بانک: 261 واحد صنعتی دانش بنیان و فناور در مناطق آزاد کشور فعالند
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، با اشاره به فعالیت 261 واحد صنعتی دانش بنیان و فناور در مناطق آزاد کشور گفت: می توان با استفاده از ظرفیت های جدیدی که صندوق نوآوری و شکوفایی در مناطق آزاد ایجاد می کند، تعداد شرکت ها در دولت دوازدهم افزایش چشمگیری داشته باشد.
بانک با بیان اینکه تفاهمنامه هایی با آموزش و پرورش، محیط زیست، گمرک ایران داشته ایم، افزود: تفاهمنامه با صندوق نوآوری و شکوفایی، افزایش توان فنی، مهندسی و تکنولوژی واحدهای فعال و صنعتی مناطق آزاد کشور کمک کند.
وی بر توجه به توسعه شرکت های دانش بنیان در مناطق آزاد تاکید کرد و افزود: البته توسعه این شرکت ها در مناطق آزاد در 4 سال گذشته روند خوبی داشته است.
مشاور رئیس جمهوری با تاکید بر لزوم توجه بیشتر دولت به ظرفیت های بخش خصوصی نیز گفت: گسترش ندادن فعالیت ها و واگذاری آنها به بخش خصوصی، حرکت پیشرفت و توسعه اقتصادی را با کندی مواجه کرده که این کندی، حرکت کشور را با هزینه های بسیاری همراه کرده است.
بانک یک راهکار توسعه اقتصادی را توجه به بخش خصوصی در کشور به ویژه در مناطق آزاد دانسته است و افزود: توجه به ظرفیت های صندوق های نوآوری و شکوفایی کمک به بخش خصوصی و فعالان این حوزه محسوب می شود.
**راهاندازی صندوقهای خطرپذیر در 7 منطقه آزاد کشور
رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این مراسم، ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری شرکتی، خطرپذیر و جمعی در هفت منطقه آزاد کشور را از برنامههای این صندوق برشمرد و گفت: در سرمایهگذاری جمعی درصدد هستیم تا پولهای اندک مردم بر روی یک فناوری خاص سرمایهگذاری شود.
«بهزاد سلطانی» با اشاره به راه اندازی این صندوق ها در هفت منطقه آزاد گفت: 49 درصد این صندوق از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی، 49 درصد از سوی مناطق آزاد و 2 درصد از سوی سرمایهگذاران تامین می شود.
وی اخذ وام، شرکت در بورس و ایجاد صندوقهای خطر پذیر کوچک و بزرگ را از جمله روشهای تامین اعتبار برای شرکتهای دانش بنیان دانست و گفت: در صندوقهای خطرپذیر یا VC برخلاف وام، نیازی به دریافت ضمانتنامه ندارد، چون سرمایهگذاری به صورت مشارکتی است و این صندوقها برای طرحهایی که برگشت سرمایه زیاد و ریسک بالایی دارند؛ اختصاص مییابد.
سلطانی با اشاره به سرمایهگذاری CVC گفت: در این نوع سرمایهگذاری یک کارخانه و یا یک شرکت بزرگ، چند شرکت کوچک را در اطراف خود به مشارکت میگیرد و یک سرمایهگذاری را با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی صورت میدهد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه تاکنون 4 هزار و 100 تقاضای وام و 400 تقاضا برای مشارکت سرمایهگذاری به این صندوق ارائه شده است، افزود: این رقم نشان می دهد که فرهنگ مشارکت در سرمایهگذاری در کشور کم است.
وی با اشاره به برنامههای این صندوق برای سرمایهگذاری در شرکتهای دانشبنیان افزود: 4 برنامه مشارکت عمومی، سرمایهگذاری خطر پذیر، سرمایهگذاری خطر پذیر شرکتی یا VC و سرمایهگذاری جمعی را در دستور کار داریم.
«مرتضی بانک» دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و «بهزاد سلطانی» رییس صندوق نوآوری و شکوفایی امروز در محل صندوق نوآوری و شکوفایی در تهران تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
ایجاد صندوق های پژوهش و فناوری سرمایه گذاری (صندوق های سرمایه گذاری خطر پذیرvc) در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و حمایت از ایجاد صندوق های سرمایه گذاری خطر پذیر با مشارکت بخش خصوصی و صندوق نوآوری و شکوفایی (صندوق CVC) در مناطق آزاد از رویکردها و موضوعات اصلی و محوری این تفاهمنامه است.
برگزاری نشست های معرفی سرمایه گذاری جسورانه و صندوق های VC و CVC در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی، اولویت بندی در انتخاب مناطق آزاد جهت تشکیل صندوق های VC و CVC، تعامل با سازمان های مناطق آزاد با هدف تشکیل صندوق های VC و CVC در مناطق آزاد تجاری صنعتی، در اختیار گذاشتن اطلاعات مورد نیاز برای بررسی های لازم در اجرای موضوع تفاهمنامه، ارایه خدمات مشاوره های دائمی به مجریان هر یک از صندوق های VC و CVC به منظور رشد نیروی انسانی و تحقق کادر سازی و همکاری در نظارت دائمی بر عملکرد هریک از صندوق ها از جمله «تعهدات طرفین» در این تفاهمنامه است.