پارلمان اروپا مقررات جدید مبارزه با پولشویی را تصویب کرد/پرداخت نقدی بیش از ۱۰ هزار یورو ممنوع!
قانونگذاران اتحادیه اروپا با اکثریت قاطع ۴۸۲ رای موافق در برابر ۴۷ رای مخالف، به ایجاد آژانس مبارزه با پولشویی اتحادیه اروپا رای دادند تا از این طریق به تعهد دیرینه خود عمل کرده باشند. این تصمیم بخشی از یک بسته گستردهتر است که شامل ممنوعیت تراکنشهای نقدی کلان در سراسر اروپا نیز خواهد شد.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ قانونگذاران اتحادیه اروپا با اکثریت قاطع ۴۸۲ رای موافق در برابر ۴۷ رای مخالف، به ایجاد آژانس مبارزه با پولشویی اتحادیه اروپا رای دادند تا از این طریق به تعهد دیرینه خود عمل کرده باشند. این تصمیم بخشی از یک بسته گستردهتر است که شامل ممنوعیت تراکنشهای نقدی کلان در سراسر اروپا نیز خواهد شد
بنابر گزارش دیده بان ایران؛ یورونیوز نوشت:نمایندگان پارلمان اروپا در آخرین جلسه رایگیری خود تا پیش از انتخابات پارلمانی ماه ژوئن در روز چهارشنبه ۲۴ آوریل (۵ اردیبهشت) قوانین تازهای برای معاملات فوتبال و تراکنشهای ارزهای دیجیتال اعمال کردند و این در حالی است که اتحادیه به دنبال ترمیم شهرت خود پس از رسواییهای مالی اخیر است.
مرید مکگینس، کمیسر و مسئول ارشد خدمات مالی اتحادیه اروپا در این رابطه گفت: «پولهای کثیف موجب تأمین مالی جنایات وحشتناک میشود» و در نتیجه «با توجه وضعیت فعلی، لازم بود که یک بهبود قابل توجهی صورت میگرفت.»
با توجه به میزان بالای آرای موافق، به نظر میرسد که این ضرورت در بین همه طیفهای سیاسی پارلمان اروپا احساس شده است.
دیمین کارم، نماینده فرانسوی پارلمان اروپا از حزب سبزها معتقد است که «تروریستها و کلاهبرداران از خلأهای موجود در قوانین اروپا سوء استفاده میکنند؛ پس باید قاطعانه عمل کنیم تا از یک سیستم قوی اطمینان حاصل کنیم.»
پرداخت نقدی بیش از ۱۰ هزار یورو ممنوع!
بر طبق مقررات جدید، بنگاههای تجاری از پذیرش یا پرداخت نقدی بیش از ۱۰ هزار یورو برای هر معامله منع میشوند. چرا که انبوه اسکناسهای غیرقابل ردیابی میتوانند باعث ایجاد سوء ظن در مورد جرایم مالی شود.
در عین حال، برخی از قانونگذاران ادعا میکنند که این تصمیم به آزادی مالی افراد لطمه میزند. پاتریک بریر از حزب آلمانی موسوم به «دزدان دریایی» خطاب به قانونگذاران پارلمان اروپا گفت: «دستان خود را از پول نقد و ارزهای دیجیتال ما دور نگه دارید. ما دزدان دریایی به این محرومیت مالی خزنده نه میگوییم.»
قوانین پولشویی اتحادیه اروپا در حال حاضر هم در مورد مؤسسات بزرگ مالی اعمال میشوند و چه بسا بانکها هم اکنون هم موظفند هستند هویت مشتریان خود را تأیید کنند و تراکنشهای مشکوک را به مقامات مسئول گزارش دهند.
اما این مقررات جدید بخشهای مبتلابه مانند دلالان آثار هنری، جواهرات و قایقهای تفریحی لوکس را نیز شامل خواهد شد. این محدودیتها بخش خدمات نوآورانه مانند ارائه دهندگان ارزهای دیجیتال را نیز پوشش خواهد داد - چرا که قانونگذاران نگران بیت کوین و سایر داراییهای ناشناستر برای پرداختهای غیرقانونی هستند.
فرانکفورت، مقر آژانس مبارزه با پولشویی
یکی از حساسترین موضوعات دیگر در مورد این بسته پیچیده، مساله جغرافیایی بود؛ این که این آژانس جدید ضد پولشویی اتحادیه اروپا قرار است در کجا مستقر باشد.
در نتیجه، پس از یک جلسه استماع عمومی ۱۲ ساعته که آن هم در نوع خود نادر بود؛در نهایت شهر فرانکفورت آلمان به عنوان مکان منتخب در میان چندین مدعی از جمله پاریس، رم، مادرید، وین، ریگا، ویلنیوس، بروکسل و دوبلین برگزیده شد. این آژانس که تقریباً ۴۰۰ نفر پرسنل خواهد داشت، مستقیماً بر اقدامات ضد پولشویی ۴۰ مؤسسه مالی بزرگ اتحادیه اروپا نظارت خواهد کرد.
این برای نخستین بار است که این مقررات از چارچوب صلاحدید ملی کشورها خارج شده و کمابیش به طور مداوم در سراسر اتحادیه اروپا اعمال می شود.
پیشبینی میشود که با این اقدام تازه، اختلافاتی که تجارت قانونی فرامرزی را دشوار میکند و فضای سوء استفاده از سیستم را برای جنایتکاران و تروریست ها فراهم میآورد مرتفع می شود.
الیگارشهای روس و ضرورت بازبینی مقررات مبارزه با پولشویی
مقامات اروپایی امیدوارند که مقررات جدید به بهبود شهرت اتحادیه اروپا در خصوص پولهای کثیف کمک کند و پایانی بر جنجال رسواییهای اروپا باشد.
دو عضو اتحادیه اروپا یعنی کرواسی و بلغارستان در حال حاضر در «فهرست خاکستری» گروه ویژه اقدام مالی افایتیاف قرار دارند و مظنون به پولشویی هستند. مالت نیز به تازگی از این فهرست خارج شده است.
اروپا همچنین با مجموعهای از رسواییهای بخش مالی شامل موسساتی مانند «دانسکه بانک» در دانمارک، «آ.بِ.اِل.وِ بانک» در لتونی و «پیلاتوس بانک» مالت مواجه شد.
دانسکه در سال ۲۰۲۲ از سوی نهادهای نظارتی ایالات متحده و دانمارک میلیاردها یورو جریمه شد. این بانک اعتراف کرده بود که حدود ۲۰۰ میلیارد یورو از طریق شعبه خود در استونی بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ پولشویی کرده است.
بحثهای اتحادیه اروپا به دلیل ضرورت اجرای تحریمها علیه روسیه به دلیل اقداماتش در اوکراین بسیار مهم بود. این نگرانی وجود داشت که الیگارشیهای ثروتمند روس ممکن است از ساختارهای مالی مشکوک برای دور زدن تحریمها سوء استفاده کنند.