کد خبر: 54877
A

نماینده مجلس: خط فقر به 5 میلیون در شهرستان ها و در تهران به 10 میلیون نزدیک می شود

خط فقر را ۳ میلیون تومان تعریف کردند که به نظر من خط فقر الان با این وضعیت گرانی باید تغییر پیدا کند و من فکر می کنم خط فقر به ۵ میلیون در شهرستان ها و در تهران به ۱۰ میلیون نزدیک می شود.

نماینده مجلس: خط فقر به 5 میلیون در شهرستان ها و در تهران به 10 میلیون نزدیک می شود

به گزارش دیده بان ایران؛ عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به گستردگی خط فقر در کشور گفت: خط فقر الان با این وضعیت گرانی باید تغییر پیدا کند و من فکر می کنم خط فقر به ۵ میلیون در شهرستان ها و در تهران به ۱۰ میلیون نزدیک می شود و این واقعیت را باید بپذیریم.

رسول خضری در گفت و گو با شفقنا اظهار کرد: اگر کمیسیون اجتماعی بخواهد کار اساسی انجام دهد که به نفع مردم تمام شود باید به ابرچالش بیکاری و اقتصادی بپردازد چراکه وزارت تعاون در آسمان، ایرلاین ها را دارد، روی زمین گردشگری، ایرانگردی و حمل و نقل، زیر زمین معادن و روی دریا هم کشتی های نفت کش عظیمی را دارد . پس نزدیک به ۵۰ درصد گردش اقتصادی در این ۴ حوزه است و اگر چنانچه ۲۰درصد برنامه‌های دکتر شریعتمداری که در جلسه رأی اعتماد فرمودند هم عملیاتی شود تحول عظیمی را شاهد خواهیم بود که به کاهش ابرچالش بیکاری و معیشتی و آسیب‌های اجتماعی کمک خواهد کرد.

با استارت در بحث شفاف سازی و نظارت، می توان جلوی خیلی از رانت ها و مفاسد را گرفت

او به لزوم شفاف سازی در حوزه های مختلف اشاره کرد و گفت: اولین جلسه ای که با دکتر شریعتمداری داشتیم به ایشان گفتیم که اعضای هیات مدیره شرکت های تابع شستا را سریعا به کمیسیون به صورت شفاف اعلام کند؛ این کار در طول چند سال گذشته صورت نگرفته بود بنابراین اولین اقدام آقای شریعتمداری را باید به فال نیک بگیریم. وزارت تعاون در رابطه با سازمان تامین اجتماعی صندوق بازنشستگی کشور و سازمان های تابع، یکی از مهمترین و عریض و تاویل ترین وزارتخانه کشور است لذا با استارت در بحث شفاف سازی و نظارت، می توان جلوی خیلی از رانت ها و مفاسد را گرفت.

سونامی ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی به شدت در حال پیشروی است

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: یکی از ابرچالش‌های کشور ما بحث بازنشستگی است که سونامی ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی به شدت در حال پیشروی است و برای سال ۹۶ یا۹۷ حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان از بودجه کشور به صندوق بازنشستگی کشوری کمک شده است. بنابراین کارگروهی در حوزه‌ی توانمندسازی صندوق های بازنشستگی در حال فعالیت است تا اقدامات اساسی را انجام دهد.

بین ۲۰تا ۴۰ میلیون نفر پیش بینی شده که بسته‌ی حمایتی دریافت کنند

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در رابطه با گسترش خط فقر گفت: با توجه به افزایش نرخ تورم ، دستمزد کارگران و حقوق ها باید تغییر پیدا کند کمیسیون اجتماعی در این حوزه هم ورود کرده است. بسته‌های حمایتی دولت به ۱۱ میلیون نفر از اقشار کم درآمد داده شده است درحالی که کمیسیون ۲۰ تا ۴۰ میلیون نفر را پیش بینی کرده است که این مساله در طی ۲ هفته جدی پیگیری شد؛ رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس سازمان هدفمندی یارانه‌ها، سرپرست وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و حوزه های مختلف در این قضیه ورود کردند که حداقل یک حمایت جدی در مهر و آبان ۹۷ صورت بگیرد ولی دولت در این زمینه تاخیر داشت و طبق معمول مصوبه‌هایی که ما انجام می دهیم با تاخیر چندین ماهه توسط دولت عملیاتی می شود.

آرامش جامعه را رفاه و جیب مردم تعیین می کند نه حرف و گفته‌ی مسوولان

خضری با تاکید بر اینکه رقم خط فقر با توجه به تورم باید تغییر پیدا کند اظهار کرد: خط فقر را ۳ میلیون تومان تعریف کردند که به نظر من خط فقر الان با این وضعیت گرانی باید تغییر پیدا کند و من فکر می کنم خط فقر به ۵ میلیون در شهرستان ها و در تهران به ۱۰ میلیون نزدیک می شود و این واقعیت را باید بپذیریم. هرچند دولتمردان این خطوط را برای آرامش جامعه پایین تر می آوردند ولی آرامش جامعه را رفاه و جیب مردم تعیین می کند نه حرف و گفته‌ی مسوولان. ما اصرار داشتیم بسته حمایتی داده شود و اگر بشود هر ماه و اگر بودجه دولت نرسد تاریخی را تعریف کند که حداقل ۲ یا ۳ بار در بازده زمانی مختلف به مردم داده شود.

قدرت خرید کارگران و کارمندان به شدت کاهش یافته است

او با بیان اینکه دولت ابتدا باید برای ارایه بسته های حمایتی شفاف سازی کند ادامه داد: سقف این بسته ها ۶۰۰ هزار تومان است که به نظر من با توجه به این نرخ تورم گرانی مبلغ آن کم است و اگر اجناسی مورد نیازی را مثلا با ۱ میلیون تومان خریداری می کردیم الان باید ۳ برابر هزینه کنیم که نشان می دهد میزان قدرت خرید کارگران و کارمندان به شدت کاهش یافته است و قدرت خرید بالای ۸۰ درصد جامعه به یک ششم تقلیل پیدا کرده است که اثرات فاجعه باری در بحث تغذیه و دسترسی به کالای اساسی مردم دارد.

بست های حمایتی دولت درمان نیست بلکه یک نوع مُسکن است

خضری در پایان خاطرنشان کرد: این بست های حمایتی دولت درمان نیست بلکه یک نوع مُسکن است و اگر بخواهیم کارهای اساسی و زیر بنایی انجام دهیم باید حوزه های اساسی فعال شوند و نرخ تورم پایین آید چراکه بحث رشد اقتصادی و ثبات بازار همه در این زمینه تاثیرگذار است و دولت باید دنبال علت ها و آسیب شناسی باشد و استراتژی راهبردی لازم را هم داشته باشد.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر