قیمت دارو تا ۴۰۰ درصد افرایش پیدا کرد
همایون سامهیح نجفآبادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به دیده بان ایران گفت: بهتازگی قیمتهای تازهای برای انواع داروها اعلام شده است که در برخی موارد مثل داروهای چشمی و آمپولهای تزریقی، افزایش ۱۲۰ تا ۴۰۰ درصدی نرخهای جدید را نشان میدهد.
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ همایون سامهیح نجفآبادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا قرار است در سال ۱۴۰۴، ارز ترجیحی دارو حذف شود یا خیر، به دیده بان ایران گفت: آنچه در قانون بودجه سال آینده تصویب شده، عملا باعث حذف ارز ترجیحی دارو خواهد شد، قانون در این زمینه تصویب شده و کار تمام شده است، بنابراین میتوان گفت که این تصمیم قطعی است. این در حالی است که براساس جداولی که اخیرا شرکتهای دارویی در سامانه کدال منتشر کردهاند، بهتازگی قیمتهای تازهای برای انواع داروها اعلام شده است که در برخی موارد مثل داروهای چشمی و آمپولهای تزریقی، افزایش ۱۲۰ تا ۴۰۰ درصدی نرخهای جدید را نشان میدهد.
وی ادامه داد: در سال آینده حدود ۱۲ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای دارو و دیگر کالاهای اساسی در نظر گرفته شده است، اما قیمت این ارز ترجیحی که قبلا ۴۲۰۰ تومان بود، اکنون به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده و حتی قرار است به ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان هم افزایش یابد. البته با وجود این که هنوز وارد سال جدید نشدهایم، اکنون قیمت جدید ارز ترجیحی به عنوان مبنای تعیین نرخ دارو در نظر گرفته میشود. بر همین اساس، قیمت انواع داروها در چند روز اخیر با نرخ جدید محاسبه میشود. در قیمتهای جدیدی هم که اعلام شده است، به طور متوسط شاهد افزایش ۱۰۰ درصدی هستیم، یعنی میانگین قیمت داروها در روزهای اخیر عملا دو برابر شده است.
اعتراض بیماران و اقشار کمدرآمد دور از انتظار نیست
این نماینده مجلس درباره کمبود دارو در کشور به دیده بان ایران گفت: در حال حاضر بیمهها هنوز قیمتهای جدید را قبول نکردهاند و این موضوع مشکلاتی برای بیماران و مصرفکنندگان ایجاد کرده است. این وضعیت بهویژه برای داروهای خاص بحرانیتر است. داروهای خاص پیش از این هم قیمتهای بالایی داشتند و بدون حمایت بیمه، خرید آنها برای بیماران تقریبا غیرممکن است. کمبود داروهای خاص همچنان وجود دارد، از جمله پانسمانهای مورد نیاز بیماران پروانهای که در بازار بهسختی پیدا میشود.
وی افزود: برخی از افراد انتظار دارند که مجلس برای حل این مشکلات اقدامی انجام دهد، اما مجلس تنها نقش نظارتی دارد و اجرای اقدامات لازم بر عهده دولت است. آنچه مشخص است که افزایش قیمتهای اخیر، بهویژه در حوزه دارو، حتما اعتراضات و نارضایتیهایی را در جامعه به دنبال خواهد داشت. افزایش قیمت دارو بدون در نظر گرفتن حمایت بیمهای فشار زیادی به بیماران، بخصوص اقشار کمدرآمد وارد میکند و آنها را با چالشهای جدی روبهرو خواهد کرد.
منبع: دیدهبان ایران