کد خبر: 133129
A

مخبر: کالابرگ هنوز آماده نشده؛ ناچاریم پرداخت یارانه نقدی را ادامه دهیم / بدون حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هم موج گرانی‌ها را داشتیم / خواهش می‌کنم مردم حوصله کنند

محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور گفت: اگر ما این ارز ترجیحی را حذف هم نمی‌کردیم مردم می‌دانستند که به دلیل تحولات بین‌المللی اتفاق افتاده و مصوباتی که در مورد حقوق ورودی، ارزش افزوده و برخی عوارض داشتیم، هزینه‌هایی تحمیل می‌شد که اگر حذف ارز ۴۲۰۰ را نداشتیم هم یک موج گرانی به هر حال داشتیم منتها این هم اضافه شد که دارد مدیریت می‌شود.

مخبر: کالابرگ هنوز آماده نشده؛ ناچاریم پرداخت یارانه نقدی را ادامه دهیم / بدون حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هم موج گرانی‌ها را داشتیم / خواهش می‌کنم مردم حوصله کنند

به گزارش دیده بان ایران، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور در پایان جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران در مورد شناسایی واحدهای ناایمن عنوان کرد: آقای رئیس‌جمهور به وزیر کشور دستور شناسایی ساختمان‌های ناایمن را داده‌اند تا مالکین را مشخص کند و طی دستورالعملی از آنها بخواهد که ایمن‌سازی لازم را انجام دهند.

وی در مورد سفرش به آبادان گفت: در آبادان یک اتفاق بسیار بدی افتاد متاسفانه تخلفات جدی توسط مالک و مراکزی که باید مجوز می دادند، صورت گرفته بود. نسبت به فاجعه و وسعت حادثه دولت تمام امکاناتش را بسیج کرد و الان هم این کار در حال انجام است امیدواریم سریع‌تر این کار انجام شود به خصوص برای جبران خسارت آسیب‌دیدگان چه آنهایی که در آنجا بخشی از این مراکز را فروخته بودند در حال برنامه‌ریزی هستیم این موارد جبران شود اموال مالک توقیف شده است که بشود از محل اموال توقیفی برخی از این جبران‌ها صورت گیرد.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه خسارت جان آدم‌ها قابل جبران نیست، گفت: مایه تأسف است روح مردم هم فوق‌العاده جریحه‌دار شده ولی دولت هم همه امکاناتش را بسیج کرده این کار تقریباً اصلاً قابل قیاس با تجهیزاتی که برای پلاسکو بسیج شده بود، نیست با اینکه حادثه پلاسکو در تهران رخ داده بود از تجربه آنجا استفاده شد. اینجا هم یک استان صنعتی است تمام دستگاه‌های صنعتی بسیج شدند و هنوز هم کار ادامه دارد امیدواریم ظرف چند روز دیگر کلاً بتوانیم این وضعیت را مدیریت کنیم.

مخبر در مورد تمهیدات دولت برای آبله میمونی گفت: تا الان هیچ نمونه‌ای از این موضوع در کشور وجود نداشته و مسئولان در حال کار هستند و خود را برای موارد احتمالی آماده می‌کنند.

وی در مورد آخرین وضعیت پرداخت یارانه‌ها و اینکه یارانه خردادماه چه زمانی قابل برداشت است، گفت: یارانه ماه اول ریخته شد و مردم هم برداشت کردند در مورد یارانه ماه دوم هم به موقع اجازه برداشت داده خواهد شد. بالاخره جبرانی که دارد انجام می‌گیرد برای اضافه هزینه‌ای است که برای اینکه اصلاح صورت گرفته است.

مخبر یادآور شد: البته به برخی دهک‌ها هزینه‌های تحمیل می‌شود یکی از اهداف اصلی این کار این بود که یارانه‌ها هدفمند شود یعنی یک عده از این هدفمندی حداکثر استفاده را می‌کردند در ماه چند بار مرغ و گوشت و تخم مرغ استفاده می‌کردند و برخی خانواده‌ها در ماه یک شانه تخم مرغ هم نمی‌توانستند استفاده کنند باید عدالتی برقرار می‌شد این کار انجام شد و الزامات قانونی هم داشت این طور نبود که بگوییم الزاماتی ندارد آثاری هم روی همه کالاها دارد که داریم روی آن کار می‌کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: اگر ما این ارز ترجیحی را حذف هم نمی‌کردیم مردم می‌دانستند که به دلیل تحولات بین‌المللی اتفاق افتاده و مصوباتی که در مورد حقوق ورودی، ارزش افزوده و برخی عوارض داشتیم، هزینه‌هایی تحمیل می‌شد که اگر حذف ارز ۴۲۰۰ را نداشتیم هم یک موج گرانی به هر حال داشتیم منتها این هم اضافه شد که دارد مدیریت می‌شود.

وی ادامه داد: نقشه راهی وجود دارد که یکی از این پازل‌ها حذف ارز ترجیحی بود برنامه‌های دیگر دولت دارد انجام می‌شود باید از مردم تشکر کنم که دارند تحمل می‌کند خواهش می‌کنم مردم حوصله کنند عُسر قبل از فرج است و یسر هم اتفاق می‌افتد.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه ۴ کالای بسیار اساسی و مهم هفته آینده قیمت مصرف‌کننده خواهند خورد، گفت: مردم هر تخلفی را مشاهده کردند به سامانه ۱۲۴ اطلاع دهند. یک گروه کالایی مهم نیز در حال برنامه‌ریزی است و به زودی قیمت مصرف‌کننده خواهد خورد.

مخبر در پاسخ به سوالی درخصوص اجرای طرح کالابرگ الکترونیک، عنوان کرد: ما به لحاظ قانونی موظف بودیم از اول فروردین در واقع این اصلاح را صورت دهیم، یک تعارضی در مصوبه مجلس بود اول اینکه باید از اول فروردین حذف می‌شد، چراکه ارز ترجیحی دیگر وجود نداشت و از سوی دیگر گفته بودند کالابرگ. البته در همان قانون گفته بودند «یا راه‌های دیگر». چون هنوز کالابرگ آماده نشده است ناچاریم یارانه نقدی پرداخت کنیم و این را ادامه بدهیم.

وی پیرامون زمان اجرایی شدن کالابرگ الکترونیکی، اظهار داشت: اجرای این طرح در دست دستگاه‌های دیگر است و دارند کار می‌کنند، اجازه دهید که زمان ندهم، اما واقعا فشار ما این است که در حداقل زمان ممکن این موضوع اجرایی شود.

معاون اول رئیس‌جمهور در رابطه با اجرای طرح پابلوت سهمیه‌بندی نان در زنجان و قزوین، ابراز داشت: ببینید نان و دارو جزو خط قرمزهای دولت است که یک ریال گران نشوند، یعنی هرچه که الان دست مردم می‌رسد یک ریال گران نشود. بنابراین هر وسیله‌ای که ما نان را به دست مردم برسانیم معنایش این است که قیمت آن نباید برای مردم تغییر کند. خب اولویت اول ما به دلیل قاچاقی که در منطقه اتفاق می‌افتد به لحاظ کمبودی که در دنیا در رابطه با آرد و گندم و این‌ها اتفاق افتاده، این است که کالا با قیمت مناسب به دست مردم برسد در حالیکه با توجه به اینکه ما کالاها را با یارانه به بازار عرضه می‌کردیم قاچاق را فوق العاده به صرفه می‌کرد.

وی اضافه کرد: کما اینکه دیدید وقتی این طرح اجرا شد در کشورهای همجوار قیمت بعضی از کالاها چند برابر شد معلوم شد که از داخل استفاده می‌کردند.

مخبر تصریح کرد: اولویت ما این است که بتوانیم این را هم به صورت کالابرگ به مردم بدهیم تا اینکه بعد بتوانیم آرد را آزاد کنیم که مردم نان با همان قیمت سابق به دستشان برسد و در مقابل قیمت آرد منطقی شود که قاچاق آن به صرفه نباشد. این کار الان در زنجان انجام شده، در قزوین شروع شده است و ما تا مطمئن نشویم که بدون هیچگونه اختلالی این کار اتفاق خواهد افتاد عمومی نخواهیم کرد و همینطور پایلوت کار را ادامه می‌دهیم تا مساله تمام شود.

معاون اول رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی درخصوص گرانی بنزین سه بار جمله «بنزین اصلا مطرح نیست» را تکرار کرد.

وی همچنین در پاسخ به اینکه برای اجرای طرح سهمیه‌بندی نان زمان‌بندی در نظر گرفته شده است؟، گفت: خیر، ما همینطور از استان‌های کم جمعیت شروع کردیم آرام آرام می‌بریم به سمت استان‌های پرجمعیت تا کاملا با آرامش اجرا شود. چون روی نان و دارو خیلی حساس هستیم که هیچ تغییری نکند و اگر هم روی دارو می‌بینید قیمت‌ها تغییراتی دارد اقلامی هستند که در لیست مشمول یارانه نیستند.

منبع: ایرنا

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر