کد خبر: 160288
A

ریزش ۶ هزار و ۱۸۹ واحدی بورس

معاملات امروز بازار سهام از تقاضای بهتری نسبت به روز گذشته برخورد دار بود و به‌ جز صنعت پالایشی که با فشار فروش سنگینی همراه بود اغلب صنایع معاملات متعادلی داشتند.

ریزش ۶ هزار و ۱۸۹ واحدی بورس

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ بورس اوراق بهادار تهران امروز هم در یک روند رو به کاهش قرار گرفت، به گونه‌ای که شاخص کل بورس در پایان معاملات با افت 0.31 درصد نسبت به روز قبل و از دست دادن 6189 واحد به رقم یک میلیون و 976 هزار و 944 واحد رسید.

همچنین شاخص هموزن با افزایش 2060 واحد به رقم 702 هزار واحد رسید. ارزش بازار که ناشی از ارزش حدود 600 شرکت بورسی به بیش از 7 میلیون و 46 هزار میلیارد تومان رسید.

معامله‌گران امروز بیش از 5.7 میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب 309 هزار فقره معامله و به ارزش 4 هزار و 206 میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ‌ـ ارزشی نسبت به روز قبل 0.31 درصد افت کردند. این دو شاخص با معیار هموزن 0.29 درصد رشد کردند، شاخص آزاد شناور 0.38 درصد کاهش یافت، شاخص بازار اول بورس 0.37 درصد افت کرد، شاخص بازار دوم بورس 0.25درصد کاهش یافت.

امروز نمادهای مپنا، کشتیرانی جمهوری اسلامی و بانک ملت به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتند و نمادهای پالایش نفت بندرعباس، پتروشیمی خلیج‌فارس، پالایشگاه تهران و توسعه معادن و فلزات به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را از خود به جای گذاشته‌اند.

 در فرابورس ایران امروز شاخص کل با 76 واحد افزایش به رقم 26 هزار و 406 واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و 441 هزار میلیارد تومان رسید.

ارزش بازار پایه فرابورس 483 هزار میلیارد تومان شد. معامله‌گران امروز بیش از 3.5 میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب 210 هزار فقره معامله و به ارزش 2 هزار و 693 میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز شاخص کل و شاخص قیمت فرابورس نسبت به روز قبل 0.33 درصد رشد کردند این دو شاخص با معیار هموزن 0.6 درصد تقویت شدند، شاخص بازار اول بورس 0.3 درصد رشد کرد شاخص بازار دوم فرابورس 0.34 درصد تقویت شد.

امروز نمادهای سنگ آهن گهرزمین، پتروشیمی تندگویان، آریا ساسول و ایران‌خودرو دیزل به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشته‌اند و نمادهای پالایش نفت لاوان، فولاد هرمزگان و جهان فولاد سیرجان بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را از خود به جای گذاشته‌اند.

به گزارش فارس، با توجه به برخی تصمیمات دولت مبنی بر قیمت‌گذاری دستوری بر روی نهاده‌هایی مانند حامل‌های انرژی که اثر مستقیم بر روی شرکت‌های بورسی و فرابورسی می‌گذارد این مسأله باعث افزایش ریسک در بازار شده و از دلایل مهم ریزش بازار به شمار می‌رود.دولت باید بداند با وجود اینکه بیش از 80 درصد اقتصاد را در اختیار دارد، اما برای حفظ ماندگاری مردم در بازار سرمایه و حمایت از شفافیت شرکت‌ها و افراد در بازار سرمایه و تبدیل شدن بازار سرمایه به سکویی برای تأمین مالی اقتصاد، باید حتی‌الامکان از قیمت‌گذاری دستوری و دخالت در بازار خودداری کند.

این وعده‌ای است که خود وزیر اقتصاد و دولت مبنی بر پیش‌بینی‌پذیر بودن اقتصاد برای سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی داده است، در حالی که تصمیمات ناگهانی و خلق‌الساعه پیش‌بینی‌پذیری برای اقتصاد را زیر سوال می‌برد، از طرفی موجب تحمیل هزینه به شرکت‌ها و فعالان بخش خصوصی می‌شود. بازار سرمایه از ارکان مهم اقتصاد کشور و به عنوان دماسنجی اقتصاد به حساب می‌رود و باید از سرمایه‌گذاری و حضور مردم در این بازار حمایت شود که حضور شرکت‌ها و افراد در بازار سرمایه موجب شفاف شدن فعالیت اقتصادی می‌شود و این مسأله مقدمه‌ای برای دولت است که بتواند مالیات واقعی هم از شرکت‌ها و هم از افراد در بازار سرمایه دریافت کند.بنابراین دولت نباید از درآمد واقعی مالیات در بازار سرمایه غفلت کند.در حال حاضر سهم بازار سرمایه از اقتصاد به گفته کارشناسان در حد 12 تا 15 درصد و سهم بانک از تأمین مالی بیش از 80 درصد سهم دولت از اقتصاد کشور حدود 80 درصد است.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر