کد خبر: 170465
A
دیده بان ایران بررسی کرد؛

نان گران و همچنان بی کیفیت است/ رییس اتحادیه نانوایان سنگکی: استفاده از مواد افزودنی غیرمجاز در آرد به هیچ وجه مورد قبول ما به عنوان اتحادیه نیست

بعد از گذشت چندین‌سال و قیمت چندبرابری نان، نه تنها دورریز نان به دلیل بی‌کیفیتی بسیار افزایش یافته، بلکه سردرگمی مردم در خصوص قیمت نان ناشی از قیمت آزاد یا دولتی بودن نانوایی‌ها، چندقیمتی بودن انواع نان، کاهش واضح و آشکار وزن نان، کاهش ساعات کار نانوایی‌ها، استفاده از جوش شیرین در برخی نانوایی‌ها به جای خمیر مایه از مشکلات متعدد عرضه نان است

نان گران و همچنان بی کیفیت است/ رییس اتحادیه نانوایان سنگکی: استفاده از مواد افزودنی غیرمجاز در آرد به هیچ وجه مورد قبول ما به عنوان اتحادیه نیست

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ داستان مشکلات نانوا و نانوایی‌ها و از همه مهمترنارضایتی مردم عادی از کیفیت پایین نان و سردرگمی آنها در مورد قیمت‌ها سال‌های طولانی است که ادامه دارد.

در دوران روسای جمهوری قبلی، قیمت پایین نان  را مقصر بسیاری از مشکلات بی کیفیتی نان و یا دورریز نان به عنوان اصلیترین موادغذایی ایرانی ها می‌دانستند.

اما بعد از گذشت چندین‌سال و قیمت چندبرابری نان، نه تنها دورریز نان به دلیل بی‌کیفیتی بسیار افزایش یافته، بلکه سردرگمی مردم در خصوص قیمت نان ناشی از قیمت آزاد یا دولتی بودن نانوایی‌ها، چندقیمتی بودن انواع نان، کاهش واضح و آشکار وزن نان، کاهش ساعات کار نانوایی‌ها، استفاده از جوش شیرین در برخی نانوایی‌ها به جای خمیر مایه، رعایت نکردن موازین بهداشتی در برخی نانوایی‌ها و نبود نظارت کافی، استفاده از افزودنی‌های غیرمجاز در تهیه نان، نبود آموزش و تجربه ناکافی کارگران نانوایی، مشخص نبودن متولی و عدم نظارت بر نانوایی‌ها، کم فروشی، ازعمده‌ترین چالشها و موانع ارتقای کیفیت نان و عدم رعایت حقوق مصرف‌کنندگان به‌شمار می‌رود.

این در حالی است که نان قوت غالب روزانه و غذای اصلی مردم حتی کودکان محسوب می‌شود از همه مهمتر سلامت جسمی و بهداشتی مردم با نان رابطه بدون تعارف و مشخص دارد بنابراین بهانه‌ها و عمل نکردن به وظایف حساس، دنبال مقصر بودن، پاس‌کاری وظایف، دلال‌بازی و بی‌تعهدی مسوولان هیچ توجیه و توضیحی ندارد.

علاوه براین، نانوایان نیز به دلایلی مانند کمبود آرد مرغوب و استاندارد، همخوانی نداشتن دخل و خرج آنها، مشکلات سامانه نانینو، افزایش چند برابری قیمت خمیرمایه (بازار سیاه) و کمبود آن، نبود آردهای گلوتن‌دار و در عوض استفاده چندبرابری از نمک، افزایش چندبرابری اجاره بهای نانوایان و افزایش هزینه‌های جانبی مثل آب و برق و ...، ناعدالتی در صدور مجوزهای چندنانوایی برای افراد فعال در اداره اصناف و اتحادیه‌های نانوایی‌ها و صادرنکردن مجوز برای افراد متقاضی، سهمیه بندی آرد به صورت شناور و از همه مهمتر گفته‌های متناقض مسئولین باعث شده این بخش مهم اقتصادی کشور نیز مانند سایر بخش‌های دیگر بازیچه مسوولان مربوطه به ویژه وزارت بهداشت قرار بگیرد.

نکته مهم و مبرهن این است که در برخی از نانوایی‌های مناطق بالای شهر قیمت یک نان سنگک حدود ۴۰ الی ۵۰ هزار تومان ارایه می شود، همچنین در برخی از سایت‌های فروش نان با قیمت‌های عجیب و غریب دیده می‌شود به عبارت ساده‌تر در این بخش بسیار مهم و حیاتی نیز نظارتی وجود ندارد و هرکسی آزادانه اهداف خودش را دنبال می‌کند.

رییس اتحادیه نانوایان سنگکی در مورد نبود سبوس موردنیاز در آرد مصرفی نانوایان به دیده بان ایران گفت: در سامانه مربوطه، درصد سبوس برای انواع نان‌ها مثل لواش، تافتون، سنگک و ... تعریف شده بنابراین نمی‌توان اذعان کرد که مقدار سبوس در آرد مصرفی کمتر و یا حذف شده است.

محمد سلیمانی گفت: کیفیت آرد مصرفی در نانوایی‌ها متغیر است به‌طوریکه کیفیت آرد به دلیل موادی مانند گلوتن کم و زیاد می‌شود اما استفاده از مواد افزودنی غیرمجاز در آرد به هیچ وجه مورد قبول ما به عنوان اتحادیه نیست.

وی، فروش نان (به ویژه سنگک) به قیمت‌های بالا در برخی نانوایان مناطق بالای شهر پایتخت (40-50 هزارتومان) را نیز تکذیب کرد و ادامه داد: نانوایان آزادپز که یارانه آرد دریافت نمی‌کنند قیمت تمام شده نان آنها براساس عرضه و تقاضا بین 12 -13 هزارتومان متغیر است و مردم می‌توانند در صورت مشاهده فروش نان به قیمت بالا از طریق اتحادیه اقدام کنند.

وی در پاسخ به این سوال که برخی نانوایان با دستکاری کردن قیمت فروش نان در دستگاه‌های کارت‌خوان، نان سنگک را بالاتر از قیمت مصوب به فروش می‌رسانند، اضافه کرد: نانوایی‌های آزادپز دستگاه‌های کارت‌خوان شخصی و عادی دارند و از طریق نصب بنرهای قرمزرنگ در نانوایی مشخص شده‌اند اما نانوایی‌های دارای آرد یارانه‌ای بنرهای زردرنگ دارند بنابراین دستکاری دستگاه‌های کارت‌خوان مختص نانوایی‌ها امکان‌پذیر نیست.

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر بازرسی نانوایی‌ها توسط مسولان بهداشتی به خاطر استفاده از جوش‌شیرین و ناظر بر قیمت‌ها و... خاطرنشان کرد: بازرسی نانوایی‌ها توسط ارگان‌های مختلف مانند اتحادیه نانوایان، جهاد کشاوزی، اصناف و وزارت صنعت و معدن و ...انجام می‌شود و یک متولی ندارد.

وی در مورد استفاده از جوش شیرین برای نان سنگک گفت: استفاده از جوش‌شیرین برای نان سنگک غیرممکن است و در خصوص نان‌های دیگر باید از اتحادیه‌های مربوطه سوال پرسید.

گزارش: اکرم قدرت_سایت دیده بان ایران

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر