کد خبر: 162286
A

وزیر ارتباطات: نمی‌دانم درآمد فیلترشکن‌ها کجا می‌رود!

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: قانون مشخصی در کشور برای مقابله با تولیدکنندگان فیلترشکن وجود ندارد و وزارت ارتباطات اطلاع ندارد که درآمدهای حاصل از فروش فیلترشکن‌ها به چه کسانی می‌رسد.

وزیر ارتباطات: نمی‌دانم درآمد فیلترشکن‌ها کجا می‌رود!

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ عیسی زارع‌پور درباره ظرفیت پهنای باند اینترنت گفت: هیچ محدودیت و مشکلی برای تأمین پهنای باند داخل و بین الملل نداریم و هر چقدر نیاز کشور باشد، برآورده می‌کنیم.

وی به پیشرفت پروژه فیبرنوری پرداخت و افزود: طبق آخرین آمار، 3 و نیم میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفتند و تا پایان سال 8 میلیون خانوار تحت پوشش فیبرنوری قرار خواهند گرفت.

وی اعلام کرد: در حال حاضر ۹۰ درصد از روستاهای کشور دارای پوشش ارتباطی مناسب بوده و مقرر است تا پایان سال جاری مابقی روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.

وزیر ارتباطات همچنین درباره اظهارات برخی از نمایندگان مجلس که گفته بودند «گردش مالی فیلترشکن‌ها به 50 هزار میلیارد تومان رسیده، گفت: وزارت ارتباطات متولی این بخش نیست و باید از کسانی که متولی گردش مالی در کشور هستند، سوال شود.

زارع‌پور تأکید کرد: من به دلیل اینکه متولی این بخش نیستم، طبیعتاً درباره اینکه این مبلغ به جیب چه کسانی می‌رود هم اطلاعی ندارم؛ باید نهادی نظارتی و انتظامی ‌پاسخ دهند.

وی گفت: قانون مشخصی در کشور برای مقابله با تولیدکنندگان فیلترشکن وجود ندارد و باید این مساله حل شود.

وی تأکید کرد: دولت مسوول فیلتر فضای مجازی نیست و این حوزه، متولی و کارگروه مشخصی دارد.

وی در ادامه گفت: در وزارت ارتباطات تلاش داریم سرویس‌های با کیفیت برای مردم فراهم کنیم. من به عنوان وزیر ارتباطات زمانی که شبکه اجتماعی فیلتر شد، وظیفه ام این بود که پیام رسان‌های داخلی را تقویت کنم تا مردم نیاز به استفاده از فیلترشکن نداشته باشند و امروز هم میلیون‌ها نفر از پیام رسان‌های داخلی استفاده می‌کنند.

زارع‌پور اضافه کرد: البته بخشی از مردم برای دسترسی به سایت‌های تحریمی‌از فیلترشکن استفاده می‌کنند. بیش از 300 تا 400 هزار سرویس که روزانه بر تعداد آن افزوده می‌شود، تحریم شدند. هفته گذشته برخی از کتابخانه‌هایی که در نرم افزار پایتون برای برنامه نویسی استفاده می‌شود نیز به لیست تحریم‌ها اضافه شده است، بدین معنا که IP ایران را در بلک لیست گذاشتند و به کاربران ایرانی خدمات نمی‌دهند. در چنین شرایطی وظیفه من این است که زیرساخت‌های داخلی را تقویت کنم و نیاز مردم به فیلترشکن را به حداقل برسانم.

در خبر دیگری از وزیر ارتباطات وی در حاشیه هیات دولت گفت: با درخواست شهروندان مبنی بر جمع آوری دکل‌های موسوم به «بی تی اس» از محله‌ها، گاهی اوقات آنتن دهی و اختلال تلفن همراه دچار مشکل می‌شود.
به گزارش وزارت ارتباطات، زارع پور گفت: برای اربعین ما هفته گذشته یک هیئتی را به کشور عراق اعزام کردیم که با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عراق و با نهادهای تنظیم‌گر آنان جلسات مختلفی را تشکیل دادند و توافقات خوبی صورت گرفته است.

وی در ادامه اظهار کرد: بر اساس این توافقات بنا شده است تا هم سیم کارت عراقی با قیمت مناسب‌تری در اختیار زوار قرار بگیرد و هم هزینه رومینگ نسبت به سال قبل کاهش پیدا کند که اپراتورها مبتنی بر این توافقات در حال پیش‌بینی بسته‌های رومینگ جدید هستند.

زارع پور افزود: امیدوار هستیم که امسال خدمات ارتباطی نسبت به سال قبل برای زائران اربعین حسینی هم در داخل کشور تا مرزها و هم در داخل خاک عراق کیفیت بهتری داشته باشد.

وزیر ارتباطات در ادامه در پاسخ به سوالی علت اختلال تلفن‌های همراه در برخی محلات تهران گفت: گاهی اوقات شهروندان درخواست می‌دهند که دکل‌های موسوم به «بی تی اس» از محله آن‌ها جمع‌آوری شود. به همین دلیل ممکن است گاهی اوقات سرویس در یک محله دچار مساله شود.

وی افزود: همین امروز در جلسه هیات دولت یکی از همکاران طوماری با ۵۰ امضا از اهالی یک محل به من داد که درخواست برداشتن یک دکل «بی تی اس» در آن محله را داشت که این موضوع در صورت انجام قطعاً منجر به کاهش کیفیت آنتن دهی تلفن‌های همراه در آن محله خواهد شد.

زارع پور ضمن تأکید مجدد بر بی‌خطر بودن بی تی اس‌ها برای سلامتی شهروندان گفت: فقط در تهران در چند ماه اخیر بیش از ۱۰۰ مورد حکم قلع‌وقمع سایت‌ها از سوی مراجع مربوطه صادر شده و اپراتورها هم برای نصب بی تی اس‌های جدید با محدودیت روبه‌رو شده‌اند که سازمان تنظیم مقررات در حال پیگیری برای حل موضوع است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه شبانه‌روز در تلاش هستیم تا یک شبکه پر سرعت را برای مردم عزیز فراهم کنیم، از شهروندان خواست چنانچه موردی از اختلال در تماس‌ها یا اینترنت وجود داشت، از طریق سامانه نظارتی شبانه‌روزی وزارتخانه به شماره ۱۹۵ اعلام کنند.

وی همچنین از اعطای پروانه جدید ارتباطی با عنوان «پروانه خدمات و شبکه یکپارچه» یا UNSP به هفت اپراتور اشاره کرد و گفت: با ورود این اپراتورها به ارائه خدمات ثابت مبتنی بر فیبرنوری ، طرح ملی فیبرنوری منازل و کسب‌وکارها وارد فاز جدیدی شده و تا پایان سال حداقل هشت میلیون خانوار در کشور تحت پوشش این طرح قرار خواهند گرفت.

زارع پور در ادامه درباره خبر منتشر شده در یک رسانه مبنی بر احتمال تغییر در مدیریت کسب‌وکارهای اینترنتی گفت: این‌ها نظر یک شخص در یک رسانه بوده و ربطی به موضع دولت ندارد. به اعتقاد ما اگر کسب‌وکارهایی همچون حمل‌ونقل برخط یا خریدوفروش آنلاین که توسط جوانان ایرانی توسعه پیدا کرده‌اند نبود، نمونه‌های مشابه خارجی وارد کشور می‌شدند تا نیازهای مردم را پاسخ دهند.

وی افزود: این کسب‌وکارها هزاران اشتغال ایجاد کرده‌اند و کشور را از نمونه‌های مشابه خارجی بی‌نیاز کرده‌اند و دولت تمام‌قد حامی‌کسب‌وکارهای آنلاین و اینترنتی است. البته این کسب‌وکارها نیز باید تابع قوانین باشند تا دلیلی برای برخورد با آن‌ها به وجود نیاید. این خواسته ما از این زیست‌بوم است که به قوانین کشور پایند باشند.
وزیر ارتباطات در پایان گفت: بنابراین حرف‌هایی هم که درباره احتمال تغییر در سطح مدیریت کسب‌وکارها مطرح‌شده صرفاً در سطح رسانه‌ها است و نباید به آن توجه کرد.
 

منبع: شفقنا

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر