رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران: رتبه ایران در شاخص جهانی کسب و کار تغییر نکرده است
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت: رتبه ایران در شاخص جهانی کسب و کار تغییر نکرده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، سیدمجتبی رضوی در نشست هم اندیشی مشترک شرکت شهرکهای صنعتی و خانه صنعت، معدن و تجارت استان در سالن اجتماعات شرکت شهرکها، با اولویت قراردادن مباحث برنامه ریزی و اجرا اظهار کرد: بعضی مشکلات بخش تولید عمومی و کلی بوده و بعضی هم مختص شهرکهای خاص است.
وی با بیان اینکه تلاش میشود به هر دو بخش مشکلات توجه و راهکارهای رفع آن پیدا شود، تصریح کرد: تغییر نکردن قابل لمس رتبه ایران در حوزه فضای کسب و کار نشانه عدم تغییر مناسب در سیاستها و رویکردها در دو حوزه اصلی که در افزایش رتبه کشورمان بسیار موثر هستند است.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران خاطرنشان کرد: این دو عامل مهم در دوازده شاخص تعیین کننده رتبه کسب و کار در کشورها که موجب افزایش و بد شدن رتبه ایران میشود بسیار تاثیرگذار است.
رضوی با بیان اینکه یکی از مشکلات فرامرزی و بینالمللی است، گفت: در مشکلات فرامرزی به دلیل حاکمیتی بودن آن، کمترین تاثیر صورت میگیرد و موضوع دیگر دیون و ورشکستگی واحدهای تولیدی که نیازمند اصلاح قانون ورشکستگی و تمهیداتی رای پرداخت بدهی های بانکی، بیمه ای و مالیاتی و غیره است.
وی مشکل فروش داخلی و خارجی را جزء معضلهای عمومی کارخانجات در دوره فعلی رکود دانست و اظهار کرد: در بحث تحریک تقاضا در همه جای دنیا مکانیسم های شناخته شده ای اعمال می شود که بیشتر بحث افزایش توان خرید مردم و نیز تسهیل امر صادرات مدنظر قرار میگیرد که در این باره توجه به تولیدات رقابت پذیر، تعامل مثبت با دنیا و سرمایه گذاری در صنایع بزرگ باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران با اشاره به اینکه راه حل دیگر برای خروج از رکود، رونق بازار مسکن است که از بازارهای کشنده و لکوموتیو محسوب می شود، افزود: واحدهای صنعتی فعال در این حوزه که به طور معمول فراگیر و فراوان هم هستند را به تحرک وا می دارد که با اعطای تسهیلات ارزان قیمت و پلکانی تسهیلات مسکن این امر، امکان پذیر است.
رضوی با بیان اینکه مشکل سند زمینهای شهرکهای صنعتی، تفاوت قانونی میان شرکتهای خدماتی و شرکت شهرکها و معضل واحدهای راکد مستقر در آن است، گفت: کمیته پایش شرکت شهرکها برای تعیین تکلیف واحدهای راکد تلاش ویژهای دارد.
وی با اشاره به اینکه مدیران شرکتها به صورت فنی و تخصصی تر به امور زیربنایی و زیرساختی بپردازند تا عمر زیرساختهای شهرکها بیشتر شود، اظهار کرد: در این مورد حتی میتوانند از کارشناسان خانه صنعت، معدن و تجارت استان نیز بهره مند شوند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران ایجاد دفاتر نمایندگی خانه صمت استان در محل شهرکهای صنعتی را نیز پیشنهاد و بر اجرای تمامی مفاد تفاهمنامه تاکید کرد.