ادامه زمینه چینی مجلس انقلابی برای حذف یارانه ها/ قادری: یارانه پنهان باعث فشار به دولت میشود/ باید یارانه پنهان را حذف کنیم
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به بیان توضیحاتی درباره یارانه پنهانی که در جامعه توزیع می شود و راه کارهای برون رفت از این شرایط پرداخت.
به گزارش دیده بان ایران؛ جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و مضرات وجود این ارز در کشور اظهار کرد: عدد یارانه پنهان عدد بسیار درشتی است و با یارانههایی که در بخشهای مختلف مثل حاملهای انرژی و ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت میکنیم به بیش از ۷۰ الی ۸۰ هزار میلیارد تومان میرسد که باعث میشود که در کشور با مشکلات جدی رو به رو شویم.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر با کمبود و کسری بودجه مواجه هستیم اضافه کرد: با فروش اسناد خزانه در حال رفع مشکلات هستیم و از سوی دیگر در برخی از کالاها یارانه پنهان پرداخت و بار مالی زیادی را به کشور تحمیل میکنیم؛ بنابراین باید به این سمت و سو برویم که این یارانهها پنهان مشکل کسری بودجه ما را تشدید نکند، زیرا وقتی یارانه پنهان پرداخت میکنیم چند اتفاق میافتد.
یارانه پنهان باعث فشار به دولت و کسری بودجه، افزایش پایه پولی و تورم میشود
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در ادامه خاطر نشان کرد: ابتدا اینکه تولید کننده داخلی نمیتواند با کالایی که یارانهای به کشور وارد و توزیع شده رقابت کند و دومین مسئله فسادی است که در یارانههای پنهان وجود دارد و سوم اینکه این یارانه پنهان باعث فشار به دولت و کسری بودجه، افزایش پایه پولی و تورم میشود و مشکلات جدی را متوجه کشور میکند و علاوه بر این یک نوع اصراف را متوجه کشور میکند.
باید یارانه پنهان را حذف کنیم
این نماینده مجلس یازدهم افزود: مجموع این عوامل ادامه روند را قابل قبول نمیکند به همین دلیل باید یارانه پنهان را حذف کنیم، اما اینکه چطور بخشی از قدرت خرید قشرهای کم درآمد جامعه به دلیل حذف یارانهها و تورم اجتماعی که به وجود خواهد آمد را جبران کنیم مسئله دیگری است.
قادری با بیان اینکه طرحهایی برای مهار این تورم وجود دارد افزود: از جمله این طرحها کارت اعتباری است که مردم بتوانند از این کارت برای خرید اقلام مورد نیاز خود استفاده کنند و یا تخصیص این یارانهها به زیر ساختهای حمل و نقل عمومی، مسکن، بهداشت و.. است. اما در مجموع این مسائل باید به صورت جزئی بررسی شود.
منبع: YJC