سخنگوی دولت: پیش از این از رهبری اذن گرفته شد که تا تعیین وزیر جدید زاهدی وفا سرپرست بماند/ مباحثی در صحن مجلس درباره آقای زاهدی وفا مطرح شد که درست نبود
بهادری جهرمی درباره داراییزاهدیوفا اظهار کرد: درباره مباحثی که در مجلس مطرح شد، باید گفت که وی وصی برادر و پدر خود است و وصی، مالک اموال نیست، بلکه مکلف است اموال وصیت شده را مورد حمایت و بهرهبرداری قرار دهد، این اموال برای صرف در امور خیریه مورد وصیت قرار گرفتهاند.
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در نشست خبری خود، با اصحاب رسانه ضمن تبریک هفته وحدت گفت: تمرکز روی مشترکات میتواند بسیاری از اختلافات را حل کند و ایستادگی را در برابر دشمن داشته باشد. شهادت تعدادی از جوانان این مرز و بوم که جان خودشان را برای امنیت مردن فدا کردند و اقدامات تروریستی این ایام نشان داد که دشمنان چگونه از هر اقدامی بر علیه این مرز و بودم استفاده میکنند.
سخنگوی دولت با اشاره به زلزله خوی گفت: خوشبختانه این زلزله خسارت جانی نداشت اما مصدمان این حادثه هزار و ۱۰۰ نفر بودند.
وی ادامه داد: اخبار خوبی که میتوان داد این است که تعدادی کارخانه غیرفعال و نیمه فعال، در حال فعالیت هستند. کارخانه نساجی الحمدالله دوباره جان تازه گرفته است، بیش از ۴۰۰ کارگر به کارخانه بازگشتند و حتی این کارخانه ۳ شیفت هم کار میکند. ۱۰۰ شغل تازه در حال شکلگیری است و خبر مسرتبخش این است که حقوق و مزایا از خود منابع کارخانه پرداخت میشود. بیش از ۵۰ میلیارد برای نوسازی کارخانه اعتبار پرداخت شده است.
بهادری جهرمی افزود: خرید تضمینی به عدد ۷ میلیون و ۱۷۰ هزار تن به ارزش ۸۰ هزار میلیارد تومان رسید که ۳/۸ درصد خرید گندم افزایش داشته است.
سخنگوی دولت درباره ارائه کارت یارانه در نیمه دوم سال گفت: بحث یارانه در دولت از ابتدا این بوده است در صورت امکان، اجرا به صورت کالابرگ الکترونیکی انجام شود، اگر نباشد به صورت نقدی انجام شود که در حال حاضر این مسئله به صورت نقدی است.
بهادریجهرمی درباره تمدید سرپرستی زاهدی وفا در وزارت کار و معرفی گزینه تازه پیشنهادی برای وزارتخانه عنوان کرد: پیش از این از رهبری اذن گرفته شد که تا تعیین وزیر جدید ایشان سرپرست بماند و وزیر جدید به زودی معرفی خواهند شد.
وی در پاسخ به سوال درباره اینکه با توجه به فیلتر بودن برخی شبکههای اجتماعی و کند بودن اینترنت در هفتههای اخیر بسیاری از کسب و کارها دچار زیان شدهاند، این وضعیت چه زمانی قرار است به شکل سابق برگردد، گفت: نهادهایی که تشخیصدهنده مسائل و موضوعات امنیتی در برهههای حساس تشخیص میدهند که در برخی موارد امنیت مردم زیر سوال قرار میگیرد و تجاوزاتی به حقوق و امنیت عمومی مردم میشود. همان عزیران باید تصمیمگیری را با توجه رصد به روزی که درباره شرایط دارند انجام دهند، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی رصد موضوع را بر عهده دارد و متولی این حوزه است و با توجه به رصد به روزی که از شرایط دارد، تصمیم میگیرد.
سخنگوی دولت دباره سفرهای معاون اول و رئیس جمهور به کشورهای همسایه گفت:معاون اول رئیسجمهور در نشست کشورهای ساحلی خزر، برای رفع موانع اقتصادی هفت پیشنهاد مهم مطرح کرد که مهم ترین آن تلاش برای ایجاد یک منطقه آزاد تجاری مشترک بود که در صورت تحقق می تواند یک بازار ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد دلاری را در برابر ایران قرار دهد و به خنثی سازی تحریم ها نیز کمک شایان توجهی نماید.
وی تاکید کرد: موضوع مهم دیگر تلاش برای تکمیل کریدور شمال جنوب بود که چهار کشور ساحلی دیگر را می تواند به خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند وصل نماید و مزایای بسیاری برای ایران دارددر این زمینه دولت احداث راه آهن رشت آستارا را شروع کرده که حلقه مفقوده این کریدور است. تلاش برای یکسان سازی فرکانس های برق و تبادل انرژی هم از جمله پیشنهادات مهم بود که می تواند شبکه برق این منطقه را یکپارچه کند. علاوه براین برای ایجاد نظام مالی بانکی مشترک هم توافقاتی صورت گرفت که می تواند به دلارزدایی از تبادلات مالی در این منطقه کمک شایان توجهی نماید
بهادری جهرمی گفت:در حوزه همکاری های نفت و گاز، گردشگری، محیط زیست و امنیت غذایی هم پیشنهادات ایران مورد استقبال قرار گرفت.
سخنگوی دولت درباره مبارزه با فساد و برگزاری جلسات هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، تاکید کرد: اقدامات این ستاد منوط به برگزاری جلسه نیست و اولویت دولت از بین بردن ساختارهای فسادزا و زیرساختهای ایجاد فساد است.
بهادری جهرمی درباره برنامه دولت برای بهبود وضعیت معیشتی مردم هم گفت: مسیری که دولت برای وضعیت معیشت و حل مشکلات اقتصادی آغاز کرده است، با جدیت تداوم دارد و آثار این تصمیم گیری ها در شاخصهای اقتصادی کم و بیش آشکار است و برای درمان دردهای مزمن باید زمان داد. دشمن احساس کرد با اصلاح اقتصادی در کشور، مشکلات اقتصادی در سالهای بعد مرتفع خواهد شد و این موضوع دشمن را به این مسیر برد که از اعتراضها استقبال و ایجاد ناامنی کند و این اقدام دشمن به روشنی اثبات کرد مسیر دولت برای اصلاح موانع اقتصادی مسیر درستی است.
سخنگوی دولت درباره دلیل عدم رأی اعتماد مجلس به زاهدی وفا و برنامه دولت برای معرفی گزینهای کارآمدتر، گفت: گزینههایی که پیش از این معرفی شده بودند از منظر دولت کاملاً کارآمد بودند، متأسفانه برخی مباحث در صحن مجلس درباره آقای زاهدی وفا مطرح شد که درست نبود.
وی افزود: برای مثال درباره داراییهای آقای زاهدیوفا که در مجلس نیز مباحثی مطرح شد، باید گفت که وی وصی برادر و پدر خود است و وصی، مالک اموال نیست، بلکه مکلف است اموال وصیت شده را مورد حمایت و بهرهبرداری قرار دهد، این اموال برای صرف در امور خیریه مورد وصیت قرار گرفتهاند.
سخنگوی دولت همچنین تصریح کرد: برادر زادههای آقای زاهدیوفا نسبت به این وصیت اعتراض دارند واو به عنوان وصی، اتفاقاً در این سالها امانتداری کرده است.
بهادریجهرمی تأکید کرد: به دلیل دعوای حقوقی موجود، امکان تغییر نام وجود نداشته است، متأسفانه در مجلس مسئله ناقصی مطرح شد، اما در نهایت، دولت در معرفی گزینهها ابعاد قانونی را مدنظر قرار میدهد و به صلاحیت قانونی مجلس احترام میگذارد.
وی پیرامون ضرر و زیان کسب و کارهای برخی کسبه و برنامه دولت برای جبران این ضررها، گفت: متأسفانه در اغتشاشات اخیر بسیاری از کسب و کارها اعم از مجازی و برخی دیگر متحمل خسارات شد. طبیعتاً آشوب آفرینان، مسببان، مشوقان و عاملان آنها باید به قدر سهم خود جبران خسارت مردم به اموال خصوصی و عمومی را کنند. رئیس جمهور از دادستان خواستند نسبت به خسارتها نیز حکم صادر شود و از مسببان غرامت گرفته شود.
سخنگوی دولت افزود: برای مثال ۹۰ دستگاه آمبولانس که به مردم خدمت میکند مورد آسیب قرار گرفتند که باید جبران خسارت کنند. کسب و کارهایی که متضرر شدند از عاملان و آشوبگران طرح شکایت کنند تا خسارتهای خود را اخذ کنند و دولت هم در تلاش است زمینههای پایدارتری برای کسب و کار مجازی فراهم کنند تا از این آسیبها تا حد امکان مصون باشند.
منبع: ایلنا