کد خبر: 32230
A

مهلت یک ماهه به واحدهای عرضه سم کشاورزی در دزفول برای اخذ مجوز

معاون استاندار و فرماندار دزفول گفت: فروشگاه های عرضه سم کشاورزی در این شهرستان یک ماه مهلت دارند تا نسبت به اخذ مجوزهای قانونی اقدام کنند.

مهلت یک ماهه به واحدهای عرضه سم کشاورزی در دزفول برای اخذ مجوز
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، حبیب اله آصفی چهارشنبه در نشست کارگروه کشاورزی ، آب و منابع طبیعی دزفول افزود: واحدهای عرضه سم کشاورزی در این شهرستان در صورتیکه در مدت یک ماهه اقدام به اخذ مجوزهای قانونی نکنند پلمب خواهند شد.
احمد زارعی مدیر جهاد کشاورزی دزفول نیز تعداد واحدهای عرضه سم کشاورزی در این شهرستان را 220 واحد عنوان کرد و گفت: تاکنون تنها 39 فروشگاه مجوزهای لازم را دریافت کرده و به صورت قانونی فعالیت می کنند.
وی ضمن هشدار به فروشگاه های عرضه سم برای اخذ مجوزهای لازم از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و جهاد کشاورزی افزود: برای 138 فروشگاه عرضه سم کشاورزی پرونده تشکیل شده است.
وی افزود:76 واحد عرضه سم کشاورزی در دزفول تاکنون هیچ اقدامی برای اخذ مجوزهای قانونی نکرده اند که یا باید پلمب شوند و یا از رده فروش سم خارج شوند.
وی گفت:تاکنون چندین فروشگاه عرضه سم در دزفول پلمب شده اند.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول اضافه کرد:در خصوص فروشگاه های تولید و عرضه کود نیز مقرر شده بود تا آبانماه پارسال کلیه تولید کنندگان ،واردکنندگان و توزیع کنندگان از موسسه آب و خاک کشور مجوز دریافت کنند.
وی گفت:به صورت دوره ای از کودهای شیمیایی عرضه شده در بازار نمونه برداری و در آزمایشگاه تخصصی پالایش می شوند.

**ضرورت برخورد با عاملان عرضه سم قاچاق در دزفول
رئیس تعزیرات حکومتی دزفول نیز با بیان اینکه تاکنون با واحدهایی که بذر تقلبی و غیر استاندارد در بازار عرضه کرده بودند برخورد شده است و یک نفر متخلف در مرحله اجرای حکم است گفت:در خصوص نظارت و برخورد با عاملان سم قاچاق در این شهرستان تاکنون اقدامی نشده است .
موسی منصوری افزود:عدم نظارت و برخورد در این حوزه باعث رشد قارچ گونه واحدهای صنفی شده است که بدون پروانه کسب فعالیت می کنند .
وی اضافه کرد:طبق قانون وزارت جهاد کشاورزی باید پرونده های مربوط به بذر و سم قاچاق به تعزیرات حکومتی ارجاع داده شوند تا با آنها برخورد شود ولی تاکنون هیچ پرونده ای از سوی جهاد کشاورزی به این اداره ارسال نشده است .
وی ادامه داد:برخی افراد متقلب با تعویض بسته بندی ، بذر بی کیفیت را با بسته بندی جدید به کشاورزان می فروشند که باید این افراد شناسایی و با آنها برخورد قانونی شود.
وی افزود:باید بصورت دوره ای از واحدهای صنفی بازرسی شود تا در صورت وجود سم ،بذر و کود قاچاق با عوامل آن به شدت برخورد شود زیرا بذرهای غیر استاندارد در سطح بازار کشاورزان را با مشکل مواجه کرده است ضمن اینکه موجب از بین رفتن منابع انسانی،حیوانی،گیاهان می شود.
*** کسب رتبه نخست خوزستان در مبارزه با قاچاق کالا
رئیس اداره صنعت،معدن و تجارت دزفول گفت:در سال 95 و 96،اداره صنعت،معدن و تجارت دزفول رتبه نخست استان را در مبارزه با قاچاق کالا و ارز کسب کرده است .
مهراب عبدالهی به فعالیت 220 واحد عرضه سم و کود در دزفول اشاره کرد و افزود:صادرات محصولات استان خوزستان چهار میلیارد و 132 میلیون و 514 هزار دلار بوده که مربوط به بخش صنعت،مواد غذایی،کشاورزی و معدنی بوده که به کشورهای عراق و حوزه خلیج فارس صادر شده است .
وی با بیان اینکه بخش عمده صادرات محصولات کشاورزی استان خوزستان مربوط به شهرستان دزفول می باشد گفت:در دزفول 100کارت بازرگانی صادر شده که در حال حاضر 40 یا 50 بازرگان با شدت و ضعف در سال فعالیت می کنند .
وی با تاکید بر اینکه برخی محصولات کشاورزی دزفول مانند پرتقال قابلیت برندسازی دارند گفت:برای تامین زیرساختهای لازم صادرات پیگیری زیادی شده و در نشست هایی که در تهران برگزار شده امیدواریم در روزهای اخیر مجوز پایانه صادراتی دزفول صادر و وارد گام اجرایی شود .
رئیس اداره صنعت،معدن و تجارت دزفول افزود:برای برند سازی محصولات کشاورزی باید ظرفیت ها شناسایی شوند و میزان تولید و پتانسیل ها مشخص شوند و به سازمان توسعه تجارت ایران معرفی شوند که البته محصولات کشاورزی دزفول این ظرفیت ها را دارند.
***پرداخت نشدن مطالبات چغندرکاران
مدیر جهاد کشاورزی دزفول گفت:کشت 3 هزار و 600 هکتار از مزارع کشاورزی دزفول به چغندرقند برنامه ریزی شده ولی حمل و نقل وهمزمانی برداشت محصول چغندر قند با محصولاتی چون گندم و صیفی جات همچنین حمل و نقل از جمله مشکلات کشاورزان چغندر کار دزفول است.
زارعی افزود:علاوه بر این کشاورزان چغندرکار دزفول از کارخانجات قند کشور گله مند هستند زیرا تاکنون کارخانه های قند شهرکرد 40درصد،اسلام آباد 60 درصد و کارخانه های کرمانشاه بین 30 تا 40 درصد مطالبات کشاورزان دزفول را پرداخت کرده اند و فقط کارخانه های همدان و قزوین همه مطالبات آنان را پرداخت کرده اند .
وی بر ضرورت همکاری کارخانه های قند کشور با چغندرکاران شمال خوزستان تاکید کرد و گفت:با پیگیری مسئولان دزفول زیرساخت های صادرات و برندسازی در شهرستان دزفول شکل گرفته و در هفته گذشته نیز موفق شدیم کد قرنطینه را اخذ کنیم و در حال حاضر آمادگی کامل برای قرنطینه گیاهی در شهرستان را داریم تا محصولات کشاورزی به نام دزفول ثبت سفارش شوند.
وی افزود:متاسفانه در شهرستان دزفول بازرگان نداریم و محصولات با حضور واسطه بین تاجر و کشاورز رد وبدل می شود که تعداد این واسطه ها هم زیاد است .
مدیر جهاد کشاورزی دزفول گفت:با وجود زیر ساخت لازم باید 300 هزار تن محصول صادراتی دزفول از گمرک این شهرستان صادر شود.
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر