نماینده اصفهان: وزارت صمت نمی تواند بازار را کنترل کند/باید در انتخاب رزم_حسینی دقت می کردیم/ نماینده مرند: صمت بر طبل گرانی می کوبد
عملکرد ضعیف وزارت صمت در کنترل بازار و نظارت بر وضعیت مواد خوراکی موجب شده که معیشت جامعه با اختلال جدی روبرو شود. این در حالی است که قیمت ارز در چند ماه گذشته روند نزولی را داشته است.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ عملکرد ضعیف وزارت صمت در کنترل بازار و نظارت بر وضعیت مواد خوراکی موجب شده که معیشت جامعه با اختلال جدی روبرو شود. این در حالی است که قیمت ارز در چند ماه گذشته روند نزولی را داشته است.
بر اساس این گزارش، نرخ تورم سالانه اردیبهشت ماه ١٤٠٠ برای خانوارهای کشور به ٤١درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ٢,١ درصد افزایش نشان میدهد.
نرخ تورم نقطهای گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» ٦١.١ درصد و گروه «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» به ٤٠.٣ درصد رسیده است.
تورم ماهانه برای گروههای عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» و «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» به ترتیب ٠.٨- درصد و ١.٦ درصد بوده است.
عباس مقتدایی نماینده مجلس با انتقاد از افزایش قیمت روغن و شکر، گفت: در حال حاضر یکی از گلایههای مردم گرانی کالاهای اساسی و افزایش قیمت روزانه مایحتاج روزانه است و وزارت صنعت، معدن و تجارت با وجود اینکه مسئول تنظیم بازار است نتوانسته در این امر موفق عمل کند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: این وزارتخانه در تنظیم بازار موفقیت چندانی به دست نیاورده است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه در شرایطی که نرخ ارز کاهشی شده افزایش قیمت شکر و روغن توجیهی ندارد، تصریح کرد: دولت باید در روزهای پایانی فعالیت خود با برنامه ریزی دقیق به بی کفایتی مدیریتی در بازار خاتمه دهد
گودرزوند: باید در انتخاب وزیر صمت دقت میکردیم
گودرزوند نماینده مردم رودبار در مجلس بعد از اعلام نظر نمایندگان مجلس نسبت به پاسخ رزمحسینی به سوال نماینده مشهد ، طی تذکری با کنایه به کریمیقدوسی گفت: ما از ابتدا به ناتوانی وزیر در انجام وظایف و اداره این وزارتخانه اعتقاد داشتیم اما برخی در مجلس بسیار تلاش کردند تا این اتفاق بیفتد، آیا به صرف دادن دو کارت مشکل مملکت حل میشود
وزارت صمت هر روز طبل گرانی می کوبد
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس میگوید با وجود صحبتهای رئیس جمهور مبنی بر اینکه امسال هیچ کالایی گران نمیشود، دولت هر روزه بر طبل گرانی میکوبد و افزایش قیمت سیمان، گرانی شتابان شکر و زمزمههای افزایش قیمت نان نمونه هایی رویکرد دولت است.
معصومه پاشائی بهرام با انتقاد از گرانی روغن، گفت: در شرایطی که از یک سو مواد اولیه موردنیاز تولید براساس ارز 4200 تومانی وارد کشور شده و از سوی دیگر نرخ ارز در بازار داخلی نیز کاهش یافته، افزایش 35 درصدی قیمت روغن مایع و 30 درصدی روغن جامد توجیهی ندارد و بیانگر ناکارآمدی و بی توجهی دولت به تامین نیازهای اساسی مردم است.
نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی افزود: نابسامانی بازار روغن از ماهها قبل آغاز شد و نمایندگان مجلس جلسات متعددی را با وزراتخانههای مربوطه در راستای تاکید بر تامین این کالا و احصا راهکارهای متناسب برگزار کردند، این پیگیری ها منجر به تامین مواد اولیه موردنیاز کارخانه های روغن شد و این کارخانه ها در حال حاضر از نظر مواد اولیه تامین هستند.
انتقاد از گرانی مستمر کالاهای اساسی در سال جاری
وی اضافه کرد: با وجود صحبتهای رئیس جمهور مبنی بر اینکه امسال هیچ کالایی گران نمیشود، دولت هر روزه بر طبل گرانی میکوبد و افزایش قیمت سیمان، گرانی شتابان شکر، زمزمههای افزایش قیمت نان و... نمونه هایی رویکرد دولت است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: جزیره ای عمل کردن وزارتخانهها و پاسکاری میان وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی در انجام وظایف و بی توجهی بانک مرزی در تامین ارز موردنیاز واردات مواد اولیه نمونه هایی از ساختار معیوب تیم اقتصادی دولت است که مردم ناچارند هزینهی این ناکارآمدی را پرداخت کنند.
پاشایی بهرام با بیان اینکه وزارت صمت موظف به تنظیم بازار است و باید از تمام توان خود برای تحقق این مهم استفاده کند، تصریح کرد: برای ساماندهی بازار کالاهای اساسی وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، بانک مرکزی و گمرک باید به صورت هماهنگ عمل کنند.
بر اساس تازه ترین اخبار از بازار کالاهای اساسی از ابتدای امسال تا کنون، روغن مایع ۳۵ درصد ، روغن جامد ۳۰ درصد ، شکر ۷۲ درصد به صورت رسمی و نان ۵۰ درصد به صورت غیر رسمی گران شده است
این در حالی است که تنظیم بازار کالاهای اساسی در برنامه های وزیر صمت دیگر جایی ندارد و نگاهش را به سمت انتصابات در شرکتهای معدنی برده است