سفیر فیلیپین: موافقتنامه تبادل کشاورزی با ایران باید تجدید و نوسازی شود
سفیر فیلیپین در ایران گفت: موافقتنامه بین ایران و فیلیپین در مورد تبادل محصولات کشاورزی قدیمی شده و ضروری است که با نگاهی جدید بررسی و تجدید شود.
وی افزود: 70 درصد ارتباطات تجاری فیلیپین با ایران مربوط به واردات موز است و ما آمادگی داریم که محصولاتی مانند آناناس، مانگو و نارگیل نیز به ایران صادر کرده و در عوض برخی محصولات مرغوب کشاورزی ایران نظیر سیب را وارد کنیم.
دستیار کشاورزی وزیر امور خارجه فیلیپین نیز در این جلسه دلیل اصلی سفر خود و هیات همراهش به خراسان رضوی را برخورداری این استان از سطح بالای فناوری و توصیه سفیر فیلیپین در ایران عنوان کرد.
خانم کی سیلیک کیتانا گفت: امنیت غذایی در کشور فیلیپین که توسعه مبتنی بر کشاورزی دارد، بسیار مهم است و راههای همکاری زیادی با ایران در این زمینه وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست اظهار کرد: این استان با 116 هزار کیلومتر مربع مساحت دارای یک میلیون و 200 هزار هکتار اراضی کشاورزی است و سالانه حدود 7.2 میلیون تن محصولات زراعی، دامی و غذایی تولید می کند.
مجتبی مزروعی افزود: از جمله محصولات اصلی کشاورزی و باغی خراسان رضوی می توان به پسته، زعفران، کشمش و انار اشاره کرد که بخش زیادی از این تولیدات به کشورهای اروپایی صادر می شود.
وی ادامه داد: همچنین محصولات زراعی خراسان رضوی نظیر گوجه فرنگی، سیب زمینی و انواع سبزی و صیفی از این استان به کشورهای آسیای میانه و حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
وی بیان کرد: بیش از 813 واحد صنایع غذایی برای بسته بندی، سورت و نگهداری مواد غذایی در خراسان رضوی وجود دارد و روزانه 2 هزار و 500 تن شیر در این استان تولید می شود که در 130 کارخانه لبنیات فرآوری می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: تعداد واحد دامی این استان14میلیون است و سالانه 1.2 میلیون تن محصولات دامی از قبیل گوشت مرغ، تخم مرغ و فرآورده های لبنی در این استان تولید می شود که به کشورهای آسیای میانه و خلیج فارس صادر می شود.
مجتبی مزروعی خاطرنشان کرد: یکی از مزیتهای اصلی بخش کشاورزی ایران بخصوص خراسان رضوی، تولید گیاهان دارویی بویژه زعفران است.