معاون وزیر کار: اتکا به منابع دولتی با ماهیت تعاونی ها ناهمخوان است
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گسترش فرهنگ تعاون و همکاری در جامعه را ضروری دانست و درعین حال گفت: اتکا صرف تعاونی ها به منابع دولتی با ماهیت این بنگاه ها همخوانی ندارد.
وی با بیان اینکه تعاون با ایجاد هم افزایی می تواند سرمایه های اجتماعی را رشد دهد افزود: یکی از ثروت های بخش تعاون امکان تعامل شبکه ای است که باید مورد توجه قرار گیرد و در این زمینه هم افزایی بوجود آید.
وی اضافه کرد: کار و فکر و تدبیر باید در تعاونی ها نهادینه شود و از امکانات اولیه تولید استفاده کرد، تعاونی ها می توانند تحول عظیمی را در کشور ایجاد کنند.
وی سه مقوله آموزش، شناخت فرصت های موجود و داشتن هیات مدیره قوی را ارکان لازم برای موفقیت تعاونی ها ضروری دانست و ادامه داد: برای توسعه بخش تعاون عزم ملی نیاز است که مردم را برای فعالیت های اقتصادی به سوی بخش تعاونی سوق دهد.
کلانتری بر اهمیت توسعه مشارکت مردم در ایده و نوآوری و طرح های جدید تاکید کرد و گفت: اگر بخواهیم در عرصه جهانی و بین المللی توسعه ای موفق را دنبال کنیم باید متکی به توانایی مردم و مشارکت آنان بوده و به روش های مبتنی بر رشد توانمندی های درون تعاونی توجه شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ایلام نیز در این نشست گفت:طرح تعاون روستا با هدف افزایش فعالیت روستاییان در زمینه های اقتصادی و افزایش تولید ، ایجاد اشتغال و کاهش مهاجرت در قالب شرکت های تعاونی روستایی شکل گرفته است.
شکراله شیرخانی افزود: استان ایلام دارای سه هزار و 155 تعاونی است که از تعداد 34 اتحادیه 19 مورد و عضویت 323 هزار و 140 نفر فعال است.
وی یادآور شد: از مجموع سه هزار و 155 تعاونی تعداد یک هزار و 384 تعاونی فعال است که بیش از یک هزار و 100 نفر در این حوزه فعالیت می کنند.
به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایلام با فعال شدن تعاونی های نیمه فعال و غیر فعال زمینه اشتغال بیش از 20 هزار نفر فراهم می شود.
وی تعداد تعاونی های مرزنشینان استان ایلام را 16 تعاونی با جمعیت 146 هزار 641 نفر بیان کرد و افزود: قرار دادن تسهیلات با بهره کم در اختیار مرزنشینان و تشویق و ترغیب آنها به برگزاری و حضور در کلاس های آموزشی بهترین راهکار برای فعال شدن این واحدها در مناطق مرزی است.