سقوط دستمزد و صعود مالیات در سال ۱۴۰۳/ نمودارها به نفع ثروتمندان قد میکشند
یک فعال کارگری گفت: کارگر یا کارمندی که بیش از ۱۲ میلیون حقوق میگیرد باید مالیات پلکانی بپردازد؛ آیا نمیدانند ۱۲ میلیون تومان نصف خط فقر هم نیست؟
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ سال ۱۴۰۳، سهم مالیات از بودجه و درآمد ریالی دولت از محل مالیات افزایش یافته است و دولت این صعود بیسابقه را یک «دستاورد» میداند، دستاوردی که به زعم دولت در مسیر خودکفایی و بینیازی از درآمدهای نفتی قابل تفسیر است؛ اما این «دستاورد» چه هزینههایی برای طبقات کم درآمد و مزدبگیر دارد؟ بودجه سنگین مالیات را چه کسانی به ناچار بر دوش گرفتهاند؟
مجموع درآمدهای مالیاتی در سال ۱۴۰۳ برابر ۱۲۹۰ هزار میلیارد تومان است. بدون مالیات بر واردات، این درآمدها به ۱۱۴۷ هزار میلیارد تومان میرسد که نسبت به عملکرد سال ۱۴۰۲، این رقم ۴۲ درصد افزایش داشته است.
نادر مرادی، فعال کارگری، فشار مالیاتی مضاعف بر طبقات فرودست در حالیکه قرار است ۷۲.۵ درصد از هزینههای دولت را درآمدهای مالیاتی تامین کند، ظلم به این گروه دانسته و در این باره میگوید: کارگر یا کارمندی که بیش از ۱۲ میلیون حقوق میگیرد باید مالیات پلکانی بپردازد؛ آیا نمیدانند ۱۲ میلیون تومان نصف خط فقر هم نیست؟
به گفته وی، علاوه بر این مالیات که به مزدبگیران شاغل اختصاص دارد، همه مزدبگیران شامل شاغلان و بازنشستگان، مکلف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده هستند که نرخ آن با یک درصد افزایش به ۱۰ درصد رسیده است و به همه کالاها و خدمات تعلق میگیرد.
مرادی با بیان اینکه «سرجمع همین دو ردیف مالیاتی از محل جیب مزدبگیران، بیش از ۳۰ یا ۴۰ درصد درآمدهای مالیاتیِ دولت را تشکیل میدهد» نسبت به معافیت مالیاتی یک بخش بزرگ و سودده در اقتصاد ایران که در معاملات شرکت دارند، انتقاد میکند و میگوید: سوال این است که چرا به جای افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده سراغ نهادهای معاف از مالیات نرفتند و معافیت آنها را لغو نکردند!
منبع: ایلنا