کد خبر: 133772
A

آموزش کار با فیوچرز کوکوین (Kucoin Futures)

​معاملات فیوچرز یکی از پرطرفدارترین و جذاب ترین نوع معاملات ارز دیجیتال است. در این نوع معاملات شما با هوشمندی میتوانید چه با بالا رفتن نرخ ارز و چه با پایین آمدن آن به سود برسید.

آموزش کار با فیوچرز کوکوین (Kucoin Futures)

به گزارش دیده بان ایران؛ معاملات فیوچرز یکی از پرطرفدارترین و جذاب ترین نوع معاملات ارز دیجیتال است. در این نوع معاملات شما با هوشمندی میتوانید چه با بالا رفتن نرخ ارز و چه با پایین آمدن آن به سود برسید.

صرافی کوکوین نیز این روزها جزو صرافی های ارز دیجیتال برتر و پرطرفدار در دنیا به حساب می آید که تریدرهای زیادی معاملات خود را به این صرافی منتقل کرده اند.

اگر علاقمند به کار در این صرافی هستید و میخواهید در بخش معاملات فیوچرز فعالیت خوبی داشته باشید، این مقاله برای شما کاربردی خواهد بود. در ادامه با هم آموزش فیوچرز کوکوین را خواهیم دید و نکات مهم در حین این معاملات را بررسی خواهیم کرد.

2

فیوچرز کوکوین

اولین مرحله آموزش فیوچرز در صرافی کوکوین این است که وارد صفحه اصلی شده، روی Assets و سپس Assets overview کلیک ‌کنید. برای انجام معادله در این بخش باید مبلغی در بخش futures داشته باشید و از Main account به بخش Futures account پولی را منتقل کرده باشید تا بتوانید معاملات این بخش را انجام دهید.

قبل از هر کار باید یک رمز برای معاملات تعیین کنیم. چون قبل از انجام معاملات این رمز از ما خواسته می‌شود و دلیل آن هم افزایش امنیت حساب کاربری شما است.

  1. از بخش اکانت وارد Account security می‌شویم.
  2. روی Trading password می‌زنیم.
  3. یک رمز 6 رقمی تعیین می‌کنیم و با این کار امنیت حساب یک مرحله بیشتر می‌شود. 

از نوار فهرست بالای صفحه قسمت Derivatives یا مشتقات چند انتخاب دارید. اما بیشتر با Futures Pro کار دارید. (بخش Futures light هم برای انجام معاملات فیوچرز طراحی شده است، اما خیلی ساده و سطحی است و با آن کاری نداریم).

قسمت Futures Brawl هم برای شرط‌بندی بر سر قیمت ارزها است که اگر درست حدس بزنید، دارایی بیشتری به دست می‌آورید و اگر ببازید، پولی را که درگیر شرط‌بندی کرده‌اید از دست می‌دهید. (این بخش برای کاربرانی که احراز هویت نکرده‌اند غیرفعال است).

بخش بعدی هم Leveraged Tokens (توکن‌های اهرم‌دار) هستند که فقط در قسمت اسپات (spot) می‌توان خرید و فروش کرد. توکن‌هایی که اهرم 3 آن ارزی هستند که می‌خواهیم خرید و فروش کنیم.

توکن‌های لِورج کوین در حقیقت اهرم 3 کوینی هستند که در اسپات (spot) وجود دارد. پس اگر قیمت کوین اصلی a% جا به جا شود، قیمت توکن‌های لورج (leverage) آن ضربدر 3 جا به جا می‌شود. در ضمن فقط برای معاملات زیر یک هفته به درد می‌خورند و بعد از آن هزینه نگهداری و قرارداد دارند.

برای معامله در این توکن‌ها باید حرکت ارز اصلی را رصد کنید.

آموزش معاملات در بخش فیوچرز (futures)

برای انجام معاملات در بخش futures، فقط با Futures Pro کار داریم. بنابرین روی آن کلیک می‌کنیم و وارد صفحه مورد نظر می‌شویم.

قراردادهای futures، قراردادهای perpetual یا swipe down هستند که طی هر هشت ساعت، عددی به اسم funding fee از کسی که آن قرارداد را باز کرده است، گرفته شده یا به او داده می‌شود.

  •  وقتی funding rate سبزرنگ است، یعنی خریداران و کسانی که معاملات در futures باز می‌کنند، هر 8 ساعت به اندازه مقداری که مشخص است، از مارجینی (cost) که در آن معامله کرده‌اند، کسر می‌شود.
  • اگر funding rate قرمز رنگ باشد، یعنی از آن دسته از تریدرهایی که معامله short یا sell short را دارند، طی هر 8 ساعت مقدار درصدی که مشخص شده است، کسر می‌شود.

22

آشنایی با بخش سفارشات یا place order 

پنل معاملات فیوچرز کوکوین پنل خوب، ساده و کاربردی است؛ اما نباید انتظار داشته باشیم مثل بیتنکس یا بای بیت به صورت تخصصی روی معاملات با اهرم و مشتقات کار شده باشد. آن پنل‌ها ویژه معاملات مشتق هستند و پنل‌های بسیار حرفه‌ای هستند و دست تریدر را خیلی باز می‌گذارند. اما پنل کوکوین هم کار ما را راه می‌اندازد.

دو دسته سفارش در معاملات فیوچرز کوکوین تا زمانی که این مقاله نوشته شده است وجود دارد.

  • Limit شامل buy limit و sell limit
  • Stop

تفاوت limit با Stop  این است که در limit، sell/short داریم که تنظیم یک قرارداد فروش استقراضی  sell short است و نه تسویه!

  1. buy limit: خرید در عددی پایین‌تر از عدد جاری مارکت
  2. و sell limit: فروش در عددی بالاتر از عدد جاری مارکت

تفاوت خرید و فروش در future با spot این است که می‌توان از اهرم استفاده کرد و معامله‌ای با حجم تنظیم کرد. در واقع کمک می‌کند تا معامله‌ای بزرگ‌تر با هزینه کمتر تنظیم کنید.

هر چه اهرم بیشتری انتخاب کنید، ریسک معامله انجام شده بیشتر و هر چه اهرم کمتری انتخاب شود، ریسک معامله کمتر است.

نکته: توصیه می‌شود در بالانس اختصاص داده شده به بازار کریپتوکارنسی، 85-90% را به معاملات اسپات (spot) اختصاص دهید و نهایتا 10-15% از معاملات خود را به معاملات با اهرم اختصاص دهید.

متاسفانه خیلی از افراد به این موضوع اهمیت نمی‌دهند و به ریسک بالای این موضوع توجه نمی‌کنند.

کرپتو ذاتا یک بازار نقدی است نه یک بازار مشتق. از طرفی به اندازه کافی نوسانی هست که نیازی به استفاده از اهرم در آن نباشد. با این حال اگر علاقه دارید که از اهرم در کریپتو استفاده کنید، کل حجمی که به مجموع معاملات با اهرم اختصاص می‌دهید، بیشتر از 10-15% از بالانس کل شما نباشد.

اگر کسی از روی عواطف شما را تشویق به استفاده از معاملات اهرمی در کریپتو می‌کند، احتمالا خودش اصلا معامله‌گر خوبی نیست! این معاملات بدون کنترل ریسک و مدیریت سرمایه قوی و تجربه زیاد، صدماتی جبران‌ناپذیر به همراه دارند.

اکثر افرادی که معاملات اهرم انجام می‌دهد متضرر می‌شوند، مگر افرادی که اصول و قواعد را به خوبی می‌شناسند و می‌توانند مدیریت سرمایه انجام دهند.

اگر مدت کمی است (6-7 ماه) که در حال انجام معاملات در این بازار هستید، اصلا چنین معاملاتی پیشنهاد نمی‌شود. چون احتمال ضرر و زیان آن خیلی بالا است. در ضمن مسئولیت آن صد در صد با خود شما است و نه صرافی و هیچ کس دیگری مسئولیتی بر عهده ندارد.

در صورتی که به چنین معامله‌ای علاقه داشتید:

  1. به سابقه خود
  2. میزان یادگیری
  3. مدیریت سرمایه
  4. و مدیریت ریسک

نگاه کنید و اگر وضعیت قابل قبولی داشتید، نهایتا با 10-15% سرمایه خود وارد این معاملات شوید.

در ضمن هزینه هر معامله را بیشتر از 10 دلار در نظر نگیرید تا ریسک این بخش را تا حد امکان پایین بیاورید.

33

آموزش خرید در لحظه در معاملات فیوچرز (futures)

اگر در لحظه بخواهید خریدی انجام دهید، بخش price را روی market تنظیم می‌کنید و قیمت را وارد کرده و کاست را به شما ارائه می‌دهد.

توجه کنید که برخی از تکنیک‌های مدیریت سرمایه حد ضرر را برابر با liquidation price در نظر می‌گیرند. اما شما به این بسنده نکنید، به تکنیک خودتان عمل کنید و همیشه در معاملات با اهرم، حد ضرر داشته باشید.

این معامله در بخش positions در ترمینال نمایش داده می‌شود. در این قسمت همه جزئیات معامله دیده می‌شود. اصطلاحی به نام liquidation price دیده می‌شود که می‌گوید اگر قیمت به مبلغ موردنظر یعنی همان liquidation price برسد، مقدار عددی که درگیر این معامله کرده‌اید liquid شده و زیان 100% می‌بینید.

این عدد هیچ ربطی به این ندارد که شما چه مارجینی درگیر معامله کرده‌اید و تماما به اهرم ارتباط دارد. هر چه اهرم بیشتری تعیین کنید، اگر قیمت تغییرات کمی خلاف جهت معامله و نسبت به نقطه ورود شما فاصله داشته باشد، لیکوئید (liquid) شده و همه پول را از دست می‌دهید.

 

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر