کد خبر: 32503
A

تصویب بهره مندی پاکستان از خطوط منطقه ای لوله گاز

شورای عالی امنیت ملی پاکستان موافقت کرد تا این کشور از خطوط منطقه ای گاز بهره مند شود.

تصویب بهره مندی پاکستان از خطوط منطقه ای لوله گاز
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، ؛ نشست شورای عالی امنیت ملی پاکستان به ریاست 'شاهد خاقان عباسی' نخست وزیر این کشور در مصوبه ای بر لزوم تعهد پاکستان به قراردادهای دوجانبه با کشورهای دیگر تاکید کرده و بر اساس این مصوبه این کشور از منابع موجود در منطقه در زمینه واردات انرژی بهره مند می شود.
در بیانیه صادر شده از سوی دفتر نخست وزیر پاکستان آمده است که در نشست شورای عالی امنیت ملی پاکستان پس از بررسی 'خطوط منطقه ای لوله گاز و نفت'، مصوب شد که این کشور از فرصت های موجود به بهترین نحو ممکن در راستای بهبود شرایط اقتصادی کشور استفاده کند'.
اگرچه در این بیانیه به خطوط لوله انرژی منطقه ای نامی برده نشده است، اما خط لوله گاز ایران و پاکستان از پروژه هایی است که به علت سیاست های منطقه ای و جهانی مطرح شده است، اگرچه دولت پاکستان مدعی است که این پروژه به دلیل تحریم ها علیه ایران و نداشتن منابع مالی متوقف شده است.
در این نشست، احسن اقبال وزیر کشور، خواجه محمد آصف وزیر امور خارجه، ژنرال زبیر محمود رییس کمیته مشترک ستاد ارتش پاکستان، ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش و فرماندهن نیروی دریایی و هوایی این کشور حضور داشته اند.
به گزارش ایرنا رسانه های دولتی پاکستان نیز سیزدهم آبان ماه جاری نیز گزارش دادند که مجلس ملی پاکستان، دولت این کشور را به اجرای پروژه خط لوله گاز ایران و پاکستان متعهد کرده است.
'شهزاده عمرزاده توانا' دبیر مجلس شورای پاکستان به نمایندگان مجلس این کشور گفت که تحریم ها علیه ایران روند پیشرفت پروژه خط لوله گاز ایران و پاکستان را متوقف کرده است.
توانا در سخنان خود در پاسخ به پرسشی در این خصوص گفت: تحریم های چند جانبه از سوی سازمان ملل و تحریم های یکجانبه نیز از سوی ایالات متحده، انگلیس، کانادا و اتحادیه اروپا علیه ایران تحمیل شد.
پاکستان کشوری با نزدیک 200 میلیون نفر جمعیت یک بازار مصرف بزرگ گاز طبیعی در منطقه محسوب می‌شود که در حال حاضر تنها توانایی تامین دو سوم گاز مورد نیاز خود را دارد.
با توجه به افت فشار مخازن گاز این کشور، سهم تولید داخلی در تامین گاز مورد نیاز آینده پاکستان بیش از پیش کاهش خواهد یافت.
از سوی دیگر، در سال‌های اخیر پاکستان با بحران تامین انرژی روبه رو بوده و به همین منظور در سال‌های اخیر، پاکستان به دنبال انعقاد قراردادهای مختلف واردات گاز از جمله خط لوله صلح، خط لوله تاپی برای واردات از ترکمنستان و واردات ال.ان.جی از قطر بوده است.
پروژه گازرسانی از ایران به پاکستان موسوم به خط گاز صلح سال‌هاست آغاز شده اما دخالت کشورهای مختلف اجرای آن را در پاکستان به تأخیر انداخته است.
میزان مصرف گاز در پاکستان طی 20 سال گذشته بیش از 80 درصد افزایش داشته است. جمعیت پاکستان به‌سرعت در حال رشد است و تعداد انشعابات گاز از 4 میلیون به 8.4 میلیون انشعاب افزایش یافته است.
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر