کد خبر: 111410
A
واکنش ایران به طرح جنجالی اینترنت ماهواره‌ای؛

آذری جهرمی: شرکت‌ها برای فعال کردن اینترنت ماهواره‌ای در ایران، باید مجوز بگیرند

به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ایران برای استفاده از فناوری‌های ماهواره‌ای مقررات سرزمینی دارد و هر شرکتی که بخواهد در این زمینه فعال شود، باید از ما مجوز بگیرد.

آذری جهرمی: شرکت‌ها برای فعال کردن اینترنت ماهواره‌ای در ایران، باید مجوز بگیرند

به گزارش دیده بان ایران؛ محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه امضای تفاهم‌نامه «پویش ملی ارتقا آگاهی حقوقی جامعه»، اظهار کرد: این تفاهم صرفا ارسال پیامک‌های آگاه‌سازی برای مردم نیست و از ابزارهای دیگر نیز استفاده می‌شود و فرآیند اطلاع‌رسانی به مردم از همین امروز آغاز می‌شود و بنا بر چارچوب‌های محتوایی که قوه قضاییه به جمع‌بندی می‌رسد و اطلاع‌رسانی می‌کند، ما نیز در آگاهی‌بخشی به مردم و ارتقای دانش مردم مساعدت می‌کنیم.

وی درباره اختلالات تلفن همراه در ماه‌های گذشته بیان کرد: دو ماه قبل قطعی برق شبکه اپراتورها را متأثر کرده بود که همان زمان در این باره اطلاع‌رسانی کردیم. البته اختلال دو روز گذشته با وجود تمهیداتی که ما برای عدم اختلال در شبکه داشتیم، به دلیل برگزاری کنکور بود. بسیاری از داوطلبان کنکور هر سال به دلیل لو رفتن سؤالات امتحان و تقلب، امنیت روانی نداشتند. سازمان سنجش و وزارت علوم نیز در این زمینه حساسیت به‌جایی دارند. از طرفی ملزومات کرونا ازجمله بازرسی‌های بدنی هم به‌دلیل کرونا با محدودیت مواجه بود، به همین دلیل درخواست شد اینترنت ۳G و ۴G در حوزه‌های امتحانی، غیرفعال شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: غیرفعال‌کردن شبکه اپراتورها در نقاط برگزاری کنکور، روی مناطقی که در همسایگی آن‌ها بودند تأثیر گذاشت و کیفیت شبکه را تحت تاثیر قرار داد. البته ما از سال گذشته به آن‌ها پیشنهاد دادیم به‌جای قطع شبکه از نصب jammer (مسدودکننده امواج) استفاده کنند، اما ظاهراً برای تأمین هزینه خرید این دستگاه‌ها مشکلاتی داشتند. هرچند زیانی که به‌واسطه این اختلال ایجاد می‌شود از هزینه تهیه jammer بیشتر است. امیدواریم برای سال آینده این مشکل هم رفع شود.

هدف اصلی منظومه‌های ماهواره‌ای، استفاده از اینترنت اشیا در دنیاست

او درباره اینترنت ماهواره‌ای توضیح داد: باید بپذیریم اینترنت ماهواره‌ای پدیده‌ای است که تمام کشورهای دنیا با آن مواجه می‌شوند. هدف اصلی منظومه‌های ماهواره‌ای این است که بستر استفاده از اینترنت اشیا را در سراسر دنیا را فراهم کنند. چون بسیاری از مناطق دورافتاده و یا مزارع در دنیا، نه از طریق شبکه موبایل نه شبکه ثابت قابلیت پوشش‌دهی ندارند و اینترنت ماهواره‌ای برای کمک به چنین مشکلاتی راه‌اندازی شده و عصر جدیدی است.

وی ادامه داد: پروژه‌ای که روز گذشته در منطقه پارک ملی گلستان به سرانجام رسید، از سال ۱۳۹۸ شروع کردیم اما دو سال طول کشید تا بهره‌برداری شود، چون درخواست‌کننده پروژه سازمان محیط زیست بود و مانع پروژه هم همین سازمان بود. ما می‌خواستیم در جنگل دکل احداث کنیم و می‌گفتند کشیدن دکل و کابل برق، مخالف مقررات زیست محیطی است. مشکلات زیادی بود که توانستیم پروژه را در این پارک توسعه دهیم و برق را به تجهیزات برسانیم. می‌بینیم که اینترنت اشیا برای حفظ ایمنی و حفاظت از محیط زیست مورد استفاده قرار می‌گیرد، اتفاقاتی که متأسفانه امروزه در زاگرس و پارک ملی گلستان شاهد هستیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: البته آمریکا همواره به دلیل خوی سلطه‌جویی در تمام عرصه‌ها نه‌تنها در برابر ایران بلکه در برابر بسیاری از کشور دارد، می‌خواهد پلتفرم‌های خود را توسعه بدهد و اقتصاد حوزه دیجیتال را به‌صورت ۱۰۰ درصدی برای شرکت‌های خودش مطالبه کند. آمریکا از مدت‌ها قبل دنبال ابزاری برای بسط سلطه خودش بر کشورها بوده است، پروژه‌هایی به اسم آزادی و مقابله با سانسور که در نهان اهداف اقتصادی دارند.

ما برای استفاده از فناوری‌های ماهواره‌ای مقررات سرزمینی داریم

آذری جهرمی با بیان اینکه ما نیز باید در این شرایط خود را آماده کنیم، افزود: برخی از سخت‌گیری‌هایی که داخل کشور صورت می‌گیرد، باید مدیریت شده و رویه‌ها اصلاح شوند. البته باید به نیاز مردم هم توجه شود و اینکه این تکنولوژی در حال حاضر ایجاد شده است. ما برای استفاده از فناوری‌های ماهواره‌ای مقررات سرزمینی داریم و هر شرکتی که بخواهد در این زمینه فعال شود، اگر حقوق بین‌الملل را رعایت کند، باید از ما مجوز بگیرد و اگر مثل خیلی از مسائل دیگر رعایت نکنند، باید پیگیری حقوقی شود.

وی ادامه داد: البته سازمان فضایی هم به دنبال ایجاد منظومه ماهواره‌ای بوده و سند آن را استخراج کرده و طراحی‌ها را انجام داده است. هم شرایط مذاکرات بین‌المللی را در نظر گرفتیم تا ما نیز به کشورهای دارای منظومه ماهواره‌ای بپیوندیم. ما نباید از اینترنت ماهواره‌ای بترسیم، بلکه باید خودمان را آماده کنیم تا این فناوری هم فراگیر شود و برای آن اعتماد به نفس داشته باشیم و بدانیم اینترنت ماهواره‌ای قطعاً برای ما تهدید نیست و ما از فرصت‌هایی که ایجاد شده، استفاده می‌کنیم. همان‌طور که در این مدت با وجود تمام تحریم‌هایی که علیه ایران در حوزه فناوری تصویب شد، اقتصاد دیجیتال ما رشد کرد، در آینده نیز رشد خواهیم داشت.

استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی با شیوع کرونا افزایش قابل توجهی یافت

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های بومی و تأثیر آن در پیشگیری از جرم گفت: پدیده فیشینگ تنها در پیام‌رسان‌های خارجی رخ نمی‌دهد، فیشینگ امروز در پیامک که ۱۰۰ درصد بر بستر اپراتورهای داخلی است هم رخ می‌دهد. اما ما مطابق با سند معماری شبکه ملی اطلاعات از سوی شورای‌عالی فضای مجازی، مرکز داده را برای پیام‌رسان‌های داخلی برپا کردیم و مصوباتی برای اتصال متقابل را به تصویب رساندیم و شاهد بودیم که حجم استفاده از پیام‌رسان‌های ایرانی به‌ویژه در زمان آموزش مجازی با شیوع کرونا، افزایش قابل‌توجهی پیدا کرد.

آذری جهرمی ادامه داد: البته همچنان موانعی وجود دارد که باید برای اطمینان‌بخشی به فعالین رسانه‌ای داخلی این مسائل حل شود و آن‌ها بتوانند در فضای داخلی فعالیت کنند. امکانات فنی برای رشد پیام‌رسان‌ها وجود دارد. درباره موتور جست‌وجو هم اپراتورهای ایرانسل و همراه اول دو پلتفرم خود را رونمایی کرده‌اند که بازار خوبی هم جذب کردند و امیدواریم رشد کنند و از منافع اقتصادی موتور جست‌وجو در کشور که در حال حاضر به دلیل تحریم‌ها نمی‌توانیم از آنها استفاده کنیم، بهره ببریم.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر