عضو کمیسیون عمران مجلس: چینی ها می خواهند ایران را از جاده ابریشم کنار بگذارند؛ ترکمنستان جایگزین ما می شود
اسماعیل حسینزهی درمورد خبر حذف ایران از کریدور امارات و جایگزینی عراق، گفت: «ما این هشدارها را پیش از این هم داده بودیم. حتی جاده ابریشم که با چین هم از این طریق مراودات و مبادلاتی داریم، فکر میکنم در حال تغییر مسیر به سمت ترکمنستان هستند و از آنجا میبرند. از طرفی هم با توجه به مبادلاتی که با عراق داشتیم، امارات جانشین ما شد.
به گزارش سایت دیده باهن ایران؛ اسماعیل حسین زهی عضو کمیسیون عمران در مورد خبر حذف ایران از کریدور امارات و جایگزینی عراق، گفت: «وزیر راه و شهرسازی باید در بحث حمل و نقل و کریدورها توانش را بگذارد. نیاز است با این کشورها در بحث حمل و نقل گفت و گو داشته باشیم تا بتوانیم در آینده جایگاهی که متعلق به جمهوری اسلامی بوده را بازگردانیم.»
اسماعیل حسینزهی درمورد خبر حذف ایران از کریدور امارات و جایگزینی عراق، به انتخاب گفت: «ما این هشدارها را پیش از این هم داده بودیم. حتی جاده ابریشم که با چین هم از این طریق مراودات و مبادلاتی داریم، فکر میکنم در حال تغییر مسیر به سمت ترکمنستان هستند و از آنجا میبرند. از طرفی هم با توجه به مبادلاتی که با عراق داشتیم، امارات جانشین ما شد. مدیران و وزرای مربوط باید در این زمینه با کشورهای مرتبط نشست داشته باشند چراکه مبادله و حمل و نقلی با کشورهای موردنظرمان داریم و به تایید مجلس هم رسیده بنابراین نباید مشکل خاصی به وجود بیاید.»
این نماینده مجلس ضمن تاکید بر اینکه وزیر راه و شهرسازی باید در بحث حمل و نقل و کریدورها توانش را بگذارد، گفت: «جاده ابریشم ایران از گذشته تا کنون معروف بوده و نیاز است وزرای راه و شهر سازی و امور خارجه به جد پیگیری کنند. در واقع فکر میکنم در آینده مبادلات کالاهایی که انجام میشود، در روابط کشورها تاثیر دارد؛ از این رو لازم است که دولتمردان توجهشان را به این قسمت بیشتر جلب کنند و بتوانند توافقنامههایی میان همسایگان انجام دهند، بالاخره اول همسایه بعد کشورهای خارجی دیگر. نیاز است با این کشورها در بحث حمل و نقل گفت و گو داشته باشیم تا بتوانیم در آینده جایگاهی که متعلق به جمهوری اسلامی بوده را بازگردانیم.»
حسینزهی ادامه داد: «شیطنتهای مختلفی در مرزهای خودمان دارد میشود. هر زمان که میخواهیم با یکی از همسایگانمان روابط خوبی داشته باشیم متاسفانه شیطنتهایی انجام میشود. واقعیت این است که اکثر همسایگان ما از امریکا و دول غربی حرف شنوی دارند. با توجه به مشترکات زیادی که داریم باید تعامل بیشتری داشته باشیم. همچنین با توجه به انتخاباتی که در عراق انجام شد و رابطه حسنهای که با عراق بوجود میآید، قاعدتا برای همسایگان مضر است و مجبورند دالانهای دیگری پیدا کنند و ماهم باید به جد پیگیر این مسئله باشیم.»