کد خبر: 52369
A

صباح زنگنه: پیوستن به CFT نظام‌ بانکی کشور را به شفافیت می‌رساند

یک کارشناس حقوقی در رابطه با تصویب لایحه الحاق به CFT گفت: این لایحه حلال همه مشکلات کشور نیست اما حداقل‌هایی ایجاد می‌کند که نظام‌های بانکی کشور در مورد منبع، مصرف امور و مبادلات مالی به شفافیت برسد.

صباح زنگنه: پیوستن به CFT نظام‌ بانکی کشور را به شفافیت می‌رساند

به گزارش دیده بان ایران؛ صباح زنگنه در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با تصویب لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT)توسط مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: مجلس علی‌ای حال به مسئولیت خود عمل کرد و در برابر بحث طولانی میان موافقین و مخالفین تصمیم خود را گرفت و نظر خود را در این رابطه اعلام کرد. البته این لایحه حلال همه مشکلات کشور نیست اما حداقل‌هایی ایجاد می‌کند که نظام‌های بانکی کشور در مورد منبع، مصرف امور و مبادلات مالی به شفافیت برسد.

وی افزود: به نظر می‌رسد اغلب کشورهایی که با آنها تعامل داریم حتی چین، روسیه، هند و علاوه بر آن کشورهای اروپایی، همگی آنها سوالات متعددی در مورد منابع مالی مطرح می‌کنند و تراکنش‌های مالی هم به دقت، شفافیت و جلوگیری از هر نوع پولشویی یا مسائلی از این قبیل نیاز دارد.

این کارشناس حقوقی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران نخستین کشور در موضوع مبارزه با تروریسم بوده و طبیعتاً علاقه ‌مند است که نسبت به تبادل منابع مالی گروه‌های تروریستی در منطقه مثل داعش، جبهه النصره و گروه‌های تروریستی دیگر کسب اطلاع کند. اگر هم در این جهت مسئولین بخش‌های مالی کشور کم کاری کردند مشکل و عیب در کار آنها بود اما جمهوری اسلامی ایران باید با قدرت پیش برود و نسبت به منابع عظیم مالی که رد و بدل شد و تشکیلات عظیمی مانند داعش و جبهه النصره را پشتیبانی کرد مطالبه‌گری کند.

زنگنه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران باید مطالبه‌گر بوده و نه اینکه صرفاً جوابگوی درخواست‌های اعضای این کنوانسیون باشد یا اطلاعاتی که آنها می‌خواهند را ارائه کند.

وی یادآور شد: FATF و CFT ابزار سازوکار بین‌المللی است که باید ایران از آن بهره ببرد و از دیگران بخواهد که شفاف عمل کنند و هر جا که ملاحظه کرد مشکل و پیچیدگی وجود دارد نسبت به آن معترض باشد.  

این کارشناس حقوقی در رابطه با برخی ابراز نگرانی‌ها از پیوستن ایران به این کنوانسیون‌ها، گفت: برخی از نگرانی‌ها مانند حمایت جمهوری اسلامی ایران از نیروهایی که ضد داعش و ضد تروریسم عمل می‌کنند، بی‌مورد است و اتفاقاً جمهوری اسلامی ایران پرونده روشن، شفاف و سفیدی در این موارد دارد. حمایت از گروه‌های مقاومت، ضد استعماری و ضد اشغالگری در قوانین کنوانسیون‌های بین‌المللی نه تنها مجاز شمرده شده بلکه از وظایف ملت‌ها است که از سیادت، حاکمیت و استقلال خود دفاع کنند و کل جهان موظف است که به آنها کمک کرده و از آنها پشتیبانی کند.

زنگنه اظهار کرد: گروه‌های تروریستی که در سازمان ملل روی آنها اجماع جهانی وجود دارد مشخص هستند و نامشان آورده شده مانند القاعده، طالبان،‌ جبهه النصره و داعش که اجماع جهانی نسبت به آنها وجود دارد. جمهوری اسلامی ایران هم نسبت به این اجماع اذعان داشته و قبول دارد که این گروه‌ها در طبقه‌بندی گروه‌های تروریستی محسوب می‌شوند و باید با آنها برخورد کرد که اغلب نگرانی‌ها ناشی از سوء برداشت و سوء فهم این مسائل است.

این کارشناس حقوقی در خصوص تاثیر پیوستن ایران به کنوانسیون‌های FATF و CFT گفت: پیوستن به آنها صرفاً این مسأله را تسهیل می‌کند که در عملیات بانکی راحت‌تر و سریع‌تر بتوان عمل کرد البته در مورد ریسک کشور تآثیر مثبت خواهد گذاشت و درجه ریسک را کم خواهد کرد.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر