درخواست بخش خصوصی برای تسریع و شفافیت طرح ثبت گوشی های همراه
برخی اعضای اتاق اصناف ایران و فعالان انجمن ها و اتحادیه های بخش خصوصی، اجرای هر چه زودتر طرح ثبت گوشی های همراه (رجیستری) و رفع همه ابهام ها مانند معرفی برندهای مشمول این طرح را خواستار شدند.
ابراهیم درستی افزود: تعلل بیشتر در اجرای طرح رجیستری اعتماد فعالان بخش خصوصی به دولت را خدشه دار خواهد ساخت.
عضو هیات رییسه اتاق اصناف به سود سالانه 20 هزار میلیارد ریالی قاچاقچیان از واردات غیرقانونی گوشی های تلفن همراه اشاره کرد و پرسید: چرا دولت طرح رجیستری را که مانع از قاچاق می شود اجرایی نمی کند تا بازار از وجود قاچاق پاک شود؟
وی افزود: اکنون سه میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور شده است؛ چرا دولت برای اجرای طرح اقدامی نمی کند؟
درستی از معرفی نشدن نام های گوشی هایی که مشمول طرح رجیستری می شوند توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انتقاد کرد و گفت: مقرر بود هر سه روز یکبار نام ها معرفی شوند اما اکنون یک وقفه یک ماهه در اجرای طرح پیش آمده است.
این فعال بخش خصوصی افزود: دولت باید به جای بنگاه داری زیرساخت فراهم کند تا بخش خصوصی وارد شده و کارها را سامان دهد؛ زیرا دولت تاجر خوبی نیست.
وی با اشاره به توصیه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به مردم برای نخریدن گوشی تا زمان ارزان شدن آن گفت: البته وزیر گفته خود را اصلاح و به مردم توصیه کرد از خرید گوشی «گران» اجتناب کنند اما بهتر بود در این زمینه با کارشناسان مشاوره کرده و سپس ابراز نظر می کرد تا فعالان صنفی متضرر نشوند.
درستی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره اقدام های شبکه توزیع درباره اجتناب از فروش گوشی های قاچاق گفت: اصناف آمادگی دارند به شرط تامین کامل نیاز بازار با دولت بیش از پیش همراهی کنند.
* افزایش قیمت ها ناشی از قطع ارز مبادله ای است
درستی درباره افزایش قیمت گوشی های تلفن همراه گفت: قطع شدن یکباره ارز مبادله ای از عامل های اصلی افزایش قیمت ها است.
وی برتثبیت قیمت ارز تاکید کرد و اذعان داشت: نوسان های نرخ ارز اثر مستقیم بر قیمت گوشی های تلفن همراه دارد و اگر نرخ ارز ثابت باشد گرانی نخواهیم داشت.
به گزارش ایرنا، جمعه بیست و هشتم مهرماه امسال بود که طبق گزارش ها و وعده های قبلی داده شده طرح ثبت گوشی های تلفن همراه (رجیستری) وارد مرحله نخست خود شد که مرحله پایش بازار بود.
مرحله پایش بازار به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تلاش دارد با رصد بازار تلفن همراه کشور آمار دقیقی از انواع گوشی های تلفن همراهی که وارد کشور می شوند چه از راه قانونی و چه از راه های غیر قانونی به دست آورد و علاوه بر آن همه گوشی های فعال در شبکه تلفن همراه کشور را رجیستر کند.
اکنون مرحله نخست اجرای طرح با رصد بازار از وجود گوشی های قاچاق به آخرین روزهای خود نزدیک شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هفتم آبان ماه و در نشست خبری خود در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات به مرحله نخست اجرای طرح کددار کردن گوشی های تلفن همراه (رجیستری) اشاره کرد و گفت: تاکنون 60 درصد گوشی های فعال شبکه تلفن همراه کشور رجیستر شده اند.
آذری جهرمی این وعده را داد که مرحله پایش بازار تا آخر هفته دوم آبان به پایان می رسد و از ابتدای هفته سوم آبان وارد مرحله عملیاتی می شود.
وی ادامه داد: با پایان یافتن مرحله نخست وارد مرحله عملیاتی و اجرایی ثبت و شناسه دار کردن گوشی های موبایل در شبکه ارتباطی کشور می شویم تا ساماندهی بازار از گوشی های قاچاق اجرایی شود.
البته سال ها پیش نیز یکبار دیگر طرحی برای ساماندهی بازار قاچاق تلفن همراه از سوی دولت های وقت ارائه شد که به دلیل های مختلف در عمل با شکست مواجه شد و شاید بتوان یکی از دلیل ها را نادیده گرفتن شبکه توزیع دانست.