معرفی امن ترین پیام رسانهای حال حاضر دنیا
از بین انواع مختلف پیام رسانها شما از کدام یک استفاده میکنید؟ به نظر شما امن ترین پیام رسان ها کدامها هستند؟ بهتر است به کدام پیام رسان اعتماد کرد و از آن استفاده نمود؟
دیده بان ایران- تقریبا میتوان گفت که اپلیکشنهای پیام رسان جدیدترین ابزار ارتباطی هستند که برای استفاده در دسترس عموم مردم قرار دارند. بسیاری از افراد روزانه وقت زیادی را صرف استفاده از این پیام رسانها میکنند. کاربران برای برقراری ارتباط، تبادل اطلاعات و بسیاری موارد دیگر از آنها بهره میگیرند.
اپلیکیشنهای پیام رسان انواع مختلفی دارند و هر روز نیز بر تعداد آنها افزوده میشود. هر کدام از این پیام رسانها قابلیتهای متفاوتی دارند و این ویژگیها و قابلیتهای متفاوت باعث شده تا آنها هر کدام به میزانی متفاوت در بین مردم از محبوبیت برخوردار شوند.
از جمله انواع مختلف این پیام رسانها میتوان به، تلگرام، واتس اپ، مسنجر فیسبوک، اسکایپ، Tencent، اسنپ چت، الو، وی چت و … اشاره نمود. اما چیزی که در مورد استفاده از پیام رسانها بسیار مهم است و تمامی مردم نیز در هنگام انتخاب و استفاده از اپلیکیشنهای پیام رسان آنها را در نظر میگیرند، امنیت است. میزان امنیت هر اپلیکیشن در بین مردم از اهمیت بالایی برخوردار است.
این روزها که بحث امنیت پیام رسانها در دنیا بسیار داغ است بهتر است از امن ترین پیام رسان ها در دنیا اطلاع داشته و از این اپلیکیشنهای امن استفاده نمود. نباید فراموش کرد که به دست آوردن اطلاعات در مورد امن ترین پیام رسان ها ، کمک میکند تا ما به صورت آگاهانه بتوانیم آنها را انتخاب کرده و استفاده کنیم.
بررسی امن ترین پیام رسان ها در دنیا
همه افراد مایل هستند تا از اپلیکیشنی استفاده کنند که امنیت را برای آنها به همراه داشته باشد و در هنگام استفاده از آن هیچ دغدغه و نگرانی نداشته باشند. اما اکنون باید دید که از بین انواع مختلف پیام رسانها کدام یک از آنها از امنیت بالاتری برخوردار هستند. در ادامه به بررسی امن ترین پیام رسان ها در دنیا میپردازیم.
۱.پیام رسان واتساپ ( whatsapp)
از سوی موسسات تحلیل داده و ترافیک اینترنتی، اخباری تازه منتشر شده که نشان میدهد اپلیکیشن پیام رسان واتساپ یکی از امن ترین پیام رسان ها در دنیا است و در رتبه نخست قرار دارد. براساس آمار موجود، اپلیکیشن پیامرسان واتساپ در سال ۲۰۱۶ میلادی محبوبترین و پرکاربردترین پیامرسان توسط کاربران در سراسر جهان شناخته شده است.
سیستم رمزنگاری که در این پیام رسان استفاده میشود سیستم رمزنگاری پیشرفته end-to-end encryption است. بنابراین این پیام رسان از ضریب امنیتی بسیار بالایی برخوردار است. در این حالت مکالمات و اطلاعاتی که بین کاربران و مخاطبان مبادله میگردد به صورت کامل محافظت شده است. بنابراین با استفاده از پیام رسان واتسآپ که یکی از امن ترین پیام رسان ها در دنیاست، مکالمات و اطلاعات شخصی و خصوصی افراد از سوی هیچ نهادی قابل رصد و ردگیری نیست.
در سال ۲۰۱۴ بود که شرکت فیس بوک شرکت واتس آپ را خرید و توانست تا مبلغی حدود ۱۹ میلیارد دلار سود نماید. شرکت فیس بوک از آن زمان مرتبا در حال معرفی و افزودن قابلیتهای جدید به این اپلیکیشن پیام رسان است تا بتواند کاربران بیشتری را جذب کند و طرفداران قبلی را نیز حفظ نماید.
۲.پیام رسان سیگنال ( Signal)
پیام رسان سیگنال یکی دیگر از امن ترین پیام رسان ها در دنیاست و کاربران بسیاری نیز از آن استفاده میکنند. این پیامرسان در سال ۲۰۱۴ میلادی آغاز به کار کرد و توانست تا در این مدت زمان کوتاه به ضریب امنیتی بالایی دست یابد. پیام رسان سیگنال اگرچه در لیست امن ترین پیام رسان ها در دنیا قرار دارد و قابلیتها و ویژگیهای بسیاری نیز دارد اما نتوانسته است مانند سایر پیام رسانها محبوب شود و بر سر زبانها باشد.
لازم به ذکر است که بسیاری از متخصصان امنیت سایبری پیام رسان سیگنال را یک پیامرسان امن میدانند و استفاده از آن را به کاربران نیز پیشنهاد میکنند. این پیام رسان در روش رمزنگاری خود از واتساپ تبعیت کرده و هیچ اطلاعاتی در سرویسها و سرورهای اپلیکیشن سیگنال ذخیره نمیشود و بنابراین اپلیکیشنی بسیار امن است.
۳.اپلیکیشن جی دیتا چت ( G data secure chat)
اپلیکیشن بعدی که توانسته است در لیست امن ترین پیام رسان ها برای خود جا باز کند، پیام رسان جی دیتا چت است. این اپلیکیشن امن که به تازگی نیز عرضه شده است اپلیکیشنی رایگان است و تمامی افراد در سراسر دنیا میتوانند از آن استفاده کرده و از سرویسهای مختلف آن بهره ببرند. هرچند این اپلیکیشن از نظر امنیت در سطی بالا قرار دارد اما به دلیل اینکه تازه عرضه شده هنوز نتوانسته است مانند سایر اپلیکیشنهای پیام رسان از محبوبیت لازم برخوردار شود.
۴.پیام رسان تلگرام (telegram )
اپلیکیشن تلگرام که یکی از پیام رسانهای محبوب جهان و خصوصا کاربران ایرانی است در رتبه چهارم فهرست امن ترین پیام رسان ها در دنیا قرار دارد. این اپلیکیشن در این دو سال اخیر از طرف کاربران از محبوبیت و استقبال بی نظیری بهرهمند شد.
سرعت و امنیت این پیام رسان در حد مطلوبی است و علاوه بر اینکه در طراحی آن از پروتکلهای رمزنگاری پیشرفته استفاده شده است، از قابلیت دیگری چون مکالمه محرمانه ( secret chat) نیز برخوردار است. همچنین این پیام رسان از قابلیتهای متفاوت دیگری چون ساخت گروه و کانال برخوردار است که در بین کاربران بسیار محبوب است.
۵.اپلیکیشن سیراس ( Ceerus)
یکی دیگر از امن ترین پیام رسان ها در جهان، سیراس است که توانسته در این لیست در رتبه پنجم قرار گیرد. این پیام رسان توسط یک استارتاپ انگلیسی مجهز به سیستمهای SQR معرفی و به همگان عرضه شد. این پیام رسان نیز مانند سایر پیام رسانهای این لیست از قابلیتها و ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار است.
این اپلیکیشن به منظور حفاظت از اطلاعات خصوصی و شخصی کاربران، شرکتها و سازمانهای مختلف طراحی و عرضه شده است. این اپلیکیشن از این جهت در لیست امن ترین پیام رسان ها قرار گرفته است که از سیستم رمزنگاری پیشرفته بهره میبرد همچنین برای استفاده از این پیام رسان امن در ابتدا از کاربران یک حساب کاربری کامل تهیه میشود.
۶.اپلیکیشن پرایویت (Pryvate)
این اپلیکیشن پیام رسان در سال ۲۰۱۵ میلادی طراحی شد و برای استفاده در دسترس عموم کاربران قرار گرفت. این پیام رسان نیز مانند سایر پیام رسانهای این لیست دارای قابلیتهایی چون تماس صوتی، ویدیویی و مکالمات رمزنگاری شده است.
کاربران سیستم عاملهای مختلف میتوانند از این پیام رسان استفاده کنند و خدمات مختلف ارسال و دریافت پیام را انجام دهند. این اپلیکیشن که یکی از امن ترین پیام رسان ها در جهان است از سوی تجار و شرکتهای تجاری با استقبال بینظیری مواجه شده است.
۷.اپلیکیشن فیس بوک مسنجر (Facebook massenger)
اپلیکیشن فیس بوک مسنجر در انتهای لیست امن ترین پیام رسان ها در جهان قرار دارد. این پیام رسان نیز از امنیت بالایی برخوردار است و از سیستم رمزنگاری پیشرفته end-to-end encryption و همچنین امکان مکالمات محرمانه بهره میبرد. گزارشهای بسیاری در مورد محبوبیت این پیام رسان از سوی کاربران منتشر شده است. براساس این گزارشات این پیام رسان امن مخصوصا توسط کاربران فیس بوک از استقبال زیادی برخودار شده است.
نویسنده- آرزو ابوبکری
بیسوادی نویسنده از آنجا مشخص است که بلاهتی مثال زدنی رسوایی بین المللی اطلاعاتی امنیتی فیس بوک
ندیده یا خود را به ندیدن زده