دفتر حمایت از نیروی کار ایرانی در استرالیا، عمان، ترکیه و کانادا فعال شد
مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آغاز به کار دفاتر حمایت از نیروی کار ایرانی در چهار کشور استرالیا، عمان، ترکیه و کانادا خبر داد.
وی افزود: وزارت کار در تعامل با وزارت امورخارجه برای گسترش مجوز فعالیت این کاریابیها در کشورهای خارجی برنامه مشترکی را آغاز کند.
مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: در ابتدای همکاری مشترک این وزارتخانه با وزارت خارجه تعداد 20 کشور برای اعزام نیروی کار ایرانی مساعد و مناسب تشخیص داده شدند که در مرحله نخست برای چهار کشور مجوز دفاتر حمایت از نیروی کار ایرانی صادر شده است.
وی گفت: با پیگیریهایی که در هماهنگی با سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف انجام دادیم در گام نخست مجوزهایی برای اعزام نیروی کار و حمایت از نیروی کار ایرانی به سه کشور استرالیا، عمان و ترکیه صادر شده است.
وی تاکید کرد: از این پس موسسات کاریابی که این مجوز را در اختیار دارند در هماهنگی با وزارت کار و وزارت خارجه به نیروی کار ایرانی که عازم این کشورها هستند، خدمات ارایه می دهند.
اکبرنیا در توضیح خدماتی که قرار است از سوی دفاتر برون مرزی این موسسات کاریابی به نیروی کار اعزامی ارائه شود، گفت: تسهیل در فرایند اعزام نیروی کار و ارائه خدمات مختلف آموزشی، حقوقی، حمایتی به این افراد محورهای اصلی فعالیت این دفاتر هستند.
اکبرنیا همچنین در خصوص دفتری که برای اعزام و ارائه خدمت به نیروی کار ایرانی در کانادا راهاندازی شده است، گفت: از آنجا که در کشور کانادا سفارتخانه جمهوری اسلامی ایران فعالیتی ندارد، فعالیتهای دفتر کانادا تنها در هماهنگی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواهد بود.
وی با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنان پیگیر توسعه سیاست اعزام نیروی کار به کشورهای خارجی است، افزود: در صورت شناسایی بازارهای کار مطمئن و شایسته برای نیروی کار ایرانی دفاتر هدایت نیروی انسانی در کشورهای جدید بازگشایی خواهد شد و حتی ممکن است بر تعداد دفاتر موجود در یک کشور خارجی هم افزوده شود.
مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین از برنامه صدور گواهینامه شغلی برای نیروی کار ایرانی شاغل در کشورهای خارجی خبر داد و گفت: قصد داریم تا این پروژه را با همکاری دفاتر برون مرزی اعزام و هدایت نیروی کار ایرانی اجرا کنیم و از این طریق برای ایرانیان شاغل در خارج از کشور امکان برخورداری از خدمات بیمه تامین اجتماعی و معافیتهای مربوط به عوارض خروج از کشور و عوارض گمرکی ابزار کار را فراهم کنیم.
به گزارش ایرنا، طی برنامه های چهارم و پنجم توسعه قرار بود 100هزار نیروی کار به خارج از کشور اعزام شوند که متاسفانه با شروع تحریم ها اعزام نیروی کار داخلی به خارج از کشور در حد چهار تا پنج هزار نفر بیشتر انجامن نشد.
با اجرای برجام امید می رود که جمهوری اسلامی ایران بتواند در تعامل با دیگر کشورهای نیروهای کار بیشتری به دیگر کشورها اعزام کند.