کد خبر: 37230
A

شورای عالی شهرسازی ضوابط نهادهای توسعه گر در بافت های فرسوده را تصویب کرد

سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران گفت: شورای عالی معماری و شهرسازی ضوابط و مقررات نهاد توسعه گر محله در بافت های فرسوده شهری را تصویب کرد و به دنبال تصویب برنامه ملی این بخش است.

شورای عالی شهرسازی ضوابط نهادهای توسعه گر در بافت های فرسوده را تصویب کرد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، از پایگاه خبری وزارت راه وشهرسازی، هوشنگ عشایری افزود: موفقیت پروژه‌های محله ‌محور نسبت به پروژه محور، امری ثابت شده است و این مساله در نوسازی بافت های فرسوده شهری رویکرد جدیدی را فراهم کرده است.
وی با اشاره به تأکید قانون برنامه ششم برای ورود دولت و شهرداری‌ها به عملیات بازآفرینی و احیای سالانه 270 محله اعلام کرد: طی جلسه‌ای که برنامه ملی بازآفرینی از سوی وزارت راه و شهرسازی برای اعضای کمیسیون عمران، مطرح و معرفی شد، نمایندگان مجلس خواستار بازدید از اقدامات انجام شده در سنوات گذشته در حوزه بازسازی و نوسازی بافت ناکارآمد شدند تا نسبت به مفهوم واقعی بازآفرینی شهری و آنچه که ما به عنوان برنامه ملی اعلام کردیم، اشراف پیدا کنند.
عشایری با بیان اینکه در این خصوص شهر مشهد و بافت پیرامونی حرم مطهر امام رضا (ع) را انتخاب و مورد بازدید قرار دادیم، گفت: خوشبختانه در این سفر نمایندگان مجلس به خوبی رویکرد و اقدامات انجام گرفته در دوره اخیر با سنوات گذشته را مورد بررسی قرار داده و به امتیازات فعالیت‌های محله‌ محور نسبت به پروژه محور پی بردند و در این سفر نقاط قوت و ضعف فرآیند بازآفرینی به صورت پروژه محور و محله ‌محور بیان و مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
به گفته سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران، پروژه‌های مشارکتی با شهرداری و بخش خصوصی و همچنین چند محله از محلات حاشیه نشینی به همراه 60 پروژه‌ای که در شهر مشهد طی چهار سال اخیر اجرا شده بود در هر سه گونه محلی بافت تاریخی، بافت ناکارآمد میانی و سکونتگاه غیررسمی، نمونه‌های خوبی از مستندات برنامه ملی بازآفرینی بوده که هم‌اکنون در حال خدمات‌رسانی است.
عشایری با بیان اینکه با توجه به مطالعات انجام شده در حوزه بافت‌های ناکارآمد شهری، هرگونه روش‌های قهری برای بازآفرینی این بافت‌‌ها رد شده است، افزود: سیاست ما در مسیر احیای بافت‌های فرسوده بر اساس تعامل با مالکان این بافت‌ها استوار است و بر این باوریم که نهادهای محله قادر خواهند بود این هدف را محقق کرده و مردم را به مشارکت در این مسیر هدایت کنند.
این مقام مسئول افزود: در حال حاضر نگاه ما به حوزه بازآفرینی بافت‌های فرسوده کاملاً رویکردی اجتماعی شده و دولت در گام اول نهاد توسعه محله را در شورای عالی معماری و شهرسازی به تصویب رساند و در حال حاضر نیز با افزایش حجم مطالعات و تحقیقات به دنبال تصویب برنامه ملی این بخش است.
به گزارش ایرنا، بیش از 130 هکتار بافت فرسوده میانی، سکونتگاه های غیر رسمی و بافت های تاریخی در کشور وجود دارد و دولت در نظر دارد طی 10 سال آینده 2700 محله را در این راستا در سطح کشور بازآفرینی کند.
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر