کد خبر: 205124
A

چرا بعد از حمله اسرائیل به ایران، بورس سبزپوش شد؟

پس از ریزش‌های پی درپی شاخص بورس در طی هفته‌های گذشته، بازار سرمایه در اولین روز هفته همزمان با حمله اسرائیل به کشورمان، رشد قابل توجهی آن هم پس از مدت‌ها ریزش و رکود شاخص را داشت؛ به طوری که شاخص کل در پایان معاملات با افزایش بیش از ۲۴ هزار واحد به رقم یک میلیون و ۹۹۵ هزار واحد رسید.

چرا بعد از حمله اسرائیل به ایران، بورس سبزپوش شد؟

به گزارش سایت دیده‌بان ایران، پس از ریزش‌های پی درپی شاخص بورس در طی هفته‌های گذشته، بازار سرمایه در اولین روز هفته همزمان با حمله اسرائیل به کشورمان، رشد قابل توجهی آن هم پس از مدت‌ها ریزش و رکود شاخص را داشت؛ به طوری که شاخص کل در پایان معاملات با افزایش بیش از ۲۴ هزار واحد به رقم یک میلیون و ۹۹۵ هزار واحد رسید.

همچنین بورس تهران در جریان معاملات هفته گذشته در مجموع با رشد ۹۲ درصدی متوسط ارزش معاملات خرد و ورود ۷۰۷ میلیارد تومانی جریان پول حقیقی به سهام مواجه بود. در این هفته تراز شاخص کل ۴.۳۳ درصد افزایش داشت و تراز شاخص هم‌وزن بورس تهران نیز ۲.۲۶ درصد بالا‌تر از سطح انتهایی هفته گذشته ایستاد.

پس از افت ناشی از ریسک‌های غیراقتصادی که از ۴ تا ۱۶ مهر در این بازار ایجاد شده بود طی چهار روز کاری پس از آن شاخص بورس صعودی شده بود، اما در هشت روز بعد مجددا افت کرد تا این‌که پس از حمله نه چندان موثر رژیم صهیونیستی به نقاطی از سرزمینمان با مقابله پدافندی ایران مواجه شد و بسیاری از مردم ایران این حمله را جدی نگرفتند و این شاید یکی از دلایل افزایش شاخص بورس شد.

در همین رابطه سهراب هاشمی، کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی  به سبز بودن بورس اشاره کرد و گفت: در روزی که دلار تا مرز ۶۲ هزار تومان تنزل پیدا کرد، بازار سرمایه کاملا روند مثبت و رو به رشدی داشت و هیچ نقطه قرمزی پیدا نمی‌شد. بخشی از آن را می‌توان متاثر از وضعیت طلا و ارز دانست، چون طلا هم در بازار جهانی به صورت موقت افت داشت.

وی گفت: اما برخی دیگر نظری جالب توجه دارند؛ بعضی از کارشناسان بر این باورند افزایش تقاضا برای تبدیل ریال به سرمایه، فعالان بازار سرمایه را بر آن داشت شاید این بخش هم بتواند با ورود منبع مالی از سمت مردم روبه‌رو شود. هنوز صحت این نظریه مشخص نیست و از میزان ورود سرمایه به بورس اطلاعاتی نداریم، اما شخصا بعید می‌دانم با توجه به سابقه نه‌چندان روشن بورس برای مردم، افراد تمایلی به تبدیل پول خود به سهام داشته باشند.

به گفته هاشمی؛ بازارهای سرمایه و به ویژه بورس همواره دستخوش تغییرات ناشی از سیاست‌های داخلی و خارجی است، اما متاسفانه بر خلاف واقعیت حاکم در بازار‌های جهانی، در نهایت سیاست گذاران تدوینگر بازار شده اند.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی با اشاره به وضعیت پیچیده بورس در کشور گفت: نگاه سلیقه‌ای درمسیر حرکت بورس به یک اخلاق دائمی از سوی متولیان و دولتمردان کشورتبدیل شده است به طوری که تغییر در مسیر حرکت شاخص بورس با توجه به حضورپررنگ و یا کمرنگ مشتریان به دست افراد خاص با سلیقه‌های تحمیلی به بازار افتاده است.

منبع: بهار نیوز

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر