مدیرکل دفتر مدیریت بحران: شرایط سد جهرم نرمال است/ روستاهای پایین دست سد را تخلیه کردیم
جعفرزاده: حجم مخزن سد نساء 173 میلیون مترمکعب و تراز آن 1460 مترمکعب بوده که در حال حاضر کل حجم سد پر شده و در حال سر ریز است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان میثم جعفرزاده مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیر عامل وزارت نیرو درباره آخرین وضعیت سیلاب در جهرم استان فارس اظهار داشت: بعد از آسیب حوضچه مصنوعی بالادست سد سلمان فارسی 100 هزار مترمکعب آب به سمت پاییندست جاری شد که این حجم آب وارد سد شد و با توجه به فاصله 5 تا 6 کیلومتری سد تا منطقه مسکونی و دانشگاه مشکلی برای مردم به وجود نیامد .
جعفرزاده با اشاره به اینکه در حال حاضر 570 میلیون متر مکعب از ظرفیت سد سلمان پر شده، تصریح کرد: در زمان پیک دبی سیلاب 1800 مترمکعب بوده و اکنون این میزان در حال کاهش بوده و به 1200 مترمکعب رسیده است.
وی با اشاره به تداوم بارندگی ها بیان کرد: در حال حاضر سد بیش از 200 میلیون مترمکعب شرایط آبگیری دارد و ما نیز تلاش میکنیم که کمترین حادثه را داشته باشیم.
وی یاداور شد: فقط قسمت شرقی حوضچه تخریب شده و اگر کل حوضچه هم تخریب میشد مشکلی به وجود نمیآمد، در هر صورت حجم سیلاب بالا بود و حوضچه تخریب شد.
جعفرزاده خاطرنشان کرد: بلافاصله بعد از وقوع سیلاب و تخریب حوضچه تیمهای عملیاتی ما به منطقه اعزام شده و شرایط تحت کنترل است و رسیدگی به شرایط داخل شهر نیز به عهده شهرداری است.
وی گفت: سد سلمان بصورت ماکزیمم 360 میلیون متر مکعب آب داشته که اکنون به 570 میلیون متر مکعب رسیده که به لحاظ ذخیره آبی شرایط خوبی است.
وی در ادامه با ابراز نگرانی از وقوع سیلاب در حوزه سد نساء کرمان اظهار داشت: جاده بم به کرمان بر اثر وقوع سیلاب در منطقه دچار آبگرفتگی شده است اما تخریب در پایین دست جدی نبوده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران وزارت نیرو خاطرنشان کرد: در حال حاضر روستاهای پایین دست سد تخلیه شده و به مدارس و مساجد منتقل شدهاند و مشکلی متوجه مردم نیست.
جعفرزاده درباره حجم سد نساء نیزاظهار داشت: حجم مخزن این سد 173 میلیون مترمکعب و تراز آن 1460 مترمکعب بوده که در حال حاضر کل حجم سد سرریز شده است.
وی تصریح کرد: ما خروجیها را باز کردهایم و سیلاب به سمت رودخانه جاری می شود اما در کل حجم سیلاب و قدرت تخریب بالا بود که اگر سد وجود نداشت خسارت قابل جبران نبود.
جعفرزاده بیان کرد: با توجه به اینکه ما از یک هفته قبل جلساتی برای وقوع سیلاب در مناطق فارس، بندرعباس، کرمان و هرمزگان داشتیم سعی شد که کمترین آسیبپذیری و حادثه را داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه با توجه به تنشهای آبی کشور این میزان وقوع بارندگی میتواند جبران کمبود آب کشور را داشته باشد خاطرنشان کرد: با توجه به پیشبینیهای سازمان هواشناسی ، وزارت نیرو و سیستمهای جهانی در مدل بارشها ما انتظار بارندگی در خوزستان داشتیم که اتفاق نیفتاد اما در فارس و هرمزگان و کرمان میزان بارندگی بیش از پیش بینیها بود.- ایلنا