توسعه شبکه های نوین آبیاری در 227 هزار هکتار از مناطق مرزی
وزیر جهادکشاورزی از توسعه شبکه های نوین آبیاری در 227 هزار هکتار از مناطق مرزی در چهار سال اخیر خبر داد و اعلام کرد: 98 درصد این کار مربوط به اجری سیستم های نوین آبیاری است.
وی با برشمردن اقدام های دولت تدبیر و امید برای بهره وری آب در کشاورزی افزود: تا پایان امسال 20 هزار هکتار از طرح 46 هزار هکتاری انتقال آب با لوله به سیستان عملیاتی می شود.
وزیر جهادکشاورزی اظهار داشت: امسال در حدود 90 هزار هکتار سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار و کم فشار توسط کشاورزان اجرا شده و 150 هزار هکتار دیگر نیز در دست اجراست.
حجتی حمایتها و سرمایهگذاریهای دولت برای اجرای سیستمهای نوین آبیاری را در طول تاریخ بی نظیر خواند و گفت: نوشتن یک نسخه واحد برای 610 دشت، راه حل مشکل آب نیست و هر دشت نسخه خود را میخواهد و نسخهای که نوشته میشود باید با کمک بهرهبرداران همان دشت باشد تا ملزم به اجرای آن باشند.
وی به اختصاص 1.5 میلیارد دلار اعتبار با نرخ سود کم برای اشتغالزایی در مناطق روستایی و عشایری اشاره کرد و آن را ظرفیت جدیدی برای توسعه مناطق روستایی و عشایری دانست که قرار است 45 درصد آن به فعالیتهای بخش کشاورزی در این مناطق اختصاص یابد.
وی تاکید کرد: بهره برداران بخش کشاورزان طی این چهار سال 5 هزار میلیارد تومان تسهیلات در زمینه مکانیزاسیون، از بانک کشاورزی دریافت کردهاند.
وزیر جهادکشاورزی گفت: معتقدیم تسهیلات بخش کشاورزی باید در حد قرضالحسنه باشد و دولت هم بر این موضوع اصرار دارد اما مشکلات و نارساییهای بانکی و مالی مانع از تحقق این امر شده است.
حجتی همچنین گفت: یکی از اقدام های دولت یازدهم برای صرفهجویی در آب و استفاده از آب باران، انتقال کشت بهاره به کشت پاییزه بوده است و در این راستا کشت چغندر بهاره از 227 هزار هکتار در گذشته به 100 هزار هکتار کاهش یافته و متوسط عملکرد تولید چغندر قند پاییزه نیز به بیش از 50 تن در هکتار رسیده است.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: ما برای حل مشکل آب باید سبزی و صیفی را به گلخانهها ببریم و همچنین از بذرهای گواهی شده در تولید محصولات استفاده کنیم.
به عقیده وی، ایران در ارتباط با قبل از تولید محصولات کشاورزی مشکل چندانی ندارد اما بعد از تولید در زمینه رساندن محصولات کشاورزی به بازار مشکلات زیادی وجود دارد که باید رفع شود.
وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد: می توان با ایجاد صنایع غذایی، سردخانه، بستهبندی و سایر خدمات، ارزش افزوده محصولات کشاورزی در محیط روستا، مشکلات بعد از تولید را رفع کرد.
حجتی گفت: ایجاد سردخانه، صنایع تبدیلی و تکمیلی و بستهبندی، تغییر کاربری محسوب نمیشود و ما تسهیلات و موافقت اصولی آنها را در اختیار کشاورزان و سرمایهگذاران قرار میدهیم.
به گزارش ایرنا، در این آیین که با حضور حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری برگزار شد، از پنج نفر از کشاورزان در حوزه کشاورزی، سرآمد و مهندسی کشاورزی که تولید اشتغال کرده بودند با اهدای لوح قدردانی شد.