کد خبر: 53591
A

دژپسند: در دوران پس از انقلاب،​ کمتر دوره ای از نظر حساسیت، مشابه این دوره بوده است

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: برنامه های مشخصی در این وزارتخانه برای عبور از شرایط کنونی کشور تدوین شده است و برای اجرای آن اراده آهنین داریم.

دژپسند: در دوران پس از انقلاب،​ کمتر دوره ای از نظر حساسیت، مشابه این دوره بوده است

به گزارش دیده بان ایران؛ فرهاد دژپسند در جلسه شورای معاونان این وزارتخانه که صبح امروز با حضور رییس جمهوری برگزار شد، افزود: در این وزارتخانه برنامه های مشخصی تدوین شده تا در زمینه اداره بهتر دولت، بهبود فضای کسب و کار، سرعت بخشی به سرمایه گذاری و در نهایت رشد و حل معضل بیکاری و همچنین در زمینه کنترل و مدیریت تورم عملکرد بهتری داشته باشیم.
دژپسند گفت: این برنامه ریزی ها در قالب امور گمرکات، کارآمدسازی امور مالیاتی کشور، اصلاح نظام بانکی، استفاده از فرصت های سرمایه گذاری خارجی، مناطق آزاد و همچنین امور بیمه ها قابل تحقق خواهد بود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه بازار سرمایه یکی از ابزارهای مهم برای عبور از شرایط کنونی است، اظهار داشت: دولت، سرمایه های گرانقدر و انباشته شده ای در اختیار دارد که می تواند با خصوصی سازی، زمینه استفاده بهتر از این دارایی ها را به نفع مردم فراهم آورد. 
دژپسند شرایط کنونی را ویژه خواند و اراده، همدلی، همکاری، تعاون و پشتکار را از ملزومات مقابله با برنامه های سخت دشمن و خنثی کردن این فشارها دانست.
وی ادامه داد: در دوران پس از انقلاب،​ کمتر دوره ای از نظر حساسیت، مشابه این دوره بوده است.
وی با تاکید بر اینکه با یک برنامه منسجم می توان از این شرایط ویژه عبور کرد، افزود: در کشورمان ابزار، موقعیت و امکانات عالی داریم که با استفاده از آنها می توان از این شرایط عبور کرد.
دژپسند با بیان اینکه وزارت امور اقتصادی و دارایی به معنای واقعی کلمه، یک ابر وزارتخانه است، گفت: دامنه فعالیت های این وزارتخانه به گونه ای است که می تواند در حوزه های مختلف حضور یافته و شرایط را برای عبور از این دوران فراهم کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با یادآوری اینکه در شرایط کنونی، دشمن درصدد ناامید کردن و انقطاع مردم از حکومت است، افزود: در مقابل، ما نیز برنامه های اجرایی مشخص داریم.
در این نشست که با حضور رییس جمهوری در محل وزارت اقتصاد برگزار شد، علاوه بر معاونان و مدیران ستادی این وزارتخانه، رئیسان سازمان های تابعه و مدیران عامل بانک ها و بیمه های کشور نیز حضور داشتند.
حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری در این نشست گفت: در شرایط کنونی بانک‌ها گاهی به ما کمک می‌کنند، گاهی بار بر دوش ما می‌گذارند؛ همه ما از این نقدینگی شکایت داریم و می‌گوییم غول نقدینگی، کجا خوابیده و کجا حرکت می‌کند. چه کسی این نقدینگی را درست می‌کند؟ ممکن بود در زمانی، دولت نقدینگی ایجاد و استقراض کرده و پایه پولی را بالا ببرد اما اکنون اینگونه نیست و ما پایه پولی را بالا نمی‌بریم.
رئیس جمهوری با بیان اینکه رشد نقدینگی در دولت یازدهم و دوازدهم، به طور عمده مربوط به پایه پولی نبوده و به ضریب فزاینده مربوط می‌شود، گفت: «آن جایی که این افزایش به پایه پولی مربوط می‌شود، دولت نیست که این پایه پولی را بالا می‌برد، عمدتاً بانک‌ها هستند. بانک‌ها پایه پولی را بالا می‌برند؛ یعنی از یک طرف با یک دست به مردم خدمت می‌کنند، با یک دست دیگر فشار بر جامعه می‌آورند.»
روحانی با تاکید بر اینکه بانک‌ها باید سالم‌سازی شوند، افزود: متأسفانه یا خوشبختانه امروز اقتصاد وصل به بانک‌هاست. به تدریج باید این وابستگی و تکیه اقتصاد به بانک‌ها را به بازار سرمایه شیفت کنیم. بانک مسئولیت بسیار سنگینی دارد؛ وقتی آمار اضافه برداشت را ماهانه یکبار نگاه می‌کنم، بعضی از آنها تکان‌دهنده است. بانک‌های خصوصی که وضع‌شان خیلی بد است. بعضی از بانک‌های دولتی نیز وضع‌شان خوب نیست. این وسط خصولتی هم که هستند.
رئیس جمهوری اظهارداشت: این مشکل جدی است؛ این هنر نیست که از منابع بانک مرکزی استفاده کنیم. چرا استفاده کنید؟ خود دولت از منابع بانک مرکزی استفاده می‌کند و به تولیدکننده می‌دهد. شما کاری نکردید؛ پس‌اندازی را از مردم گرفتید، چه مقدارش را استفاده کردید و چه کار کردید؟ چقدر از پول‌هایتان منجمد است؟ از آنها بگذریم، شرکت‌هایتان چه کار می‌کند؟
روحانی تصریح کرد: به آقای دژپسند گفتم اولین مسئولیت شما در وزارت اقتصاد، مسئولیت اصلاح نظام بانکداری است و شما کاری کنید که اولا بانک‌ها از بنگاه‌داری خارج شوند. در حال حاضر تسهیلاتی که بانک‌ها می‌دهند، اول به بنگاه‌های خودشان می‌دهند. بانک باید از بنگاه‌داری خارج شود تا بتواند عادلانه رفتار کند./ایرنا

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر