.

واعظ لاری درباره تاثیر جو روانی بازار بر قیمت ماکارانی بیان کرد: پس از موافقت سازمان حمایت با افزایش قیمت، تولیدکنندگان اقدام به تولید ماکارانی کردند که متاسفانه به سبب جو روانی بازار، خانوارها بیش از سابق اقدام به خرید محصول کرده و این امر موجب شده است تا شلف‌های بسیاری از فروشگاه‌ها و مغازه‌ها خالی بماند.

این مقام مسئول در ادامه افزود: با توجه به گرانی گوشت، افزایش قیمت برنج و سایر کالاها انجمن قبل از ماه رمضان، ماکارانی مورد نیاز را به عنوان غذای استراتژیک مردم تامین کرد.

وی با اشاره به اینکه قیمت مصوب هر بسته ماکارانی ۷۰۰ گرمی از ۳ هزار و ۱۰۰ به ۵ هزار و ۴۵۰ تومان افزایش یافته است، بیان کرد: این در حالی است که برخی برندها ۱۵ تا ۲۰ درصد کمتر از نرخ مصوب اقدام به عرضه ماکارانی در بازار می‌کنند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر