کد خبر: 29527
A
سردرگمی و بی برنامه گی وزارت اقتصاد در حل مشکلات آذرآب و هپکو

وزیر اقتصاد: آذرآب و هپکو را سازمان خصوصی‌سازی واگذار نکرده ایم / خصوصی‌سازی: ما سال ها پیش واگذار کردیم!

در حالی که وزیر اقتصاد می‌گوید مشکلات و مسایل پیش آمده مربوط به "آذرآب" و "هپکو" را نباید به حساب خصوصی‌سازی بنویسیم و این دو شرکت توسط سازمان خصوصی سازی واگذار نشده است، مدیران سازمان خصوصی سازی با رد ادعای وزیر می گوید هر دو شرکت سال ها پیش واگذار شده است

وزیر اقتصاد: آذرآب و هپکو را سازمان خصوصی‌سازی واگذار نکرده ایم / خصوصی‌سازی: ما سال ها پیش واگذار کردیم!

دیده بان ایران: صبح امروز هفتادمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با حضور برخی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران و مدیران عامل بانکها و همچنین وزیر امور اقتصادی و دارایی در حالی برگزار شد که پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی موسوم به شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران(شادا) جزئیات این نشست را منتشر کرد.

به گزارش شادا؛ مسعود کرباسیان در این نشست اظهار داشت: پیگیری‌های دولت نباید منجر به توقف کار واگذاری شود بلکه باید سهامدار واقعی بیاید و کار را در دست بگیرد.

وی همچنین در خصوص مشکلات مربوط به شرکتهای "هپکو" و "آذرآب" نیز گفت: مشکلات و مسایل پیش آمده مربوط به این دو شرکت را به حساب خصوصی سازی نندازیم؛ زیرا آذرآب و هپکو توسط سازمان خصوصی سازی واگذار نشد.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: حسابرسی ویژه برای حفظ حقوق سهامداران در حال انجام است.

کرباسیان خاطرنشان کرد: هپکو یک واحد بزرگ ماشین سازی است که چندین هزار تن سازه در حال اجرا داشته است و باید جواب‌گو سفارشات مشتریان خود باشد.

از دیگر سو نگاهی به آمار واگذاریهای سازمان خصوصی سازی نشان می دهد این سازمان متولی واگذاری سهام شرکتهای آذرآب و هپکو در سالهای گذشته بوده است. تا جایی که تازگی‌ها نیز یکی از مدیران این سازمان در گفتگو با رسانه‌ها با بیان اینکه بررسی‌ها برای حل مشکلات رخ داده در شرکت های هپکو و آذرآب ادامه دارد، گفته: شرکت هپکو در میانه دهه هشتاد، یعنی در سال 1385 به بخش خصوصی واگذار شد. این شرکت تا سال 1395 در اختیار خریداری بود که در این سال شرکت را خریده بود. بر این اساس مالک قبلی سعی داشت سر و سامانی به این وضعیت بدهد، اما در نهایت در سال 1392 در انجام تعهدات خود برای پرداخت اقساط و حقوق دچار مشکل شد.

به گفته وی؛ سازمان خصوصی سازی برای ایفای تعهدات دولتی طبیعتا باید اقداماتی را انجام می داد که بر این اساس در سال 1394 وقتی خریدار این شرکت نتوانست به تعهدات خود عمل کند، طبق قانون و بنا بر وکالتی که از خریدار گرفته و پس از آن دو یا سه بار مزایده نیز برگزار شد اما خریداری برای این شرکت پیدا نشد.

به گفته این مقام مسئول در سازمان خصوصی سازی در نهایت سه خریدار برای این شرکت پیدا شد که مذاکره با آنها در دستور کار قرار گرفت و شرکت هیدرو اطلس به عنوان خریدار انتخاب شد. البته این اقدام به معنی واگذاری مجدد نیست و به دلیل آنکه خریدار اول نتوانست تعهدات خود را ایفا کند ما وارد عمل شدیم و شرکت مذکور را طبق وکالتی که از خریدار داشتیم ، به خریداری جدید دادیم. این شرکت به قیمت 216 میلیارد تومان به خریدار دوم واگذار شده است و وقتی مالک جدید شرکت را از واگن سازی کوثر خرید، متعهد شد تا پایان بهمن و اسفند حقوق معوقه کارگران را پرداخت کند و تا پایان خرداد نیز تمامی معوقات را پرداخت نماید اما نتوانست به تعهدات خود عمل کند.

این مدیر سازمان خصوصی سازی افزود: با توجه به بدهکاری به کارگران، سازمان خصوصی سازی سختگیری برای دریافت اقساط نکرد و تلاش داشت در نهایت با خریدار به تعامل برسد.

وی همچنین درباره وضعیت شرکت آذر آب با تاکید بر اینکه روال پرونده با موضوع هپکو متفاوت است گفت: سهام مدیریتی آذرآب به میزان 35 درصد در سال 1382 واگذار شد. در واقع پیش از این بخشی از سهام این شرکت متعلق به بانک پارسیان و بخشی متعلق به شرکت سرمایه گذاری بانک ملی و همچنین اشخاص حقیقی و حقوقی بود. دولت در این شرکت 44 درصد سهام داشت که 35 درصد را به صورت مدیریتی به شرکت صدرا واگذار کرد و بخشی نیز سهام ترجیحی کارکنان بود.

این مقام مسئول در سازمان خصوصی سازی ادامه داد: بر این اساس در آبان ماه سال 1382 بود که این شرکت به قیمت 297 میلیارد ریال واگذار و مقرر شد 40 درصد از این مبلغ به صورت نقدی و باقیمانده به صورت دو ساله پرداخت شود. صدرا بخش نقدی قرارداد را پرداخت کرد اما اقساط را به حساب دولت واریز نکرد و در نتیجه بعد از طی روال عادی، حدود هشت سال پیش به دادگاه شکایت کردیم. پرونده ای تشکیل شد و در حال بررسی است. دادگاه در حال بررسی پرونده بابت بدهی این شرکت به دولت است چرا که اقساط این شرکت باید در سال 1384 تمام و کمال پرداخت می شد.

همچنین سازمان خصوصی سازی برای حل بحران تلاش می کند، تمامی وظایف محوله را به درستی انجام دهد و موضوع هر دو شرکت در دست بررسی قرار دارد.

... و همه اینها در حالی است که وزیر اقتصاد می‌گوید مشکلات و مسایل پیش آمده مربوط به "آذرآب" و "هپکو" را نباید به حساب خصوصی‌سازی بنویسیم و این دو شرکت توسط سازمان خصوصی سازی واگذار نشده است و در آن سوی دیگر مدیران این سازمان از تلاش‌های خود برای نجات این واگذار دفاع می‌کنند!

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر