همزمانی قحطی تجهیزات پزشکی با صادرات عمده به ونزوئلا
وزیر بهداشت از تفاهمنامه ایران و ونزوئلا برای صادرات تجهیزات پزشکی به این کشور خبر داد و گفت: «این بزرگترین دستاورد نظام جمهوری اسلامی ایران در زمینه سلامت است.» این در حالیست که اخیرا رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در نامهای به رئیسی با انتقاد از سیاستگذاری وزارت بهداشت در تامین ذخایر استراتژیک، از فاجعه کمبود تجهیزات پزشکی در کشور نوشت.
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ تور امریکای لاتین ابراهیم رئیسی به پایان رسید و امروز هاوانا، پایتخت کوبا را به مقصد تهران ترک کرد. به گفته وزیر بهداشت یکی از دستاوردهای این سفرها، تفاهمنامه صادرات تجهیزات پزشکی به ونزوئلاست. اما ایران چقدر آماده صادرات این تجهیزات است؟
بنا بر اعلام مقامات دولتی، در مجموع ۲۸ سند همکاری به امضای مقامات ایران و سه کشور ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه رسید. یکی از سندهای همکاری هم در حوزه سلامت امضا شده است.
بهرام عیناللهی درباره تفاهمنامه همکاری میان ایران و کشورهای امریکای لاتین در حوزه سلامت گفت که بازار امریکای لاتین فرصت خوبی برای صادرات تولیدات سلامت از جمله، دارو، تجهیزات پزشکی و واکسن است.
صادرات تجهیزات پزشکی به ونزوئلا؛ بزرگترین دستاورد نظام
وزیر بهداشت که در تور امریکای لاتین همراه رئیس دولت سیزدهم بود، گفت: «این سفر از بزرگترین دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت بود؛ چراکه در جریان آن تفاهمنامههای عملیاتی و اثربخشی با کشور ونزوئلا به امضا رسید.»
وزیر بهداشت گفت که شرکتهای ما به تدریج داروها و تجهیزات پزشکی تولیدشده توسط خود را صادر خواهند کرد. او همچنین از تدوین برنامهای برای صادرات دارو و تجهیزات پزشکی به کوبا خبر داد.
اما سوال اینجاست که آیا ایران برای صادرات این تجهیزات به ونزوئلا آمادگی دارد؟ مشخص نیست که دقیقا کدام تجهیزات قرار است به این کشورها صادر شود، اما نگاهی کلی به بازار این تجهیزات در ایران و اظهارات مقامات میتواند تصویر بهتری از ادعای وزیر بهداشت به ما دهد.
فاجعه کمبود تجهیزات پزشکی در کشور
کمبود تجهیزات پزشکی در کشور یکی از موضوعات مناقشهبرانگیز در حوزه سلامت است. اردیبهشتماه سال جاری، حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت در مجلس در دو نامه جداگانه به ابراهیم رئیسی نسبت به کمبود تجهیزات پزشکی در کشور هشدار داد.
در بخشی از نامه شهریاری آمده: «عدم پیگیری و سیاستگذاری صحیح وزارت بهداشت در تامین ذخایر استراتژیک، فاجعه کمبود تجهیزات ملزومات پزشکی را کاملا عیان نموده و هشدار متخصصین و روسای هیأت و انجمنهای علمی سلامتمحور به وضوح آشکار است.»
همچنین در ادامه این نامه آمده که در بسیاری از کالاهای قلبی، عروقی ارتوپدی، چشم پزشکی، جراحی عمومی و ترمیمی چنان دچار کمبود هستیم که حتی ارگانهایی مانند مانند هیأت امنا صرفهجویی ارزی در معالجه بیمارات نیز هیچگونه ذخایر استراتژیک کالای مصرفی ندارند. مصرف چند باره کالاهای یکبار مصرف پزشکی در بسیاری از مراکز درمانی بعد از سالها روال گشته که خود موجب گسترش بسیاری از خطرات و آسیبها به بیمار و استاندارد درمان است.
منبع: ایسنا