کد خبر: 114406
A

/سندروم پُست بی قرارِ مهرداد بذرپاش/ مرداد ۹۹ دیوان محاسبات، مرداد ۱۴۰۰ نشستن بر صندلی وزارت!/ آیا ماجرای پارس‌خودرو و سایپا وفیش‌های نجومی قرار است در وزارت رفاه تکرار شود!

دقیقاً یک سال و چند روز از معارفه مهردادبذرپاش برای تصدی ریاست دیوان محاسبات می گذرد؛ ۵ مرداد سال گذشته بود که جوان اول دولت احمدی نژاد با لابی های گسترده و بدون سوابق لازم رئیس دیوان محاسبات کشور شد؛ حالا ۱ سال از حضور او در مجموعه ای که قرار بود با فساد مبارزه کند می گذرد؛ بدون «کارنامه مشخص»، «دستاورد» و نه اثری از آثار مبارزه با فساد؛ او اکنون تلاش می کند تا وزیر رفاه شود!

/سندروم پُست بی قرارِ  مهرداد بذرپاش/ مرداد ۹۹ دیوان محاسبات، مرداد ۱۴۰۰ نشستن بر صندلی وزارت!/ آیا ماجرای پارس‌خودرو و سایپا وفیش‌های نجومی قرار است در وزارت رفاه تکرار شود!

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ دقیقاً یک سال و چند روز از معارفه #مهرداد_بذرپاش برای تصدی ریاست دیوان محاسبات می گذرد؛ ۵ مرداد سال گذشته بود که جوان اول دولت احمدی نژاد با لابی های گسترده و بدون سوابق لازم رئیس دیوان محاسبات کشور شد؛ حالا ۱ سال از حضور او در مجموعه ای که قرار بود با فساد مبارزه کند می گذرد؛ بدون «کارنامه مشخص»، «دستاورد» و نه اثری از آثار مبارزه با فساد؛ او اکنون تلاش می کند تا وزیر رفاه شود! 

بنابر شنیده های منابع خبری دیده بان ایران؛ مهرداد بذرپاش قرار است به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس معرفی شد؛ انتخاب او به عنوان گزینه وزارت از سوی رئیس دولت هیچ ایرادی ندارد اما با توجه کارنامه نا موفق مانند عملکرد ضعیف منجر به برکناری اش در سایپا چطور ابراهیم رئیسی حاضر شده بخشی اعظمی از اقتصاد دولتی کشور را در اختیار او قرار دهد؟!

 

در گزارشی سایت رهبری آن را بازنشر کرده و بر اساس مطالعات صورت‌گرفته که در سال 1397 باید دانست که وزارت رفاه و مجموعه های اقتصادی آن چرخ اقتصاد دولت را می چرخاند.

در این گزارش که به اهمیت سازمان تامین اجتماعی و هلدینگ های زیر مجموعه شستا و سازمان بازنشستگی اشاره شده آمده است: «از مجموع کل ارزش‌افزوده‌ی اقتصاد ایران، ۴۷درصد آن در اختیار بخش خصوصی، ۱.۲درصد در دست شهرداری‌های کشور، ۲/. درصد در اختیار تأمین اجتماعی،  حدود ۳۲ درصد به‌صورت مستقیم در اختیار دولت و شرکت‌های دولتی و حدود ۲۰ درصد در اختیار همه‌ی نهادهای غیردولتی کشور است. بر اساس این آمارها و از آنجا که شهرداری‌ها از طریق وزارت کشور عملاً جزئی از دولت محسوب می‌شوند و فعالیت‌های اقتصادی تأمین اجتماعی نیز در اختیار دولت (وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) است، عملاً، چیزی بیش از ۳۳ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور به‌صورت مستقیم در اختیار دولت قرار دارد. این در حالی است که دولت سیاست‌گذار و ناظر فعالیت‌های بخش خصوصی است.»

حال چطور فردی با سابقه کمتر از 20 سال می تواند تامین اجتماعی را از یک نهاد ضرر ده متحول کند؟ همین سوال هم در خصوص انتخاب بذرپاش به عنوان رئیس دیوان محاسبات مطرح بود؛ هر چند یاران بذرپاش گواهی مخدوشی را که بعداً عدم صحت تاریخ فعالیت آن اثبات شد را ارائه دادند اما با توجه به سخنان سال گذشته  الیاس‎نادران و شواهد موجود از گذشته؛  نه تنها گواهی سابقه کار رئیس دیوان محاسبات مخدوش است بلکه ایشان در معرض اتهام ‎جعل و تصاحب غیرقانونی پست مدیریتی قرار داشت. هر چند این موضوع با سکوت و لاپوشانی قالیباف فراموش شد و فردی با کمترین سابقه اجرایی بر صندلی دیوان نشست؛ اما موضوع اقتصاد کشور و آینده مستمری بگیران تامین اجتماعی موضوعی نیست که با لابی پیش برود.

چرا روی بذرپاش حساسیت وجود دارد؟

بنابر گزارش دیده بان ایران؛ مخالفت کارشناسان از چند جنبه قابل اعتناست از یک سو او فاقد تجربه اجرایی و از سوی دیگر او با حوزه اقتصادی نا آشناست. تجربه کوتاه مدت او در سایپا هم نشان داد که او تجربه و دانش اقتصادی لازم را ندارد حال آنکه وزارت رفاه نه فقط یک وزارتخانه اجتماعی بلکه وزارتخانه اقتصادی است که رکود یا صعود سرنوشت میلیون ها ایرانی را به خود گره زده است.

 انتصاب بذرپاش از آن رو با حساسیت بالا دنبال می شود که با توجه به رزومه و سوابق کاری رشد او در مسوولیت‌های گوناگون به طرز حیرت آوری سریع بوده است. این رشد سریع عمدتا به سبب مواضع سیاسی و همراهی با محمود احمدی نژاد و پس از آن همراهی با جریان‌های سیاسی هم‌سو با احمدی‌نژاد، رخ داد.

مخالفان می‌گویند اگر چه رشد سریع یک فرد در بستر سیاست زده ایران صحیح نیست اما حداقل شرایط شکلی از جمله داشتن سابقه کار منطبق با حوزه مسئولیت، باید رعایت شود زیرا اگر شرایط شکلی رعایت نشود، راه برای دیگر قانون شکنی‌ها نیز باز خواهد شد.

از سوی دیگر علاقه مندی بذرپاش به حضور در وزارت رفاه و تلاش گسترده او و لابی هاش این سوال را در ذهن متبادر می کند که مگر در وزارت رفاه چه خبر است؟! ادعای خدمت رسانی را که هر از چند گاهی منتشر می شود تنها بهانه ای برای افرادی است که به طمع رانت اقتصادی اطراف فردی مانند بذر پاش جمع شده و از شهرداری را تا وزارت رفاه  برای او لابی می کنند. گر جناب بذرپاش ولایتمدار هستند و داعیه مبارزه با فساد را دارند ، باید در دیوان محاسبات  بمانند و دنبال میزو صندلی‌های دیگر نباشند. اگر هم ولایتمدار نیستند و دنبال مبارزه با فساد نبوده و نخواهند بود، نباید پشت ولایت مخفی شوند...

مهرداد بذرپاش کیست؟

مهرداد بذرپاش 41 سال دارد و داماد علیرضا علی احمدی وزیر آموزش و پرورش دولت نهم است؛ چهره ای که کارنامه تحصیلات او همچنان با ابهامات زیادی مواجه است از ابتدای حضورش در فضای سیاسی کشور همیشه حواشی زیادی را از کارنامه تحصیلی او گرفته تا نداشتن سابقه مدیریت اجرایی در سمت هایی که نیازمند تجربه مدیریتی بوده است. 

مهرداد بذرپاش در یک مصاحبه تلویزیونی با رضا رشیدپور ، با تمجید از اسفندیار رحیم مشایی خود را" زاپاس المشایی "معرفی کرده بود، هر چند در اواخر دولت احمدی نژاد به سمت اصولگرایان مخالف وی تغییرجهت داد و سعی کرد خود را به طیف ایثارگران نزدیک کند .

اولین گام های مهرداد بذرپاش  برای ورود به عالم سیاست به بسیج دانشجویی و ریاستش بر بسیج دانشجویی دانشگاه شریف بر می گردد. پس از آن به عنوان مشاور جوان  در کنار محمد باقر قالیباف دیده شد، چند صباحی  بعد با انتخابات ۱۳۸۴، مشاور جوان رییس جمهور شد و سپس بدون یک روز سابقه  در عرصه مدیریت صنعتی در ۲۶ سالگی مدیریت یکی از بزرگترین مجموعه های خودروسازی منصوب شد و در گام های بعدی معاونت رییس جمهور و ریاست سازمان ملی جوانان را هم تجربه کرد.

او بعدها عضو شورای راهبردی شبکه سه شد و با انتخابات مجلس نهم، نمایندگی را هم تجربه کرد. او بعد از جدایی از احمدی نژاد در زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان امام مشغول شد. یکی از مدیران زیرمجموعه پر حاشیه توسکا بود. 

حضور پر سر و صدای بذرپاش در دیوان محاسبات

انتخاب مهردارد بذرپاش به عنوان رییس دیوان محاسبات در مجلس یازدهم سروصدای زیادی ایجاد کرد تا جایی که صدای بدنه  جریان اصولگرایی را هم در آورد. به گونه ای که احمد توکلی ، رییس هیات مدیره سازمان مردم نهاد دیده بان شفافیت و عدالت، در نامه ای به محمدباقر قالیباف، رییس مجلس یازدهم به عدم وجود «سابقه کافی و تحصیلات مرتبط» بذرپاش برای ریاست دیوان محاسبات اشاره کرده و نوشت: وقتی برادرانه به آقای بذرپاش تذکر داده شد که جناب عالی ۲۰ سال سابقه کار ندارید و سابقه تراشی نیز در شان شما نیست و مصلحت آن است که داوطلب نشوید تا اعتراضات برانگیخته نشود، گفت که من در سال ۱۳۷۸ در تاسیس فلان پژوهشگاه نقش مهمی داشتم و بعدا در بسیج دانشجویی سمت فرماندهی داشتم. درحالی که سابقه کار در عرف و متون حقوقی معنای روشنی دارد که رکن آن بیمه شدن در مشمولین قانون کار است و غیر آن و داشتن حکم استخدامی در مشمولان قوانین استخدامی دولتی است. 

در ادامه اعتراض ها الیاس ناد‌‌‌ران نمایند‌‌‌ه تهران نیز د‌‌‌ر مخالفت با ریاست مهرد‌‌‌اد‌‌‌ بذرپاش به عنوان رئیس د‌‌‌یوان محاسبات در رشته توییتی نوشت: « مساله پروند‌‌‌ه بذرپاش د‌‌‌ر مجلس چالش صد‌‌‌اقت د‌‌‌ر ارائه سوابق کاری سرقت علمی د‌‌‌ر رساله، مسائل مالی مطروحه جعل و رفع ابهاماتی است که حیثیت مجلس د‌‌‌انشگاه و بسیج د‌‌‌انشجویی را به چالش کشید‌‌‌ه است. چالش رئیس مجلس نیز این است که تکلیف خود‌‌‌ را با کلونی بذرپاش که بعضا به عنوان د‌‌‌ستیار و مشاور د‌‌‌وره‌اش کرد‌‌‌ه‌اند‌‌‌ روشن کند‌‌‌ و بد‌‌‌ون هرگونه مسامحه و مصلحت‌اند‌‌‌یشی، حیثیت مجلس را اعاد‌‌‌ه نماید‌‌‌. حل این معضل چند‌‌‌ راهکار د‌‌‌ارد‌‌‌: استعفای بذرپاش، عزل وی بر اساس تبصره ماد‌‌‌ه 11 قانون محاسبات عمومی، استیضاح مطابق تبصره 4 ماد‌‌‌ه 24 آیین‌نامه د‌‌‌اخلی، رسید‌‌‌گی توسط کمیسیون اصل نود‌‌‌ قانون اساسی و تعیین هیات رسید‌‌‌گی مستقل توسط رئیس مجلس.»

شبهات در تحصیلات دکتری و بورسیه بذرپاش

مدارک تحصیلی ارشد و دکتری مهرداد بذرپاش همواره حواشی و ابهامات زیادی داشته است. پیشترروزنامه شرق در گزارشی در این باره نوشته بود  که معدل کارشناسی ارشد بذرپاش 13 است نه 17.5 که خودش پیشتر اعلام کرده بود. دکترای بدون کنکور مهرداد بذرپاش اما مساله ای است که هیچ گاه پاسخ قانع کننده ای برای جامعه در این رابطه داده نشد. گفته می شود بذرپاش بدون دادن کنکور دکترا، با نامه ای از وزارت علوم به عنوان دانشجوی دکترای دانشگاه علامه به‌عنوان تبدیل بورس خارج به داخل پذیرفته می شود. زمانی که موضوع توسط رسانه ها در آن مقطع فاش شد، احمدی نژاد ناگزیر دستور رسیدگی به پرونده وی را می دهد و بذرپاش با انتشار بیانیه ای از تحصیل در دانشگاه علامه انصراف می دهد، اما در عمل این اتفاق رخ نمی دهد.

روزنامه شرق در گزارشی که به نقل از یک منبع آگاه در وزارت علوم آورده، نوشته: « یک نامه با مهر و امضایی از سوی کامران دانشجو به دانشگاه علامه‌طباطبایی و برای شخص صدرالدین شریعتی ارسال شده است و برخی مسوولان دانشگاه علامه‌طباطبایی صدور کد هیات علمی در این دانشگاه برای 115نفر را تایید می‌کنند که افرادی همچون مهرداد بذرپاش نماینده کنونی مجلس، از جمله 115نفری هستند که کد استخدام هیات علمی برای آنها در دانشگاه علامه‌طباطبایی صادر شده است.»

اتهام سرقت پایان نامه دکتری

 همچنین یک حساب کاربری توئیتری با بازنشر متن پایان‌نامهٔ دکتری مهرداد بذرپاش و بررسی تطبیقی آن نشان داده که بخش‌های گسترده‌ای از این پایان‌نامه کپی و سرقت از کتاب‌ها و مقالات علمی و روزنامه‌ای دیگران بوده‌است که پیش از نگارش پایان‌نامه بذرپاش منتشر شده‌‌اند و برش‌هایی بزرگ و کوچک از آن‌ها «یک‌جا و اغلب بدون هیچ تغییری» در متن پایان‌نامه آمده‌است. به گفته سمیه عظیمی، خبرنگار، حبیب‌الله طباطباییان در مصاحبه‌ای در مقابل موارد مطرح شده در مورد سرقت علمی بذرپاش «به صراحت احتمال وقوع سرقت علمی را پذیرفته و ضمن مبرا ندانستن خود از هرگونه امکان اشتباه و خطا، تأکید کرده بود نرم‌افزارهای سنجش کیفی ما به دلیل عدم پشتیبانی کامل از زبان فارسی، با نقص روبه‌‎رو هستند و هنوز هم احتمال وقوع اینگونه مسائل وجود دارد.» اما مدتی پس از مصاحبه در بازبینی، طباطباییان «هرگونه احتمال سرقت علمی را درباره ایشان رد می‌کرد.»

حمایت رضوی از بذرپاش

سید محمدهادی رضوی، که بابت فساد در بانک سرمایه و صندوق رفاه فرهنگیان، به ۲۰سال زندان محکوم ‌شده، منتقدان ریاست مهرداد بذرپاش بر دیوان محاسبات کشور، را «مفت‌خور» خوانده است. او در یک استوری اینستاگرامی نوشت: «مهرداد بذرپاش نازنین نمی‌دانم چرا یک عده مفت‌خور ناراحت شدن شرکت همراه اول افتخار داشته باشه مدیری مثل شما داشته باشه... بعضی جوانانی که الان مدیر شدن فکر می‌کنن فقط جوان بودن مهمه بلکه جوان متعهد و انقلابی بودن اهمیت دارد.».

پارس‌خودرو و سایپا و اتهام فیش‌های نجومی

روزنامه «ایران» 5 سال پیش در گزارشی نوشته بود که در دوران مدیریت بذرپاش در سایپا، مدیران این شرکت حقوق‌های نجومی دریافت کردند. یکی از موارد مهم در این گزارش پرداخت پاداش ۶۰۰ میلیون تومانی به اعضای هیئت مدیره سابق شرکت اتومبیل‌سازی سایپا بود که مهرداد بذرپاش نیز یکی از آنها بود. مهرداد بذرپاش نه تنها این گزارش‌ها را تکذیب کرده بلکه رسانه‌ها را به «شکایت» تهدید کرده است.

 همان ایام  محمد اشرفی اصفهانی رئیس هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری از «سندسازی و زمین‌خواری» دو نماینده تهران خبر داد. او در صحبت‌هایش اطلاعاتی درباره مشاغل گذشته این دو نماینده داده بود که وبسایت «بهارنیوز» هم با بررسی سوابق نمایندگان تهران به این نتیجه رسید که اگر سمت‌های قبلی این دو نماینده یعنی «مدیرکل» و «رئیس سازمان» را ملاک قرار دهیم، به این اسامی بر می‌خوریم: «مهرداد بذرپاش رئیس سازمان ملی جوانان در دولت دهم و حمید رسایی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم و مشاور وزیر.»

محکومیت به اتهام فساد و زمین‌خواری

 همچنین یک وبسایت خبری  به نقل از محمد اشرفی اصفهانی، رئیس هیئت رسیدگی به تخلفات اداری نهاد ریاست جمهوری ادعا کرده در سال ۱۳۹۴، مهرداد بذرپاش رئیس سازمان ملی جوانان در دولت دهم و صاحب امتیاز روزنامهٔ وطن امروز به اتهام فساد و زمین‌خواری به پنج سال حبس محکوم شده‌است. البته اشرفی اصفهانی در مصاحبه با مشرق، به نام بذرپاش اشاره نکرد. بذرپاش این را یک شایعه دانست و ضمن تکذیب آن گفت: «من جایی محکوم نشده و حکمی نگرفته‌ام.»

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر