کد خبر: 210101
A
در گفت و گو با دیده بان ایران مطرح شد؛

دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی: با افزایش تحریم ها شاهد استهلاک بیشتر نیروگاه ها و قطعی های گسترده برق در چند سال آینده خواهیم بود/ در ماه های پایانی سال خاموشی ها گسترده تر خواهد بود

حمیدرضا صالحی، دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی به دیده بان ایران گفت: در آینده نزدیک مشکل کمبود برق بیشتر از گذشته خواهد شد. مهم ترین دلیل افزایش مشکلات مربوط به ناترازی انرژی عدم سرمایه گذاری در بخش تولید برق است که ریشه در تحریم ها دارد. با افزایش تحریم ها شاهد استهلاک بیشتر صنایع تولیدی و قطعی های گسترده برق در چند سال آینده خواهیم بود.

دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی: با افزایش تحریم ها شاهد استهلاک بیشتر نیروگاه ها و قطعی های گسترده برق در چند سال آینده خواهیم بود/ در ماه های پایانی سال خاموشی ها گسترده تر خواهد بود

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ «قطعی برق بیشتر خواهد شد» تحلیل کارشناسان از وضعیت صنعتی است که آینده اقتصاد ایران به آن وابسته است. 

حمیدرضا صالحی، دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی، درباره دلیل اصلی ناترازی انرژی در این چندسال اخیر به دیده بان ایران گفت: از یک مقطعی قرار بود قیمت های انرژی با شیبی ملایمی حرکت کند که این اتفاق افتاد. ولی در مجلس هفتم جلوی افزایش قیمت‌های تدریجی را گرفتند. قرار براین بود به همان میزان نیز دستمزدها هم بالا برود که در برنامه سوم در حال انجام بود و نتایج خیلی خوبی در برنامه سوم داشت ولی متاسفانه متوقف شد و دولت‌های بعد در تولید برق و احداث نیروگاه طبق برنامه مصرف و نیاز کشور سرمایه گذاری نکردند.

 صالحی در ادامه پاسخ داد: متاسفانه در سال های اخیر مصرف به قدری از تولید بالاتر رفت که اسم آن را ناترازی گذاشتند. هم دولت در تولید عملیاتی انجام نداد هم اینکه پروژه‌های بهینه سازی مصرف را عملیاتی نکردند و بودجه برای اجرای آن نگذاشتند. بخش خصوصی هم که می‌توانست جلو بیاید و اقدماتی انجام بدهد متاسفانه استقبال نکردند و سال به سال ناترازی افزایش یافت و امسال به بیشترین حد خود رسید. علاوه بر تابستان که کمبود 19هزار مگاوات داشتیم زمستان هم کمبود داریم و سوخت اولیه نداریم و به مشکل کمبود برق می خوریم.

صالحی با اشاره به پویشی دو درجه کمتر که دولت راه اندازی کرده است آیا می تواند به این وضعیت کمک کند بیان کرد: این پویش می تواند موثر باشد و باید در کشور صورت بگیرد. در دنیا نداریم که سیستم گرمایش روی ۲۵ درجه باشد و از سوی دیگر پنجره هم باز باشد. این پویش باید از خود دولت شروع شود، یا رئیس جمهور گفتند ادارات تعطیل شوند و در منزل دور کاری کنند که در دنیا مرسوم است و بعد از کرونا این موضوع خیلی جا افتاده و در کشورهای توسعه یافته انجام می شود در حالی که بازدهی شان هم کم نشده است. اگر دولت این کارها را انجام بدهد بسیار موثر است چرا که بزرگترین مصرف کننده دولت است که می تواند خودش را در مصرف بهینه انرژی مشارکت بدهد تا ادارات و دفاتر تعطیل شوند و از خانه کار انجام شود یا در ادارات هم پویش حتی 5 درجه کمتر صورت بگیرد و ۲۰ درجه مراکز غیرمسکونی و مال های تجاری باشد.

دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی با اشاره به اقداماتی که دولت باید در این زمینه انجام بدهد به دیده بان ایران گفت: در آینده نزدیک مشکل کمبود برق بیشتر از گذشته خواهد شد. مهم ترین دلیل افزایش مشکلات مربوط به ناترازی انرژی عدم سرمایه گذاری در بخش تولید برق است که ریشه در تحریم ها دارد. با افزایش تحریم ها شاهد استهلاک بیشتر صنایع تولیدی و قطعی های گسترده برق در چند سال آینده خواهیم بود. 

صالحی خاطرنشان کرد: بی تردید در آینده قطعی برق بیشتر خواهد شد. از سوی دیگر نیروگاه های ما ذخیره سازی انرژی انجام نداده و وضعیت نابسامان است. با ادامه این وضعیات در ماه های پایانی سال خاموشی ها گسترده تر خواهد بود. 

حمیدرضا صالحی، دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی خاطرنشان کرد: قطعاً راههای مختلفی وجود دارد. بارها گفتیم دولت همانطور که صحبت از وفاق می کند اگر با بخش خصوصی هم به وفاق برسد بخش خصوصی می تواند این معضل را رفع کند. خوشبختانه صنعت برق ثروتمند است و دارایی های زیاد، پشتوانه فراوان و بخش خصوصی خوبی در ساخت نیروگاه ها دارد. ۶۵ درصد نیروگاه های کشور غیردولتی است و بخش غیر دولتی حاضر است این مشکل را دو، سه سال کامل ریشه کن کند. فقط باید دولت اجازه بدهد سیاست را تغییر بدهند و کاری کند که نیروگاه‌ها بتوانند برق بفروشند و از محل فروش برق نیروگاه جدید تاسیس کنند که کار سختی نیست فقط دولت باید سیاست قبلی را عوض کند و از نگاه مالکیتی و طمع درآمدی بالا از فروش برق عقب نشینی کند. اگر دولت به سیاست های گذشته پایان ندهد قطعا در سایر انرژی ها هم همین طور خواهد بود.

منبع: سایت دیده بان ایران

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر