کد خبر: 211760
A

اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران «بیش از ۳۰ هزار کاربر » کاربر دارد/ کاربران استارلینک ۲۰ برابر شد

داده‌های گزارش کیفیت اینترنت ایران نشان می‌دهد استفاده از اینترنت ماهواره‌ای در ایران افزایش ۲۰ برابری پیدا کرده است.

اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران «بیش از ۳۰ هزار کاربر » کاربر دارد/ کاربران استارلینک ۲۰ برابر شد

به گزارش سایت دیده بان ایران؛داده‌های چهارمین گزارش کیفیت اینترنت در ایران که توسط کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک تهران منتشر شده است، نشان می‌دهد روند استفاده از اینترنت استارلینک در ایران افزایش ۲۰ برابری پیدا کرده و بیش از ۳۰ هزار کاربر یکتای اینترنت ماهواره‌ای در ایران وجود دارد.

پیش از این داده‌های گزارش مجله Forbes در آذر ۱۴۰۳، نشان می‌داد که بیش از ۲۰ هزار کاربر ایرانی استارلینک در ایران وجود دارند و حالا انجمن تجارت الکترونیکی این تعداد را بیش از ۳۰ هزار نفر تخمین زده است. به گزارش Forbes اگرچه قیمت تجهیزات استارلینک حدود ۲۵۰ دلار است، ایرانی‌ها به دلیل تحریم و غیرقانونی بودن خرید و فروش این تجهیزات باید هزینه ۷۰۰ تا ۲۰۰۰ دلاری برای آن پرداخت کنند.

افزایش استفاده از اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران

در این گزارش آمده است: «بررسی وضعیت کنونی حاکی از آن است که سیاست‌گذاران داخلی که تاکنون با وضع محدودیت بر اینترنت آزاد، عملکردی هم‌سو با تحریم‌کنندگان خارجی داشته‌اند، اکنون با تحولی عظیم در فناوری روبه‌رو شده‌اند. هرچند تاکنون نیز ناکارآمدی و هزینه‌بر بودن این محدودیت‌ها و تحریم‌ها آشکار شده است، اما از این پس با پیشرفت‌های تازه در حوزه فناوری، ادامه مسیر نادرست گذشته عملاً غیرممکن خواهد شد.»

به گفته کارشناسان در این گزارش، با فراگیر شدن نسل بعد اینترنت ماهواره‌ای که بدون نیاز به تجهیزات جداگانه (Direct To Cell) امکان اتصال مستقیم تلفن همراه به اینترنت را فراهم می‌کند، نرخ انطباق کاربران با فناوری‌های نوین شتاب چشم‌گیری خواهد گرفت و در نتیجه آن محدودیت‌های سنتی دسترسی به اینترنت بیش از پیش کارایی خود را از دست می‌دهند

استناد به speedtest یک فریب آماری درباره سرعت اینترنت ایران است

کارشناسان گزارش چهارم کیفیت اینترنت با تحلیل داده‌های پایگاه Ookla به این موضوع دست یافته‌اند که ۷۰ درصد دستگاه‌هایی که داده‌های آن‌ها در گزارش فصل سوم میلادی اسپدتست استفاده شده در شهر تهران بوده و اینترنت ثابت نسبت به اینترنت همراه، سهم بیشتری را به خود اختصاص داده است. به گفته آن‌ها بسیاری از استان‌های کشور بدون داده بوده‌اند یا داده‌های آن‌ها کمتر بررسی شده است و همه این دلایل باعث شده اسپیدتست معیار مناسبی برای ارزیابی اینترنت در سطح کشور نباشد.

 

وضعیت فناوری ADSL مهم‌ترین مشکل کشور در اتصال کاربران در لایه Access

 داده‌های چهارمین گزارش کیفیت ایران نشان می‌دهد بیش از ۹ میلیون اتصال ADSL در ایران وجود دارد که ۷۰ درصد از آن‌ها با سرعتی زیر ۱۰ مگابیت بر ثانیه به اپراتور محلی متصل شده‌اند. علاوه بر این محدودیت‌های این فناوری باعث شده سرعت آپلود کاربران کمتر از ۹۰۰ کیلوبیت بر ثانیه باشد.

مطالبات کمیسیون اینترنت؛ حمایت از کسب‌وکارهای داخلی در برابر فیلتر و محدودیت

در بخش پایانی چهارمین گزارش کیفیت اینترنت ایران، کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک به سند پیش‌نویسی برای مطالبه از کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه ار کشور رسیده است. در این پیش نویس از این کارگروه خواسته شده است که در چند بخش درباره مسدودسازی آی‌پی‌ها یا دامنه‌های اینترنتی شفاف و نسبت به سکوهای اینترنتی پاسخگو باشند.

بخشی از بندهای این پیش‌نویس شامل مواردی مانند امکان استعلام برخط دامنه‌ها و آی‌پی‌های اینترنت مسدودشده در یک سامانه اینترنتی، درخواست رفع مسدودی به کارگروه و پاسخ به آن ظرف ۱۰ روز کاری است. همچنین در این پیش‌نویس، پیشنهاد سامانه ثبت اعتراض شهروندان نسبت به مسدودسازی آدرس دامنه یا آی‌پی اینترنتی آمده است.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر